16
1Jn 2,22
Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút.
1Jn 4,3
És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.
20 Minden minuszolásod árulkodik a benned lévőről.
Aki nem más mint maga az Antikrisztus szelleme.
21
Így így, aki tagadja Jézus Krisztus Isteni mivoltát az az Antikrisztus.
Meg mernék fogadni, hogy a JW tanúinál ez a szellemiség van.
Jézus megmondta, aki nincs Velem ellenem van.
Azt is mondta, hogy én vagyok a Feltámadás.
Eléggé Isteni mivoltra utal.
Na, de aki átírt Bibliát olvas és más szellemet vett azt meg lehet téveszteni rendesen.
Jézus Krisztus az Igazság.
21
"Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus"
Te tudod vagy érted, hogy ez a mondat mit jelent?
Az a hazug aki tagadja, hogy Jézus a kiválasztott a messiási feladatok elvégzésére.
Nem tagadom, soha nem is tagadtam.
Krisztus: A görög Khri·sztoszʹ szóból származik, és Jézus egyik címe.
Ez megfelel a héber kifejezésnek: Má·síʹach (Messiás) jelentése: ’felkent’.
Jézus előtt, például Mózesre, Áronra és Dávidra is alkalmazták ennek az állásnak, a tisztségnek vagy a szolgálatnak a betöltésére, amire felkenték.
Ezért az Izraeliták idejében ezek a felkentek voltak Isten képviselői, messiásai, akik közben járhattak az emberek érdekében Isten előtt.
Akik megtagadták Isten kinevezettjeit, azok Isten tagadták.
Jézus személye magasabb messiás, mivel Ő az életét adta az emberekért, Mózesm, Dávid nem. Ezért Jézus lett az a személy, aki közben jár Istennél az emberekért, vagy is a megváltás jog alapját is Ő adja a halálával.
DE ettől nem válik, vagy nem lesz Istennel egyenlő hatalmú.
Ha egyenlő lenne, akkor miért is kellene a közvetítő szerepét betöltenie, és közben járni?
(1Timóteusz 2:5, 6) . . .egy közvetítő van Isten és az emberek között, Krisztus Jézus, egy ember, 6 aki megfelelő váltságul adta magát mindenkiért, . . .
Mózesről szintén azt írja a Biblia, hogy közvetítő, (jogi képviselő)
a törvényszövetség közvetítője, Isten és emberek között.
Több Főpap is létezett ebben az időben aki jogi képviselője volt az embereknek.
Ha Jézus Isten fia, és mindenható teremtő Isten, akkor miért nevezik "Főpapnak".
(Héberek 8:1, 2) . . .Olyan főpapunk van, mint ő, aki leült a fenséges Isten trónjának a jobbjára az égben, 2 és szolgája a szent helynek . . .
Jézust szolgának nevezi Isten trónja mellett. Milyen szolgálatot végez egy mindenható teremtő Isten, mint Főpap?
(Héberek 8:2–4) . . .. 3 Mert minden főpapot arra neveznek ki, hogy ajándékokat és áldozatokat is felajánljon, ennélfogva szükséges volt, hogy ő is felajánljon valamit. 4 Ha a földön volna, nem lenne pap, mivelhogy már vannak emberek, akik a törvénnyel összhangban felajánlják az ajándékokat.
Ő nem földön Főpap, hanem az égben.
(Héberek 8:6) . . .Jézust kitűnőbb szolgálattal bízták meg, hiszen ő egy jobb szövetségnek a közvetítője is, amelyet jobb ígéretek alapján erősítettek meg törvényesen.
Isten a fia által békíti meg magát az emberekkel az áldozat által.
Nem Jézust kell megbékíteni, hanem Ő az aki békít. Mint a védő űgyvéd, aki nem egyenlő a Főbíróval.
Hogyan is tagadhatnánk meg.
23
A fogadást elvesztetted. Nem tagadjuk Krisztust, soha nem is tagadtuk a személyét és azt sem, amit képvisel, illetve amit tanít.
25
Hamisítjátok az Igazságot, Jézus Krisztus Isteni mivoltát.
26,27
(Máté 22:21) . . .„Fizessétek hát vissza a császárnak, ami a császáré, Istennek pedig, ami Istené.”
(Róma 13:7) 7 Adjátok meg mindenkinek, ami megilleti: aki az adót követeli, annak az adót, aki az illetéket, annak az illetéket, aki a félelmet, annak a félelmet, aki a tiszteletet, annak a tiszteletet.
Az Istennek járó imádatot nem adhatom másnak csak Istennek, ezt maga Jézus is határozottan kijelentette.
Jézusnak engedelmességgel tartozunk, mivel Őt nevezte ki jelenleg Jehova királynak, és a gyülekezet fejének.
Ezzel pedig nem a Mindenató Isten rangot kapta tőle, mivel Isten nem osztozkodik a Mindenható Istenségében. Sosem tett ilyet, nem is fog.
Ezt kizárólag magának tartja, ezért nevezzük egyedülinek, vagy egyedüli igaznak, amint az írások, és maga Jézus is mondta:
(Ézsaiás 44:6) . . .Rajtam kívül nincs Isten.
(Ézsaiás 43:10) 10 „Ti vagytok az én tanúim . . .én ugyanaz vagyok.
Előttem nem volt Isten, és utánam sem lett egy sem.
(Ézsaiás 44:8) . . .Ti vagytok az én tanúim. Van Isten rajtam kívül? Nincs, nincsen más kőszikla. Én nem tudok egyről sem.«”
(Lexicon Hebraicum Veteris Testamenti. Róma, 1984, 54. o., szögletes zárójelezés a szerzőtől).:
’Jahve az [egyedüli igaz] Isten’; 5Mó 4:35; 4:39; Jzs 22:34; 2Sá 7:28; 1Ki 8:60 stb.”
Jézus a Héber iratokból idézett, ott Isten személyes neve szerepel, nem mondhatott mást:
(Márk 12:29) 29 Jézus így felelt: „Az első ez: »Halld, ó, Izrael, Jehova a mi Istenünk, és csak egy Jehova van.
Jézus, Istenének nevezte az Atyját:
(Máté 27:46) . . .„Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?”
(János 20:17) . . .»Felmegyek az én . . .Istenemhez.
(Jelenések 3:12) 12 Aki győz, azt oszloppá teszem Istenem templomában, . . .
(Jelenések 3:12) . . .felírom rá Istenem nevét, . . .
Nem Jézus neve, hanem Jézus Istenének a neve lesz felírva.
23 "Meg mernék fogadni, hogy a JW tanúinál ez a szellemiség van"
Jól gondolod. -nem csak náluk, hanem mindazoknál akik tagadják Jézust, az antiszemiták és az ezoterikusok egyik fő uralkodó szellemisége.
"Az Istennek járó imádatot nem adhatom másnak csak Istennek, ezt maga Jézus is határozottan kijelentette."
Ez így igaz, csak azt hallgatjátok el, hogy a Biblia több ízben kijelenti Jézusról, hogy Isten.
Erre mindig hoztok egy két idézetet Jézustól, csak azt hallgatjátok el, hogy a Biblia kijelenti, Jézus kiüresítette önmagát és emberré lett értünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!