28
A JW tanúi azt nem tudják felfogni, hogy Isten három személy. Az Atya, a Fiú és a Szent Szellem.
Az Atya elküldte a Fiút.A Fiú azt mondta, hogy aki engem látott látta az Atyát.
Mielőtt visszament, megígérte, hogy elküldi a Szent Szellemet , aki majd Őt fogja dícsőíteni, mert Belőle merít.
Ha nincs Benned a Fiú, nincs örök életed. Nincs kapcsolatod a Mennyei Atyával sem.
Az egészben az a szomorú, hogy másokat is tévútra vezettek a tévtanításaitokkal és az átírt Bibliátokkal.
Isten bocsássa meg Nektek!
Jézus nem a Mindenható Istenlényéből üresítette ki magát.
Hiszen Őt is megalkotta, életet adott adott neki az Istene.
Arról az állásáról mondott le, amiben élt, és vállalta, hogy kevesebb beosztásban, kisebb életformában folytatja az életét, vagy is emberként.
A Mindenható Isten nem üresítheti ki magát, mivel az egész világegyetem, az Ő hatalmának erejéből van működtetve. Jézus élete akár emberként, akár ember előtti életeként, az Atyjának köszönheti, hogy létezik.
az Atyjának köszönheti azt is, hogy emberi testet készített neki.
(Héberek 10:5) . . .testet készítettél nekem.
Az angyalok, ahogy az emberek is, "szolgai" formában élnek, Istenhez viszonyítva.
(Filippi 2:7) . . .rabszolgai formát öltött, és ember lett.
(Héberek 1:14) . . .szolgálatra rendelt szellemek ők mind,. . .
(1Korintusz 15:28) . . .a Fiú is aláveti magát. . .
(János 14:28) . . .az Atya nagyobb nálam.
Jézus alárendeltségi viszonyban van az Atyjával szemben:
(1Korintusz 11:3) . . .minden férfi feje Krisztus, az asszony feje a férfi, Krisztus feje pedig Isten.
A messiásnak, vagy is a kiválasztottnak van felettese. ahogy Istenen kívül mindenkinek. Ez nem függ attól, hogy az égben vagy a földön él.
33
Az nem kérdés, hogy Jézus az Atya Isten jobbján ül a trónon.
A JW tanúinál az a kérdés, hogy miért nem Isten ?
Megmondom, mert csak olvastak Róla.
Akik meg találkoztak is Vele, azok felismerték Benne Isten Szent Fiát.
Az én juhaim hallják az én hangomat és követnek engemet.
Azért mert hallottál, olvastál Róla még nem kerültél Vele személyes kapcsolatba.
Nekem is akkor esett le, hogy nem mese ez az egész Jézus sztori, amikor betöltötte a szívemet a Szent Szellem Isten szeretetével és megtapasztaltam, hogy Jézus valóban feltámadt és él.
Ő az én Istenem, az Ő Atyja az én mennyei Atyám. A Szent Szellem segítségül van a könyörgéseimben is.
32
Akik Jézust Istenítik:
Galatákhoz 2,20
Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem.
@ Ő „Isten teremtésének a kezdete” (Jelenések 3:14).
Jehova-tanúi nagyon-nagyon szeretnék, hogy ez azt jelentse, hogy a Fiú az első teremtmény. A Fiú azonban abban az értelemben Isten teremtésének kezdete, hogy ő a teremtés kezdeti oka, Isten ugyanis mindent általa és érte teremtett. (Kol 1,17)
Például egy éhség kezdete lehet egy nagy szárazság, de a szárazság természetesen nem éhség. Egy barátság kezdete lehet egy kirándulás, de a kirándulás persze nem barátság. Így a Fiú is Isten teremtésének kezdete, de ebből egyáltalán nem következik, hogy a Fiú maga is teremtés.
@ „Ő az egész teremtés elsőszülöttje” (Kolosszé 1:15).
Krisztus "minden teremtmény Elsőszülötte" (Kol 1,15), vagyis minden teremtmény, trónörökösi méltóságú ura.
Jehova tanúi nagyon-nagyon szeretnék, hogy ez a mondat azt jelentse, hogy Krisztus első teremtmény, vagyis a teremtmények úgymond Isten később született fiai, Krisztus úgymond testvérkéi. Sajnos ez a kifejezés, hogy valakinek az elsőszülötte, az sosem jelenti a testvért, hanem mindig a fiát. Például Dávid elsőszülötte az nem a testvére, hanem a fia. Ha a Biblia azt akarná mondani, amit Jehova tanúi, akkor így fogalmazott volna: Krisztus az elsőszülött a teremtmények közül.
A teremtmények elsőszülötte legfeljebb csak azt jelenthetné, hogy Krisztust a teremtmények szülték, ami persze nyilvánvaló hülyeség, amiből világosan következik, hogy itt az "elsőszülött" szó nem a szokásos értelemben van.
Az elsőszülött királyok esetében a trónörököst jelenti (2Kir 3,27), tehát például a parasztok mondhatnák trónörökös urukra: Ő ami elsőszülöttünk. Természetesen nem abban az értelemben, hogy ők szülték, hanem hogy a királyuk elsőszülötte. S ahogy a parasztok királya nem paraszt, úgy a teremtmények elsőszülött méltóságú ura sem teremtmény.
@ "maga Jehova hozott létre engem az ő útjának kezdetéül".
Jehova tanúi nagyon szeretik Péld 8,22-t idézni, de csak a szövegkörnyezetből kiragadva a nekik legtetszőbb fordításban. A Példabeszédek könyvének 1-9 fejezete végig Isten Bölcsességéről szól, sokszor megszemélyesítve. A héber szövegen teljesen egyértelműen végig látszik, hogy a megszemélyesített Bölcsesség egy nő, a mi nővérünk. (Péld 7,4) A bölcsesség szó ugyanis nyelvtanilag nőnemű, ezért a megszemélyesített Bölcsesség is nő, s a ráutaló összes személyes és birtokos névmás mind nőnemben áll, tehát egyáltalán nem lehet szó szerint az Isten Fia, de még csak egy angyal se, mert rájuk nem szokás nőnemű nyelvtani alakokkal hivatkozni.
Mivel az Isten Fia Isten igazi Fia és Bölcsessége ezért nem csodálkozhatunk azon, isteni Fiú és a megszemélyesített női Bölcsesség között elég nagy a párhuzam, s némely mondat valóban egy az egyben alkalmazható a Fiúra is, a legtöbb azonban csak jelképes és átvitt értelemben. Az egész 9 fejezet erősen képletes. Ahogy például a Fiú jelképesen lehet az Isten Báránya, úgy lehet egy nő is, s ahogy az Isten Bárányából nem következik, hogy a Fiú egy állat, ugyan úgy nem következik, hogy egy női teremtmény volna.
Továbbá a Péld 8,22-ben a héber "qanah" szó másképp is fordítható, mint "teremteni", sőt nem is ez a fő jelentése. Nagyon jó fordítás a "szerezni" és a "bírni" is:
"Szerezz (qanah) bölcsességet, szerezz (qanah) értelmet," (Péld 4,5)
"Éva fogant, megszülte Káint, és így szólt: Embert kaptam (qanah) Istentől!" (1Móz 4,1)
Összefoglalva: Az egész egy nagyon képletes szöveg, de megfelelően fordítva és értve Krisztusra vonatkoztatható.
Nehéz emberi realitásunkban felfogni!
Az ihletett íge azt mondja,hogy Isten kibocsájtotta önmagából az Ő Egyszülött Fiát. ...Eszerint örökidők előtt benne volt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!