Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy mondjam el anyukámnak,...

Hogy mondjam el anyukámnak, hogy nem akarok keresztény lenni?

Figyelt kérdés

Anyukám mélyen vallásos református, és én is reformátusként nevelkedtem.

A szüleim 7 éves koromban elváltak, (apum nem református) és minden 2. hétvégét apumnál töltöm (1 hónapban kb 2x megyek hozzá 1x egész hétvége 1x csak péntek+szombat) kicsit bonyolult🙃.

Ebből adódóan kb. havi 3x kell

templomba menjek. Ez úgy néz ki, hogy felmegyek a karzatra, és 1 óráig nézek ki az ablakon, vagy figyelek a prédikációra és gondolkodok azon, hogy vajon miért gondolkodnak így.

Alapból az a probléma, hogy önfejű vagyok, feminista és reál beállítottságú.

Próbálom "küldeni a jeleket" anyukám felé, hogy ebből én nem kérek. Gondolkodtam rajta hogy egy olyan pénteken mondjam el, ahol amúgy is apukámnál alszok.

Ti hogy mondanátok el?

16L

aug. 13. 19:49
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
szegény gyereket úgy elbizonytalanítottátok hogy szó nélkül végigszenved inkább még újabb 5-10 évet míg független nem lesz az anyjától mert inkább nem bántja meg
aug. 17. 18:40
 22/22 anonim válasza:

Nekem is erőltették a szüleim az elején. Nagyon sokat maradtak még utána beszélgetni, és én szépen lassan de elkezdtem ismerkedni más emberekkel. Aztán már ott tartottunk, hogy az ott szerzett barátaim miatt kezdtem el járni, és bár végig untuk az Misét/It-t (Isten tisztelet), de attól még ott voltunk , és a szüleim is boldogok voltak.

Szerintem csak szimplán menj oda It végén az emberekhez és kezdj el dumálni velük. Rossz csak nem sülhet ki belőle. És még az anyukáddal sem kell beszélni erről🤷‍♀️😃

aug. 29. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!