Hogy mondjam el anyukámnak, hogy nem akarok keresztény lenni?
Anyukám mélyen vallásos református, és én is reformátusként nevelkedtem.
A szüleim 7 éves koromban elváltak, (apum nem református) és minden 2. hétvégét apumnál töltöm (1 hónapban kb 2x megyek hozzá 1x egész hétvége 1x csak péntek+szombat) kicsit bonyolult🙃.
Ebből adódóan kb. havi 3x kell
templomba menjek. Ez úgy néz ki, hogy felmegyek a karzatra, és 1 óráig nézek ki az ablakon, vagy figyelek a prédikációra és gondolkodok azon, hogy vajon miért gondolkodnak így.
Alapból az a probléma, hogy önfejű vagyok, feminista és reál beállítottságú.
Próbálom "küldeni a jeleket" anyukám felé, hogy ebből én nem kérek. Gondolkodtam rajta hogy egy olyan pénteken mondjam el, ahol amúgy is apukámnál alszok.
Ti hogy mondanátok el?
16L
Szerintem ha valakihez tényleg eljut Isten szava és nem csak szunyókálni megy templomba az nem fog "szarvihart" csapni.
Meglepődnék ha pl átkozódni kezdene vagy a pokollal fenyegetőzni, de az ilyen nem keresztény csak próbálkozik azzá válni.
Jó, hogy feltetted ezt a kérdést! Nem kell elkapkodnod!
Valójában nem ismerted meg Istent, és ő sem.
Tudja, hogy szükségünk van rá, és azt hiszi ezzel mutatja ki, hogy szereti Istent.
Pedig még a nevét sem ismeri!
Ha nagyon felháborodna, felhozhatod a válását.
Eredetileg a kereszténységben olyan nincsen, csak legfeljebb különélés.
#13.
Valamit elnéztél!
A kérdező nem házas! 17 éves hölgy. A válás ezért nem opció.
#15.
Hmmmm!
Ez nehéz kérdés! Azt hiszem,egy gyermeknek tilos abban ítélkeznie,netán fegyverként felhasználni azt.
Én majdnem belehaltam abba,hogy EXm minden áron el akart válni tőlem....Persze, én is hibáztam,hogy 3 munkahelyem miatti kimerültségemben nem vettem észre a végzetes jeleket és amikor megláttam,már túl késő volt.
Miben lehetne érve -a kérdezőnek- az anya válása, a templomozás hanyagolása mellett?...Talán szívenszúrni egy késszerű fájdalmas emlékkel?
Ez miért lenne ítélkezés?
EZ egy JOGOS védekezés!
Azzal együtt, hogy ez ugye - elvileg - önkéntes vallás, nem?
#17.
Nem jogos védekezés a szülő leckéztetése,a válása tekintetében!
Nyilván önkéntes,de az anya meggyőződése,hogy az ő gyakorlata jó és ezt a jót szeretné gyermekének is.
Csakhogy a gyereket nem szabad erre kényszeríteni!
Ha mégis megteszi, akkor innen kezdve nem a "szülő leckézetése", hiába erőlteted. A gyerek elleni erőszak sokkal súlyosabb!
#19.
Az erőszakban nincs szeretet!
A szeretet nélküli kereszténység képtelenség!
Azt úgy hívják,hogy fanatikus vallásosság,vagy másként"valláskárosultság".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!