Hogy mondjam el anyukámnak, hogy nem akarok keresztény lenni?
Anyukám mélyen vallásos református, és én is reformátusként nevelkedtem.
A szüleim 7 éves koromban elváltak, (apum nem református) és minden 2. hétvégét apumnál töltöm (1 hónapban kb 2x megyek hozzá 1x egész hétvége 1x csak péntek+szombat) kicsit bonyolult🙃.
Ebből adódóan kb. havi 3x kell
templomba menjek. Ez úgy néz ki, hogy felmegyek a karzatra, és 1 óráig nézek ki az ablakon, vagy figyelek a prédikációra és gondolkodok azon, hogy vajon miért gondolkodnak így.
Alapból az a probléma, hogy önfejű vagyok, feminista és reál beállítottságú.
Próbálom "küldeni a jeleket" anyukám felé, hogy ebből én nem kérek. Gondolkodtam rajta hogy egy olyan pénteken mondjam el, ahol amúgy is apukámnál alszok.
Ti hogy mondanátok el?
16L
Én is ilyen családban nevelkedtem. Néha elönt egy rossz érzés hogy 1-2 családtag inkább már fanatikus mint hétköznapi keresztény, úgyhogy picit én is féltem hogyan reagálnak majd. (Reformátusok vagyunk)
Én 3 egymást követő alkalommal egyszerűen nem mentem templomba. Nehezen fogadták, elmentek nélkülem majd itthon elmondták mi mindenről prédikált a pap és, hogy a korombeli lánykák közül ki mindenki volt ott. 😒
Egy darabig nehezteltek, de nem volt vita, valahogy lenyelték.
Szerintem egy valódi kereszténynek el kell tudni fogadni, hogy nem irányíthat mást, a legtöbb amit tehet hogy szerényen példát mutat éd imádkozik érted, hogy visszatalálj Istenhez. Ha erőszakoskodik csak mégmesszebbre taszít a vallástól, Istentől.
21/L
Abban a korban vagy, hogy mindent megkérdőjelezel ami kötelező. Lehet hogy a lelkész is untat egy másik lelkész lehet jobban leköt.
Ebben a korban még tanulni is elfelejtettem.
Igen!
Most van ideje a lázadásnak,17 évesen.
Ha egy lázadást levernek,az robbanni fog hamarosan.
Ha a lázadás sok vérrel,verejtékkel történik,az nem jó!
Mérlegelned kell:
1.Te mit kapsz a vallástól,a hittől,a közösségtől,édesanyáddal való kapcsolatodtól?
2.Ezek a "benefitek" megérik-e a havi 2-3 vasárnapi 1 órahossza időtöltést?
3.Ki tudod-e tölteni hasznosabban azt az időt?
4.Mit tehetsz annak érdekében,hogy édesanyádat ne bántsd meg túlzottan,a döntéseddel?
5.Találsz-e szövetségest,a döntésed beadagolásában?(apád,nagyszülőd,rokon)
6.Lehet a döntésed, csupán a templomozás felfüggesztése egy meghatározott időre.
Kérlek kerüld a nagy vihart,mert az édesanyáddal való kapcsolatod,az önmagaddal való kapcsolatod!
Szülőként erre annyit reagálnék, hgoy jól van kislányom, ahogy gondolod. Legyél feminista, legyél reál beállítottságú, csak annyit javasolnék, hogy tájékozatlan ne legyél és olvass sokat.
Egy pap mondta még nekem régebben, hogy kamaszkorban még az ateizmus is egy normális jelenség. Sőt, inkább az a furcsa, hogyha ekkor nem kérdőjelez meg valaki mindent.
Az Én lányom is elmondta 15 évesen, hogy nem szeretne Jehova Tanúja lenni.
Megértettem, bár egy anyának nem kellemes.
Tiszteletbelien tartom a döntését.
Ennek ellenére néha szokta mondogatni, hogy "igazad volt anyu".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!