Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy mondjam el anyukámnak,...

Hogy mondjam el anyukámnak, hogy nem akarok keresztény lenni?

Figyelt kérdés

Anyukám mélyen vallásos református, és én is reformátusként nevelkedtem.

A szüleim 7 éves koromban elváltak, (apum nem református) és minden 2. hétvégét apumnál töltöm (1 hónapban kb 2x megyek hozzá 1x egész hétvége 1x csak péntek+szombat) kicsit bonyolult🙃.

Ebből adódóan kb. havi 3x kell

templomba menjek. Ez úgy néz ki, hogy felmegyek a karzatra, és 1 óráig nézek ki az ablakon, vagy figyelek a prédikációra és gondolkodok azon, hogy vajon miért gondolkodnak így.

Alapból az a probléma, hogy önfejű vagyok, feminista és reál beállítottságú.

Próbálom "küldeni a jeleket" anyukám felé, hogy ebből én nem kérek. Gondolkodtam rajta hogy egy olyan pénteken mondjam el, ahol amúgy is apukámnál alszok.

Ti hogy mondanátok el?

16L

aug. 13. 19:49
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
78%
Egyszerűen mondd meg neki, hogy nem akarsz templomba járni!
aug. 13. 19:57
 2/22 anonim válasza:
70%

Én is ilyen családban nevelkedtem. Néha elönt egy rossz érzés hogy 1-2 családtag inkább már fanatikus mint hétköznapi keresztény, úgyhogy picit én is féltem hogyan reagálnak majd. (Reformátusok vagyunk)

Én 3 egymást követő alkalommal egyszerűen nem mentem templomba. Nehezen fogadták, elmentek nélkülem majd itthon elmondták mi mindenről prédikált a pap és, hogy a korombeli lánykák közül ki mindenki volt ott. 😒

Egy darabig nehezteltek, de nem volt vita, valahogy lenyelték.

Szerintem egy valódi kereszténynek el kell tudni fogadni, hogy nem irányíthat mást, a legtöbb amit tehet hogy szerényen példát mutat éd imádkozik érted, hogy visszatalálj Istenhez. Ha erőszakoskodik csak mégmesszebbre taszít a vallástól, Istentől.

21/L

aug. 13. 20:20
 3/22 anonim ***** válasza:
65%

Abban a korban vagy, hogy mindent megkérdőjelezel ami kötelező. Lehet hogy a lelkész is untat egy másik lelkész lehet jobban leköt.

Ebben a korban még tanulni is elfelejtettem.

aug. 13. 21:57
 4/22 anonim ***** válasza:
81%
Őszintén és tisztelettel.
aug. 13. 21:58
 5/22 anonim ***** válasza:
77%
ha mélyen vallásos, sajnos lehet sehogy a sértődése nélkül. engem is református családba kereszteltek, (igaz az enyéim nem járnak, csak nagy ünnepek előtt apum) de én ott döntöttem el mikor konfirmálásra kellett volna járni akkor elhatároztam hogy nem. szerencsére vallásszabadság van itthon és abban hisz mindenki amiben akar. én megtartottam ugyanolyan esélyesnek az egyistenhitem is mint az összes többi nagyobb versenyzőt, a legbiztosabbak úgyis csak a tudományos tények, de míg ki nem derül a végén mi az igazság, adhatok esélyt az összes többi teóriának is, és ebben senki sem befolyásolhat. jönnek anyumékhoz évi szinten szedni a reformátusok az "egyházadót" ami már régen nem az, hanem csak hozzájárulás és önkéntes, csak épp próbálják behajtani akin lehet. hát én hiába vagyok elvileg hivatalos tag, egy forintot nem fogok adni nekik soha, mert nem ettől függ miben hiszek :) soha ne a befásult kapálózásra hallgass, hanem a saját álláspontodra, az igazság úgyis a végén derül ki, mindenki csak reméli a legjobbakat
aug. 13. 22:29
 6/22 anonim ***** válasza:
76%

Igen!

Most van ideje a lázadásnak,17 évesen.

Ha egy lázadást levernek,az robbanni fog hamarosan.

Ha a lázadás sok vérrel,verejtékkel történik,az nem jó!

Mérlegelned kell:

1.Te mit kapsz a vallástól,a hittől,a közösségtől,édesanyáddal való kapcsolatodtól?

2.Ezek a "benefitek" megérik-e a havi 2-3 vasárnapi 1 órahossza időtöltést?

3.Ki tudod-e tölteni hasznosabban azt az időt?

4.Mit tehetsz annak érdekében,hogy édesanyádat ne bántsd meg túlzottan,a döntéseddel?

5.Találsz-e szövetségest,a döntésed beadagolásában?(apád,nagyszülőd,rokon)

6.Lehet a döntésed, csupán a templomozás felfüggesztése egy meghatározott időre.

Kérlek kerüld a nagy vihart,mert az édesanyáddal való kapcsolatod,az önmagaddal való kapcsolatod!

aug. 14. 00:03
 7/22 anonim ***** válasza:
28%
Most tényleg ez a három óra havonta megéri azt a szarvihart amit a kijelentéseddel okozni fogsz?
aug. 14. 01:40
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Szülőként erre annyit reagálnék, hgoy jól van kislányom, ahogy gondolod. Legyél feminista, legyél reál beállítottságú, csak annyit javasolnék, hogy tájékozatlan ne legyél és olvass sokat.

Egy pap mondta még nekem régebben, hogy kamaszkorban még az ateizmus is egy normális jelenség. Sőt, inkább az a furcsa, hogyha ekkor nem kérdőjelez meg valaki mindent.

aug. 14. 09:20
 9/22 anonim ***** válasza:
33%
"önfejű vagyok, feminista és reál beállítottságú" :D:D:D:D
aug. 14. 09:29
 10/22 anonim ***** válasza:
92%

Az Én lányom is elmondta 15 évesen, hogy nem szeretne Jehova Tanúja lenni.

Megértettem, bár egy anyának nem kellemes.

Tiszteletbelien tartom a döntését.

Ennek ellenére néha szokta mondogatni, hogy "igazad volt anyu".

aug. 14. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!