Keresztre vagy oszlopra feszitették Jézust?
Máté 27:32 Kifelé menet találtak egy Simon nevű kürénéi embert: ezt kényszerítették, hogy vigye a keresztjét.
Márk 15:21 Arra kényszerítettek egy arra járó embert, bizonyos kürénéi Simont, Alexandrosz és Rufus apját, aki a mezőről jött, hogy vigye Jézus keresztjét.
Ezekből a leírásokból, valamint
a római kori ilyen témájú ábrázolásokból (Spartacus és mások) arra lehet következtetni Jézust kereszt formájú fára feszitették ugyanis a kereszt felső visszintes részét próbálta vinni.
Nagy érdeklődéssel várom az oszlopos verzió híveinek magyarázatát...
Csak egy rövid hozzászólás:
A Bibliában különbség van a lélek és a szellem között, ugyanúgy ahogy különbség van az élet és Élet között az egyik biológiai (véges) a másik örökkévaló-dicsőséges és romolhatatlan.
32
Bizony kedves Hozzászóló.
Vajon hogyan követjük, és vagyunk a tanítványai, ha nem alkalmazzuk azt amít tanított?
Mit jelent Jézust követni, vagy utánozni, összhangban élni a tanításaival?
Én azt teszem, alkalmazom a tanultakat.
A videóban nagyon jól hangsúlyozta a fiatalember, hogy a tetteink cselekedeteink bizonyítják, hogy Jézus tanítványa, követője vagyok.
Ha szeretem Istent, és a megváltó királyomat, akkor megtartom a parancsait, ami nem nehéz.
Egyébként érdekelne, hogy Te személy szerint milyen tetteket, cselekedeteket tudsz magadénak az életedben?
Én amellett, hogy nem vagyok erkölcstelen, nem hazudok, nem lopok, boldog házasságban élek a férjemmel, támogatom, segítem a testvéreimet, családomat, és a körülményeimhez mérten más embereket is, Jézus parancsát pedig igyekszem maradéktalanul elvégezni, illetve alkalmazom az életemben.
Rendszeresen ott vagyok a gyülekezetben, tanulok Istentől, Jézustól, imádkozom, naponta többször is, másokért is.
Olyan sok a feladatom az Úr munkályában, hogy nem érek rá unatkozni.
33
Ez mind szép és jó, amit írsz magadról.
Csak, hogy Jézussal nem találkoztál, ezért nem Isteníted. No, itt bibi 🥴
33
Azért mond Márk még ott olyanokat is, ami felett szépen elsíklottál, csak hogy magadat igazold.
Nincs kapcsolat, akkor még nincs meg a kegyelem sem. Ítélet alatt vagy. Akkor hiábavaló a cselekedet, nem üdvözít. Keresd Jézust, Ő az Üdvözítő!
Sziasztok
Szerintem teljesen mindegy, hogy halál pillanatában Jézus keze hogy állt, sokkal fontosabb az amit tanított: szeretet.
Elég csak a két parancsolatra gondolni.
Csak ez - vagyis a lényeg - hiányzik az előző válaszokból.
Lehet újra kell olvasni az evangéliumokat, az elejétől.
Nemcsak a halála pillanatát hanem az életet és tanítását is és akkor már mindegy lesz hogy halálakor a keze a válla mellett vagy a feje felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!