Miért pont keresztre feszítették Jézust ?
Írhatnám, hogy jó kérdés....de az, hogy Értünk halt meg a lényeg.
Kicsoda Számodra Jézus?
Az örök életed a tét...
Nekem örök életem van.
Jézus Krisztus az Úr a szívemben az Atya Isten dicsőségére.
Áldjon Tégedet az Úr Jézus Krisztus!
Én azt olvastam, hogy a Mezopotámiai Tammuz isten "T" betűjének alakja volt az eredete a keresztnek:
"A babiloniak és a szíriaiak Tammuzt a növényzet isteneként tisztelték, aki növekszik az esős évszakban, és meghal a száraz időszakban. A növényzet halála mutatja, hogy Tammuz halálát évenként gyászolták az imádói a legnagyobb forróság idején. Amikor a növényzet újból kihajtott az esős évszakban, Tammuz állítólag visszatért az alvilágból. Nevének első betűjével ábrázolták, az ősi tau betűvel, mely a kereszt egyik formája volt. Ez talán jól emlékeztet bennünket a kereszténység bálványimádó tiszteletére a kereszt iránt."
"Honnan származik a kereszt használata a katolikus és egyéb vallásoknál ?"
Onnan származik, hogy kereszten végezték ki Jézust. De mivel hitünk szerint Jézus a megváltó, ezért számunkra a kereszt nem pusztán egy kivégzőeszköz, hanem a megváltásunk szimbóluma.
Azért pont keresztre feszítették Jézust, mert végül római törvények alapján ítélte el Pilátus, és a rómaiaknál ez volt a szokásos kivégzési mód azoknál, akiknek nem volt római polgárjoguk. Római polgárt ritkán végezte ki, ha igen, akkor a kevésé fájdalmas lefejezéssel.
Jézust végül nem a zsidók ítélték el - akkor megkövezték volna valószínűleg. Hanem elérték, hogy a római hatalom elleni felbujtás ("megtiltja, hogy adót fizessünk a császárnak") és a császár elleni lázadás ("mindaz, aki magát királlyá teszi, ellenszegül a császárnak") legyen a vád, ezzel a római hatóságnak kellett ítélkeznie és mivel ezek a legsúlyosabb bűnök, ezért halálbüntetés járt értük.
Oszlopra feszítették! Stauros
A keresztharántfa csak egy tábla volt, melyre 3 nyelven ráírták, Jézus a zsidók királya, ez a feje fölött volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!