Szia
Élőlények csak az égben vannak, Isten és az angyalok, élet továbbá csak a földön van, valószínűleg ezért jött "erre felé" Sátán. Ezt írja erről a Biblia:
"És háború tört ki az égben: Mihály és az angyalai harcra keltek a sárkány ellen. A sárkány is harcra kelt az angyalaival együtt, de nem győztek, és többé már nem volt helyük az égben. Ledobták hát a nagy sárkányt+, az őskígyót, akit Ördögnek és Sátánnak neveznek, aki az egész lakott földet félrevezeti. Ledobták őt a földre, és az angyalait is ledobták vele együtt....Ezért örülj, te ég, és ti, akik ott laktok! Jaj a földnek és a tengernek, mert lejött hozzátok az Ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy rövid ideje van.”" Jelenések 12:7-9,12
Amikor a magasrangú (kerub) Sátánná vált, az angyalokat is kísértette, és sikerült is sajnos neki sokukat maga után vonni az Isten elleni lázadásba. De ahogyan a vers is írja, miután kivetették az égből, többé már nem volt több lehetősége, ezért örült az "ég", de a nagyobb jajok időszaka beköszöntött a földre. Hálásak lehetünk Istennek, amiért ezt is közölte velünk emberekkel, így jobban oda tudunk figyelni Sátán életünkben/életünkre próbálkozó hatásaival.
Krisztus arra is megtanít, hogyan tarthatjuk távol magunktól Sátánt és a démonait, akik szintén itt tevékenykednek az emberek között.
Nem találkoztam vele, szerintem ez hülyeség, Sátán nincs.
Állítólag csak a papok riogatták az embereket a Sátán nevével, de azok a középkori emberek ilyen buták voltak. Bevették.
Egy mai gyerek már a tévémacit is kineveti.
Vannak még ilyen buta emberek, akik nem nevetik ki a "sátánt"?
Olvasd el kérlek a Jelenések 12:9 versét. Ott vetették a földre Sátánt.
Köszönöm. Régen olvastam már a Jelenések könyvét, nem emlékeztem mindenre.
5. Jó, de most egy Nagy Mesekönyv mióta tényforrás? Fényforrás? Viccforrás.
.
.
.
(Sátán rángatja az ujjaim ez nem én vagyok segítség!)
Tiszteletben tartom a nézeted, de mint írtad az "személyes véleményem". Viszont ha levezeted az elképzelésedet a Bibliából, akkor el is tudom fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!