Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet e újra házasodni ha a...

Lehet e újra házasodni ha a feleségem megcsalt és új férje van ?

Figyelt kérdés

Azt mondják nem lehet ujraházasodni amíg él a házastárs,de ha megcsalt nincs felbontva a szövetség ?

Nekem egyedül kell le élnem az életem.

júl. 17. 18:37
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
23%
Lol, nemcsak a katolikus egyház létezik. A többi meg nem tiltja.
júl. 17. 21:22
 12/27 anonim ***** válasza:
18%

A Biblia szerint, igen.

Csak a házasságtörés esetén válik szabaddá a vétlen fél, és újra házasodhat.

(Máté 19:9) 9 Mondom nektek, hogy aki elválik a feleségétől, hacsak nem szexuális erkölcstelenség miatt, és mást vesz el, házasságtörést követ el.”

Egyetlen okot jelölt meg a válásra, még pedig a hűtlenséget.

De azt sem kötelező, a hűséges megbocsáthat.

De nem hánytorgathatja fel ezután, hogy valamikor hűtlen volt, hiszen megbocsátotta.

A vers magért beszél.

(Máté 5:32) . . .és aki olyan asszonyt vesz el, akitől elváltak, házasságtörést követ el.

Ez a vers pedig arról szól nemtől függetlenül, hogy ha elváltak a házasságtörőtől, és azt valaki feleségül veszi, az is házasságtörő.

júl. 17. 21:33
 13/27 anonim ***** válasza:
14%

Azok akik mást tanítanak mint amit Isten lefektetett, azok nem Istennel élnek összhangban.

Aki mással létesít nemi kapcsolatot, az megtörte a házasság szövetségét, amit Isten előtt kötöttek.

Aki pedig egy házasságtörővel köti össze az életét, támogatja azt a házasságtörésben, tehát maga is házasságtörő.

Isten a házasságtörőnek azt a büntetést adja az új szövetség alapján, hogy egyedül kell maradnia. Aki ebben nem osztja Isten véleményét, az támogatja a házasságtörést.

júl. 17. 21:41
 14/27 anonim ***** válasza:
66%

"Aki mással létesít nemi kapcsolatot, az megtörte a házasság szövetségét, amit Isten előtt kötöttek."

Akkor ezek szerint, ha kibékülnek se érvényes már korábbi házasságuk, hiszen mint írtad, azt megtörte a hűtlen fél.

júl. 17. 21:47
 15/27 anonim ***** válasza:
52%

14

Nem ezt írtam

Ha a hűséges megbocsát, akkor a házasságukat folytathatják. Azt írtam, hogy a hűséges fél megbocsáthat.

Nem érted a mondatot?

(1Korintusz 7:10, 11) 10 Azoknak, akiknek van házastársuk, azt az utasítást adom, de nem én, hanem az Úr, hogy a feleség ne hagyja el a férjét. 11 Ha mégis elhagyná, maradjon egyedül, vagy pedig béküljön ki a férjével. A férj se hagyja el a feleségét.

Ha valaki elhagyja a házastársát, egyedül kell maradnia, ahogy olvashatod, az Úr, vagy is Isten ezt jelenti ki.

Mit nem lehet ezen megérteni?

Ha pedig úgy hagyja el, hogy mással él, akkor házasságtörést követ el.

A hűséges elválhat, és élhet az újraházasodás lehetőségével.

júl. 17. 22:03
 16/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves utolsó válaszoló én is így gondolom.

Ő már újszövetséget kötött mással a miénk akkor felbomlik.

júl. 17. 23:17
 17/27 anonim ***** válasza:
57%

Elég egyértelműen ezt írtad:

"Aki mással létesít nemi kapcsolatot, az megtörte a házasság szövetségét, amit Isten előtt kötöttek."

Most akkor megtört a házasság vagy érvényben maradt? Mert egyszer azt írod, hogy megtört, utána hülyének akarsz beállítani, mert ugyanezt leírom.

"Ő már újszövetséget kötött mással a miénk akkor felbomlik."

Írva van, hogy ember ezt szét nem választhatja. Akkor se, ha szét akarja.

júl. 17. 23:27
 18/27 IstenGyermeke1 ***** válasza:
52%

Én össze nem tudom egyeztetni a házasság szentségi kötelékét a paráznaság miatti válással.

Mert sajnos ennél, mi választanánk szét őket. S kánonjogilag is mi lenne a felbonthatatlan házasságból, ha csak annyi lenne az egész, hogy egyházi bíróság előtt kimondom: “lefeküdtem XY-nal.” Könnyebb lenne válni, mint polgárilag! Saját maga karikatúrája lenne az állítólagos “felbonthatatlan” kötelék.

Nagyon szép, amit írnak, hogy ezt meg ezt mondta Jézus, de sajnos nem lehetne felbonthatatlannak nyilvánítani a házasságot, ha ilyen egyszerűen semmissé lehetne tenni.

Kánonjogilag úgy néz ez ki, hogy a házasságtöréssel okot ad a másik félnek a KÜLÖNVÁLÁSRA. Mindketten házasok maradnak (nem válnak szabad állapotúvá), de nincsenek együttélésre kötelezve. Ezt meg lehet később szüntetni, hiszen a megbocsátás üdvös dolog…

Ezt tartom a leginkább hasonlónak Krisztus tanításához.

júl. 17. 23:37
 19/27 anonim ***** válasza:
7%

ha katolikus egyhazi hazassagot kotottetek, a katolikus egyhaz szerint nem, a protestansok szerint igen

ha katolikus vagy, legyel protestans, es meg van oldva

(bar gondolom, a katolikusok szerint az is egbekialto halalos bun, ha valaki protestans, de neked akkor az mar mindegy lesz)

júl. 18. 00:14
 20/27 anonim ***** válasza:
11%

Ha jól értettem kérdező,a biblikus választ várod.

A fent már említett páli tanács szerint,aki megtörte hűtlenségével a házasságot,az már széttört. Nem szövetség.

Természetesen létezik megbocsájtás. Meg lehet újjítani a szövetséget.

Nyilván vannak felekezetek,akik bölcsebbeknek hiszik magukat,mint a Biblia ihletett ígéje és semmilyen körülmény sem elég szerintük az új házasság megkötéséhez. Emberi rendelkezés! Felejtsd el!

Más kérdés:

Akár elhidegülés,akár megcsalás miatt válnak el, jó dolog-e egyedül élni? Különösen,ha még nem elég öregek ahhoz!

Egy egyedülálló aktív ember kísértése mérhetetlenül nagy.

Egy közösségben,egy időzített bomba!

júl. 18. 07:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!