Lehet e újra házasodni ha a feleségem megcsalt és új férje van ?
Azt mondják nem lehet ujraházasodni amíg él a házastárs,de ha megcsalt nincs felbontva a szövetség ?
Nekem egyedül kell le élnem az életem.
18
Isten szava a mérvadó.
Az tény, hogy ha házasságot kötöttek, akkor azt nem lehet elválasztani. Azonban Isten a házassági hűtlenséget, vagy a halált nevezte meg kivételnek.
Ha neked nem jelent semmit Jézus szava ami az Atyjától származik, hogyan mondhatod, hogy mindenben Krisztus tanítása szerint élsz és gondolkodol.
Itt van a kutya elásva. Az ember nem mindent fogad el az írásokból, de másokat kritizál, ha ők elfogadják.
Te vagy aki rendszeresen azt állítod, hogy a Tanúk nem keresztények, miközben Te magad, nem éretsz egyet, vagy nem fogadod el Jézus szavait.
Vajon Jézus a falnak beszélt? Azt mondta, tartsuk be a parancsait.
Még is megveted a tanúkat, akik betartják azt.
Nos kedves kérdező.
Isten megházasodott Izraellel, majd miután hütlen lett Izrael a szövetséghez, szerzett magának másik feleséget, az egyházat.
Ezt sehol sem írtam, hogy Isten szava nem mérvadó. Csak azt mondtam, hogy az ilyet nem lehet kivitelezni ill. ellentmondana a házasság felbonthatatlanságának.
És szerinted ezt be lehet tartani:
“Én pedig azt mondom nektek: Már azt is állítsák a törvényszék elé, aki haragot tart embertársával. Aki embertársát ostobának nevezi, állítsák a nagytanács elé. Aki azt mondja neki, hogy te bolond, méltó a pokol tüzére.” (Mt 5,22)
A JW-nek lenne külön bírósága (végrehajtó és igazságszolgáltatói hatalom nélkül, mert ilyet még az USA-ban sem adnak) hogy mindenkit, aki egyszer is azt mondja a másikra: “Te hülye!” azt elítélik? Ne mondd már, hogy ilyen lenne! Akkor most Isten szava nem mérvadó nektek?
Ugyanaz (már elnézést a kifejezésért) fuck logic.
Az igazi kereszténységben Jézus a főpap. Hozzá lehet menni a kérdéseinkkel. A Bibliából válaszol.
Ha nincs még meg a kapcsolat, akkor mondhat bárki bármit tedd a saját lelkiismereted szerint.
24
Isten Gyermeke.
az általad idézett vers alapján a vezető testület nem hoz létre ilyen törvényszéket.
Ugyan is ebben a versben olvasható kijelentés nem emberek ítéletéről szól, hanem Isten ítélőszékéről.
aki bolondnak vagy más módon leminősített szavakat használ az ember társára, vagy testvérére, Istennek fog számot adni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!