Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet e újra házasodni ha a...

Lehet e újra házasodni ha a feleségem megcsalt és új férje van ?

Figyelt kérdés

Azt mondják nem lehet ujraházasodni amíg él a házastárs,de ha megcsalt nincs felbontva a szövetség ?

Nekem egyedül kell le élnem az életem.

2024. júl. 17. 18:37
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
12%

18

Isten szava a mérvadó.

Az tény, hogy ha házasságot kötöttek, akkor azt nem lehet elválasztani. Azonban Isten a házassági hűtlenséget, vagy a halált nevezte meg kivételnek.

Ha neked nem jelent semmit Jézus szava ami az Atyjától származik, hogyan mondhatod, hogy mindenben Krisztus tanítása szerint élsz és gondolkodol.

Itt van a kutya elásva. Az ember nem mindent fogad el az írásokból, de másokat kritizál, ha ők elfogadják.

Te vagy aki rendszeresen azt állítod, hogy a Tanúk nem keresztények, miközben Te magad, nem éretsz egyet, vagy nem fogadod el Jézus szavait.

Vajon Jézus a falnak beszélt? Azt mondta, tartsuk be a parancsait.

Még is megveted a tanúkat, akik betartják azt.

2024. júl. 18. 07:46
 22/27 anonim ***** válasza:
29%

Nos kedves kérdező.

Isten megházasodott Izraellel, majd miután hütlen lett Izrael a szövetséghez, szerzett magának másik feleséget, az egyházat.

2024. júl. 18. 09:23
 23/27 anonim ***** válasza:
15%
Ja és nehogy megbotránkozzon valaki vagy blaszfémiával vádoljon, de Izraellel is megköti majd az új szövetséget.
2024. júl. 18. 10:04
 24/27 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Ezt sehol sem írtam, hogy Isten szava nem mérvadó. Csak azt mondtam, hogy az ilyet nem lehet kivitelezni ill. ellentmondana a házasság felbonthatatlanságának.

És szerinted ezt be lehet tartani:

“Én pedig azt mondom nektek: Már azt is állítsák a törvényszék elé, aki haragot tart embertársával. Aki embertársát ostobának nevezi, állítsák a nagytanács elé. Aki azt mondja neki, hogy te bolond, méltó a pokol tüzére.” (Mt 5,22)

A JW-nek lenne külön bírósága (végrehajtó és igazságszolgáltatói hatalom nélkül, mert ilyet még az USA-ban sem adnak) hogy mindenkit, aki egyszer is azt mondja a másikra: “Te hülye!” azt elítélik? Ne mondd már, hogy ilyen lenne! Akkor most Isten szava nem mérvadó nektek?

Ugyanaz (már elnézést a kifejezésért) fuck logic.

2024. júl. 18. 10:56
 25/27 anonim ***** válasza:
12%

Az igazi kereszténységben Jézus a főpap. Hozzá lehet menni a kérdéseinkkel. A Bibliából válaszol.

Ha nincs még meg a kapcsolat, akkor mondhat bárki bármit tedd a saját lelkiismereted szerint.

2024. júl. 18. 12:12
 26/27 anonim ***** válasza:
56%
Jézus szerint már az is paráznaság, ha valaki asszonyra bűnös vággyal néz, akkor ezek szerint már ez is váló ok. Sajnos a szekták napjainkra ide jutottak, hogy lényegében bármivel jogos okot adnak a válásra. Azt a szent köteléket akarják emberek semmivé tenné, amit Isten összekötött és amire azt mondta, ember szét nem válaszhatja.
2024. júl. 18. 17:42
 27/27 anonim ***** válasza:
12%

24

Isten Gyermeke.

az általad idézett vers alapján a vezető testület nem hoz létre ilyen törvényszéket.

Ugyan is ebben a versben olvasható kijelentés nem emberek ítéletéről szól, hanem Isten ítélőszékéről.

aki bolondnak vagy más módon leminősített szavakat használ az ember társára, vagy testvérére, Istennek fog számot adni.

2024. júl. 18. 21:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!