Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Magyarországon, hogy lehet...

Magyarországon, hogy lehet valaki így az ilyen angolszász egyházakban, mint az anglikán egyház, metodista egyház stb... pap?

Figyelt kérdés

nov. 22. 18:39
 1/2 anonim ***** válasza:
nov. 22. 19:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem nem teljesen vilagos a kerdes, de magyarkent ugy lehetsz anglikan lelkesz, ha eloszor belepsz az anglikan egyhazba (Church of England, ha az angol anglikanokra gondolsz), azutan elvegzed Angliaban a teologiat.

Egy magyarorszagi gyulekezete van az angol anglikan egyhaznak, a Szt. Margit, Budapesten, angol nyelvu

[link]

A metodistak egy masik egyhaz, akiknek az Ivanyi Gabor fele kozosseg egy leforgacsolodott "szarnya", ha jol tudom. Szerintem angol metodista lelkesz ugyanugy akkor lehetsz, ha oda belepsz, majd kimesz es kepesitest szerzel.

[link]

Angolszasz orszagokban kulon anglikan egyhazak vannak, hol anglikannak (pl. Kanada), hol episzkopalianusnak (pl. USA) nevezik oket, de szakadnak, az amerikai is legalabb ketfele, az ausztralok is. Legnepesebb anglikan egyhazak Afrikaban vannak. Ezek az angol anglikan egyhaztol mind fuggetlen intezmenyek. A magyarorszagi Szt Margit viszont az angol anglikan egyhaz resze. (Csak momentan egy magyar evangelikus templomot vesznek kolcson az istentiszteletekre.)

nov. 23. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!