Követhet-e egy hívő egyszerre több keresztény vallást?
Katolikus vagyok, de más felekezetek tanításait is olvasom és tanulmányozom. Egy magyar és új keletűnek szímító bibliaiskola tanításait olvasom, amely egy hazai felekezet online tanodája.
Emellett egy amerikai keresztény szervezet tanításait is olvasom, szintén egy online bibliaiskola berkein belül.
Katolikus vagyok. A másik két keresztény felekezetet inkább a metodistákhoz tudnám párosítani. Nagyon gyakorlatiasak. Nagyon tetszenek a tanaik.
Összehangolható három keresztény tan egybe valahogyan? Bennem egy kissé zavart okoz. Ez inkább a lelkigyakorlatok végzése miatt van. Ragaszkodom a katolikus templomokhoz és a katolikus imarendszerekhez. Nincs azoknál jobb a számomra, de az újszerű tanítások modern szövegkörnyezetben azok nagyon elbűvöltek engemet.
Nem ismerjük, de szidjuk. Találkoztam már evvel rendesen. Tartsak neked katekézist, vagy kiguglizod? Mert nagyon nem ismered Egyházunk tanításait.
#20.
Krisztus élő emberekhez sem imádkozott!
Megkérlek rá, hogy olvasd vissza a szentek tiszteletével kapcsolatos kérdéseket. Legalább 10 hasonló választ írtam idén, nem vágyom még egyre.
De Pál apostol leveleiben gyakran kérte az embereket, hogy imádkozzanak érte. A keresztények is pont ezt teszik, kérik az élő, üdvözült szenteket, akik már Isten színe látásának örvendhetnek, hogy imádkozzanak értük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!