Követhet-e egy hívő egyszerre több keresztény vallást?
Katolikus vagyok, de más felekezetek tanításait is olvasom és tanulmányozom. Egy magyar és új keletűnek szímító bibliaiskola tanításait olvasom, amely egy hazai felekezet online tanodája.
Emellett egy amerikai keresztény szervezet tanításait is olvasom, szintén egy online bibliaiskola berkein belül.
Katolikus vagyok. A másik két keresztény felekezetet inkább a metodistákhoz tudnám párosítani. Nagyon gyakorlatiasak. Nagyon tetszenek a tanaik.
Összehangolható három keresztény tan egybe valahogyan? Bennem egy kissé zavart okoz. Ez inkább a lelkigyakorlatok végzése miatt van. Ragaszkodom a katolikus templomokhoz és a katolikus imarendszerekhez. Nincs azoknál jobb a számomra, de az újszerű tanítások modern szövegkörnyezetben azok nagyon elbűvöltek engemet.
Igen, egy vallás van, ez esetben a kereszténység, azon belül több felekezet, illetve egyház. Tehát mondjuk evangélikus felekezet,
de Svéd Evangélikus Egyház, Magyar Evengélikus Egyház, kicsit eltéro tanítással.
Szerintem igen, úgy rakod össze a dolgokat magadban, ahogy igaznak érzed.
Ennek a katolikus egyház nem örülne, de hát nem kell ezt nekik tudni.
Amennyiben a kereszténység-a zsidóhoz hasonlóan-nem tért volna el az eredeti isteni úttól,nem lenne ennyi temérdek vallás.
Isten hitvalló követői újra és újra találkozhattak elhajlással az isteni úttól s ezért protestáltak azok ellen. A vallások követői rendszerint jobban ragaszkodtak a vallásos tradíciókhoz,mint az ihletett ígéhez és ezért kiközössítették a megújjítni vágyókat.
Én azt ajánlom,beszélgess sokat Istennel imádságokban és kérj világosságot a Biblia értelmezéséhez.
(Ez az én véleményem:
Istent,egyedül Jézus nyilatkoztatta ki tökéletesen. Minden más tanítás résszerint való.)
Ami krisztusi,az isteni eredetű. Ha valaminek nincs alapja Krisztus tanításában,az emberi elgondolás. Nem kell követni.
Ajánlom, nézz szét egy kicsit a különböző gyülekezetek tanításaiban. Eléggé különbözőek, és mindegyik a “Biblia alapján” vallja, amit. Ez van Szenthagyomány nélkül.
Kedves kérdező!
Írd le a tanításokat, s megcáfolom neked mindet… 😂
Viccet félretéve a legtöbb keresztény felekezet tanításai nem feltétlenül férnek össze egymással. Ez sokszor az alapvető látásmód különbsége miatt van. Ezért nem tartom lehetségesnek. De van egy pár szabadkeresztény, aki a saját szájíze szerint válogat a tanításokból, vagy újat fogalmaz meg (természetesen a Biblia alapján)…
Nem, mivel ezek egymásnak ellent mondó tanok. Ha egy kereszteződéshez mész, akkor se mehetsz rajta minden irányban. Ráadásul még az említett kis felekezetek tanításaiban is lehetnek nagyon eltérő tanok, csak legfeljebb felületesen ismered őket, ha még nem vetted észre.
Persze a gyakorlati tanácsokat meg lehet fogadni, de egyszerre még kettőt se lehet követni, nem hogy hármat.
Egy keresztény jobb esetben nem vallások tanításait követi, hanem Jézus tanítványa.
Jézus szemeivel tanácsol, bölcsességével vezet. Betölti a Benne hívőben a parancsolatokat. Krisztus szeretete kell, hogy mágnesként vonzon Hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!