Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A pokolra kerül az is, aki...

A pokolra kerül az is, aki valamikor bűnt tett, de halála előtt megtérült?

Figyelt kérdés
Csak mert azt mondja a biblia, hogy a m4szturbálás bűn("Ha kezed megbotránkoztat, vágd le. Jobb csonkán bemenned az életre, mint két kézzel a kárhozatra jutni, az olthatatlan tűzre.") de idős koromra, 80 évesen biztos nem fogom csinálni, de attól a pokolra fogok kerülni, ha most csinálom?

máj. 31. 22:44
1 2 3 4 5
 31/45 IstenGyermeke1 ***** válasza:
40%

Az energiát nem minősítettem semminek. Leszokhatnál arról, hogy olyan dolgokat állítasz, amelyeket nem írtam. De a szexuális energia is energia. Le lehet vezetni máshogy is.

De neked hiába magyarázok, mert felettébb érdekesen értelmezed mind a Szentírást, mind az erkölcsöt.

És kérlek, legközelebb arra válaszolj, amit valóban leírtam.

Laudetur Iesus Christus!

jún. 2. 20:12
 32/45 tgt ***** válasza:
0%

31-es: A szexuális energiát a szexuslitással kell levezetni, nem? Elvégre Isten azért teremtette. Na mindegy.

Idemásolok neked a Bibliából egy részt. A fiú így vágyakozik a lanyra, így fantáziál róla és mindez nem bűn, hanem csodaszép, Istennek tetsző dolog.

"Mily szépen lépkedsz saruidban, te fejedelmi lány! Csípőd vonalai ékszerekhez hasonlóak, művészi kéz alkotásai. Köldököd kerek csésze, melyből nem hiányzik a fűszeres bor. Tested búzahalom liliomokkal szegélyezve. Két melled, mint két őzike, mint egy gazellapár. Nyakad elefántcsonttorony, szemeid hesbóni tavak a bat-rabbími kapunál; orrod, mint a Libánon tornya, mely Damaszkusz felé néz. Fejed olyan, mint a Karmel, és fejeden a haj, mint a bíbor; egy királyt tartanak fogva fürtjei. Mily szép vagy és mily kedves, gyönyörűséges szerelmem! Termeted pálmához hasonló, melleid szőlőfürtökhöz. Gondoltam: Felmegyek a pálmafára, megragadom fürtjeit. Olyanok melleid, mint a szőlőfürtök, leheleted, mint az alma illata. Ajkad íze, mint a legjobb boré, mely szerelmesemtől árad felém, álomban is megnedvesíti ajkam. Én szerelmesemé vagyok, és ő is utánam vágyódik. Jöjj hát, szerelmesem, menjünk ki a mezőre, háljunk a ciprusok között! Menjünk korán a szőlőkbe, nézzük meg, fakad-e a szőlő, kinyílt-e virága, virágoznak-e a gránátalmafák? Ott ajándékozlak meg szerelmemmel. A mandragórák illatoznak, ajtónk előtt ott a sok édes gyümölcs, van friss, van aszalt is: szerelmesem, neked tartogattam!"

jún. 2. 20:25
 33/45 IstenGyermeke1 ***** válasza:
40%

Keresem, de nem találom az idézetben a szexuális aktus elképzelését. Lehet, hogy ha a másik testét, mint gyönyörűséges dolgot szemléled, és nem redukálod le a saját szexuális vágyaid kielégülésének eszközévé, akkor nem bűn.

De mintha erről papoltam volna. Leköteleznél, ha elolvasnád és értelmeznéd, amit írok; s megpróbálnád megérteni az álláspontom. Ellenkező esetben fölöslegesen járatom a számat…

jún. 2. 20:45
 34/45 tgt ***** válasza:
0%
33-as: Ha nem találod a szexuális aktust a szövegben, az nem a szerző hibája. Javaslom, olvasd el ismét, vagy akár az egész Énekek énekét, benne van a Bibliádban. Ne félj tőle, a vágyakozás, a fantázia és az erotika nem bűn.
jún. 2. 20:56
 35/45 IstenGyermeke1 ***** válasza:
40%

Teszek még egy utolsó kísérletet. Hamár átnyergeltünk egy kicsit tudományosabb területre (is), engedd meg, hogy én is hozzak neked pár cikket, melyek ANGOL NYELVEN íródtak, ha nem beszéled, bízom benne, hogy megoldod valahogyan. 😁

[link]

Ez a cikk — felettébb érdekes módon — nem csak olyan tanulmányokat hoz, amelyek szerint az önkielégítés életfeltétel, hanem olyat is, ami szerint nincs is összefüggés a prosztatarák és az ejakuláció gyakorisága között. Sőt mitöbb: kijelenti, hogy az ejakuláció hiánya NEM KÁROS. És én inkább hiszek az ellentmondások közt a saját lelkiismeretemnek és Egyházamnak, ha megengeded.

Ezenfelül mit olvasunk Szt. Pál korintusiakhoz írt első levelének hatodik fejezetének tizenkettedik versében? “Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává.” (1Kor 6,12)

Mit tudunk az önkielégítésről? Hogy függőséget okoz — ezt remélem te sem tagadod —, és itt az Apostol azt mondja, hogy ami rabjává tesz az rossz.

Továbbá látom, azt állítod, hogy a saját élet védelme über alles. Tehát saját magam védelméből szerinted BÁRMIT megtehetek. Erre pont Jézus cáfolt rá, Aki lemondott a jogos önvédelemről. Leget mégsem tanítja ezt a Biblia.

Szeretném jelezni, hogy olvastam (jó, nem végig) az Énekek énekét. Az a szerelemről szól. S még mindig nem látom a szexuális aktust az idézetben, akárhogy is nézem magyar, latin és angol fordításokban. Lehet te gondolod egy kicsit túl?

Apropó, idézet forrását illik megjelölni, a Nostra Ætatenél sem tetted (milyen jó, hogy nincs sok más vallásokkal foglalkozó kánoni dokumentum), könnyebb volna kikeresni. Előre is köszi. 😁

Az eretnekségeidből nekem személy szerint elegem van.

“Dominus nos benedicat, et ab omni malo defendat, et vitam perducat æternam.” (“Az Úr áldjon meg minket, védelmezzen meg minden rossztól, és vezessen el az örök életre.” [a laudes és a vesperas befejezése, ha nem pap vagy diakónus vezeti az imát])

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

jún. 2. 21:46
 36/45 tgt ***** válasza:
0%

35-ös: Javasolnám, hogy az European Urology tudományos szakfolyórat cikkét tanulmányozd a NoFap nevű civil mozgalom kétes állásfoglalása helyett: [link]

Az önkielégítés valóban függőséget tud okozni, ahogy gyakorlatilag bármi. Vannak például munkafüggők is. De ez nem jelenti azt, hogy a munka káros dolog, és mindannyiunknak abba kéne hagyni. Sőt, van vallásfüggőség is, de ettől még nem kell feladni a vallásunkat.

Úgy tűnik, nem ismered a pikuach nefesh elvét, mely szerint az emberi élet megőrzésének szabálya felülír minden vallási szabályt. Ha egy adott személy élete, vagy egészsége veszélyben van, a Biblia szinte minden tiltó parancsa automatikusan felfüggesztésre kerül. Erre hivatkozott Jézus is több alkalommal, mikor a farizeusokkal vitatkozott. Így tehát ha az önkielégítés elhagyása növeli a rák kockázatát, akkor az önkielégítés nem lehet bűn. Még akkor sem, ha a Biblia tiltaná. De nem tiltja.

Sajnálom, ha nem érted az Énekek énekét és nem találod meg benne a szexuális utalásokat. Szerinted ha a fiú a lány testét pálmához hasonlítja, a mellét pedig szőlőfürthöz, majd azt mondja, felmegy a pálmafára és megragadja a fürtjeit, akkor mire gondolhatott? És mire gondolhatott, mikor azt írta "Jöjj hát, szerelmesem, menjünk ki a mezőre, háljunk a ciprusok között! Menjünk korán a szőlőkbe, nézzük meg, fakad-e a szőlő, kinyílt-e virága, virágoznak-e a gránátalmafák? Ott ajándékozlak meg szerelmemmel." Szerinted gyümölcsöket és virágokat akart nézegetni a lánnyal, vagy valami másra gondolt?

jún. 2. 22:59
 37/45 IstenGyermeke1 ***** válasza:
49%

Keverednek már a dolgok.. a pikuach nefesh (פיקוח נפש) elve a JÚDAIZMUSBAN elfogadott, és mi keresztények vagyunk. S ha már annyira bibliás vagy, akkor kérlek idézd ezt a Szentírásból.

Én pedig javaslom neked elolvasásra, hogy mit mondunk mi a maszturbációról. Fent van rengeteg helyen pl. a [link] és a [link] oldalakon. Lehet abban is lehet valamilyen igazság. Mert a médiában mindig megvolt ugye a részrehajlás…

Az Énekek énekében NINCS BENNE, HOGY A FÉRFI (aki ugye az Adonai-t jelképezi) KONKRÉTAN FANTÁZIÁLT VOLNA SZEXUÁLIS AKTUSTÓL. Az, hogy mit szeretnék, meg, hogy direktben mit képzelek el, az két különböző dolog. Ha ezt nem vagy képes felfogni…

Csak ennyi lenne a javítás. Kevered a szezont a fazonnal.

De mostmár tényleg elég volt.

jún. 3. 17:12
 38/45 tgt ***** válasza:
0%

37-es: Jézus a Tóra szabályai szerint élt, azokat nem szegte meg, a pikuach nefesh elvét pedig alkalmazta, például mikor a farizeusokkal vitatkozott, akár a szombati gyógyítas kapcsán, akár a szombati kalásztépés kapcsán. Te nem olvasod a Bibliát?

Hiaba linkeled be a katolikus állaspontot a maszturbálásról, ha az orvosok véleménye szerint a rendszeres magömlés csökkenti a prosztatarák kockázatát, akkor azt gyakorolni helyes cselekedet az emberi élet és egészség védelme érdekében. A Biblia pedig védi az életet.

Ha az Énekek énekét nem érted, akkor nem érted. Nincs mit tenni.

jún. 3. 20:22
 39/45 anonim ***** válasza:
23%

Aki bizonytalan, az forduljon a lelkiismeretéhez válaszért. "Mert a mi dicsekedésünk ez, lelkiismeretünk bizonysága, hogy isteni őszinteséggel és tisztasággal, nem testi bölcseséggel, hanem Isten kegyelmével forgolódtunk a világon....(2 Korintusz 1:12)

A Példabeszédek 15:13 azt írja, hogy Isten mindent lát.

Hiszem, hogy így van?

Ha igen, ez milyen érzéssel tölt el? Érzek szégyent amikor önkielégítést végzek?

Önkielégítést követően tudom alázattal imára hajtani a fejemet Isten színe elé járulva?

A maszturbációt általában megelőzi valamilyen szexuális tartalmú anyag nézése, vagy ilyen tartalmú gondolatok táplálása. Ez semmiképpen sem nevezhető a Biblia által megfogalmazott "isteni tisztaság"nak. A maszturbáció a test kívánsága. A Róma 13:14 azonban arra szólítja fel a keresztényeket, hogy ne a test kívánságait táplálják.

A Józsué könyve 1:8 azt mondja, hogy "El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, a mint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te utaidon és akkor boldogulsz."

Isten a szellemi dolgokkal való foglalatoskodásra helyezi a hangsúlyt, mert a test kívánságaival szemben ezek védenek meg.

Néhány további ideillő Biblia vers:

"...a szívnek teljességéből szól a...száj..." (Lukács 6:45)

"...az teszi tisztátalanná az embert, ami...kijön a szájából...." (Máté 15:11)

Aki isteni őszinteséggel és tisztasággal, nem pedig testi bölcseséggel, hanem Isten kegyelmével "forgolódik a világon", még ha olykor meg is esik, hogy nem tudja magát megtartóztatni (Pál apostol is leírta, hogy a test mindig küzd, mert bár tudja, mi lenne a helyes, mégsem mindig azt teszi) a lelkiismerete válaszolni fog.

A szívünket kell megvizsgálni! Feltenni a kérdést: "Fontos nekem, hogy Isten milyennek lát engem, vagy inkább azt teszem, ami nekem fontos?"

Ha utóbbi jobban tetszik, az sem baj, csak akkor nem biztos, hogy a megfelelő csoportban beszélgetünk a témáról.

jún. 4. 20:11
 40/45 anonim ***** válasza:
50%

Potyondi Gergely !

A 16. és 18.válaszodban igen jó bibliai idézeteket hoztál,de egyikben sincs szó önkielégítésről.

Mellébeszéltél,ami felesleges!

jún. 4. 20:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!