Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények!Ti a hétköznapokb...

Keresztények!Ti a hétköznapokban mennyire szoktatok aggódni hogy a pokolba kerültök?

Figyelt kérdés
Jézus és nagyon sok szent szerint rengetegen vannak a pokolban,és az emberek jelentős része odakerül,hallani róla (pl Kempis Tamástól)hogy sokszor még a szerzetesség alatt sem javulnak kirívóan az emberek,Pio atya egyenesen azt állította,hogy szerzetestársa szellemét látta aki csak a purgatóriumot érte el..SZERZETESKÉNT...Akkor mire számíthat egy random mai állampolgár?A pokol örök szenvedés,az élet rövid,az ember gyenge és kevés,te a hétköznapokban mennyire szoktál ennek a realitásával szembenézni hogy akár oda is kerülhetsz?Hogy dolgozod fel?Egyáltalán emberi ésszel ennek a lehetősége megőrülés nélkül feldolgozható?A kálvini kettős predestinációról nem is beszélek,mert aszerint full lutri mindenkinek minden.

máj. 20. 11:00
1 2 3 4
 21/33 Borzas_amobabajusz ***** válasza:
28%
Kérdező: ha egyszer hibás agyi folyamat (ami már betegségnek számít) hibás érzékelést és érzelmeket okozhat, amik rossz döntésekhez vezetnek és súlyos következményekhet, akkor ugyan Isten miért büntetné a beteg embert? Nem, nem aggódom.
máj. 20. 19:20
 22/33 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy tényleg nem tudom hogy képesek erre a valláskárosultak. Én nen tudnék úgy élni hogy tudom hogy minden lépésemet figyeli egy szadista, beteg állat zsarnok és elég egy rossz mozdulat és bekövetkezik a felfoghatatlan...

Azt meg végkép nem értem hogy ezekután hogy képesek felfogni úgy az életet mint ajándék az istenkétől, vagy hogy szabad akaratuk van amikor az ember persze hogy meg tenne mindent, szolga módjára engedelmeskedne isten parancsainak csak hogy elkerülje a poklot, ez mióta szabad akarat?

Na de a nap végén az egyetlen pokol ami létezik azt a valláskárosultak hozzák létre maguknak a horrormeséikben való vak hittel, szadista "istenük" irányában tanúsított stockholm-szindrómájukkal.

máj. 21. 12:12
 23/33 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy kérdeztem már arról valláskárosultakat hogyha tudják hogy ekkora nagy a tét és kockázat akkor minek szaporodnak, minek tesznek ki még több lelket ennek a kockázatnak. Megkaptam tőlük hogy hát mivel szabad akaratuk van az ő bajuk lesz hogyha pokolra kerülnek. Na ennyit a keresztény, "szeretetről"...
máj. 21. 12:17
 24/33 anonim ***** válasza:
42%
A bibliában nincs "tüzes pokol", de semmilyen sem! A nemlét állapota, a halál van és - még ha nem mindenki esetében, de a feltámadás.
máj. 21. 15:54
 25/33 IstenGyermeke1 ***** válasza:
26%

Kedves Jehova tanúja!

Az a helyzet, hogy hazudsz, mint a vízfolyás (senkit nem akarok megsérteni vagy támadni, de a szavaid igazságtartalmát erősen kifogásolom).

Primo, “katolikus szekta.” Na ezen milyen jót röhögtem! Ha valaki titeket szektáz le (megjegyezném, joggal), akkor az már az ördög futára lesz. S mivel próbáltok védekezni? Hogy nagy a létszámotok. Kérlek hasonlítsd össze a JW és a Katolikus Egyház létszámát. Az utóbbi kicsit (sokkal) nagyobb. Nem érzed te ezt egy kicsit ellentmondásnak? Főleg, hogy kitől szakadtunk le.

Secundo, mi az, hogy nem létezik az Egyház 2000 éve! Krisztus alapította, tehát igen (kivéve, ha az Ördögtorony kitalálta, hogy máshol született). S az óta őrzi az igaz tanítást.

Tertio, nem érdekel pontosan, hogy próbáljátok kiforgatni a Szentírást, de az világosan leírja, hogy van pokol. S nem azért, mert az Isten szadista (komolyan, egy jehovás sem tud önállóan gondolkodni? Mindegyiktől ugyanazt az “eszmefuttatást” hallom, s az az, amely az Ördögtoronyban szerepel), hanem ha elutasítod Őt, akkor azzal mindent elutasítasz. Rémlik, hogy Jézus külső sötétségről, s gyehennáról beszél? Mert a teljes istennélküliség állapota, az okozza fájdalmat.

A másik személyes kedvencem az Ördögtorony bizonyítási logikája. Hozza az “idézetet” — amiből véletlenül kimarad egy-két szó, ill. kicsit felcserélődik a mondat szavainak sorrendje; és már teljesen mást is jelent a mondat. A másik a nem létező Neumann idézet. Az inkább siralmas — és abból jó demagóg módon vezeti le a saját igazát. A legjobb, amikor a New Catholic Encyclopediából vezeti le, hogy a Katolikus Egyház = Babilon. Ez a lexikon nagyon könnyen megtalálható magyar nyelven ( [link] , angolul meg fent vana https//newadvent.org webhelyen), és sokszor (ha nem oldalszámot adnak meg, hogy szenvedj is az ellenőrzéssel) ellenőrizhetővé teszi a forrást. Felettébb érdekesnek tartom, hogy nem a magyar kiadásból idéznek, hanem az átirkált angol idézetet fordítják magyarra.

Ha nem ismered a katolikus teológiát, az nem baj, csak ne próbáld bírálni, mert nem tudod, mit is próbálsz cáfolni; csak saját magadat teszed nevetségessé. A jó hír, hogy a tudatlanság könnyen orvosolható.

Kérdező!

A hitnek nem a félelem s mozgatórugója, mert ha igen, az már régen rossz (bárhogy is gondolják az ateisták és a jehovások, a hívő ember nem félelemből jár templomba). És sem Szt. Pio atya, sem a római pápa, sem semelyik földi ember nem kapott hatalmat a lelkek feletti ítéletre. Az egyetlen Bíró az Isten és punktum. Mivel engem nem a kárhozattól való iszonyat mozgat, hanem a Teremtő Isten szeretete, ezért nem szokásom aggódni a pokol miatt.

máj. 21. 17:49
 26/33 anonim ***** válasza:
47%

"Na ezen milyen jót röhögtem!"

Ne aggódj, mi is azon, hogy megpróbálod hazugságokkal védeni a védhetetlent.

"az Egyház 2000 éve! Krisztus alapította"

Erre mutatnál valamilyen bizonyítékot?

Krisztusnak ugyanis a gondolatában sem fordult meg az, hogy egy olyan szektát alapítson, amelyiknek a tanításait egy napon nem lehet említeni a Biblia tanításaival.

"S az óta őrzi az igaz tanítást."

Igen, valóban "őrzi" (a Vatikán mélyén), hogy nehogy napvilágra kerüljön. A Vatikán mélyén rengeteg olyan tárgyi és egyéb bizonyítékot őrizhetnek, amelyek igazolnák a Bibliát, s a Tanúk által terjesztett igazságokat. Nagyon kell vigyázniuk arra, hogy azokból a raktárakból nehogy kikerüljenek.

máj. 21. 18:24
 27/33 IstenGyermeke1 ***** válasza:
46%

Gyűlölködés, rágalmak, s ezek pont a JW-re érvényesek. Hát miért nem vagyok meglepődve?

És hogyan lehetséges, hogy a JW túlságosan nagy és régi ahhoz, hogy szekta lehessen (a ti elméletetekben legalábbis), de ez a “katolikus szektára” meg nem érvényes. Változik ez is, mint az Ördögtorony igazsága.

Főleg, hogy az NWT alapja az Ördögtorony szerint egy fiktív XVIII. sz-i bibliafordítás. Inkább fordítsunk abból mint az eredeti szövegből.

Viszont egy Bizonyos Bölcsek köve nevű felhasználó már egy hónapja lefárasztott a hülyeségeivel, nem kellesz még te is mellé.

máj. 21. 18:38
 28/33 anonim ***** válasza:
24%

27

Leszögezném, hogy én nem a 26-os válaszoló vagyok, sőt még Jehova Tanúja sem, de mindig elmosolyodok, amikor egy hitét felvállaló katolikus bepipul, és pl gyűlölettel és egyéb válogatott szitkokkal illeti a Tanúkat. 🥴

Persze a primitív személyeskedés, mint a rendszeres "leszektázás", az "ördögtorony" ovis szintű jelzője, mind-mind olyan jellemzőek azokra, akik egyházának a tagjai közül a többség ma is büszkén menetel majd' minden háborúba - ha támadó, ha védekező, mindegy, és gyilkolják EGYMÁST, és másokat nemzeti, etnikai, politikai megosztottság alapján! Még a két nagy, ortodox többségű országban, Ukrajnában és Oroszországban is jelen vannak és természetesen kiveszik a részüket mindkét oldal testvérháborújában.

Szóval mindig megmosolyogtató, amikor a világ legnagyobb szektájának az egyik tagja, leszektáz valakit. 😉 Ez olyan szánalmas!

máj. 22. 00:58
 29/33 IstenGyermeke1 ***** válasza:
45%

Azon kívül, hogy nem szereted a Katolikus Egyházat, elárulnád, miért szekta? JW.ORG-ról ötleteket meríteni nem ér (azt már hallottam egy párszor).

Gondolom megvannak az apostolok. Az utolsó vacsorán Jézus kettő szentséget is megalapított: az Eucharisztiát (itt most nem ez a lényeg), és az alapítás szavaival, a felhívással, hogy ők is képesek megtenni ezt, megalakult a Katolikus (=egyetemes) Egyház klérusa, mégpedig a püspöki rend.

Gondolom emlékszel az első Pünkösd történetére. Ott nem csak a 12 apostol volt jelen, hanem más tanítványok is. Mikor Szentlélekben megkeresztelkedtek, akkor bővült a klérus: a presbyter, azaz áldozópapi tisztség részesei lettek. Szt. Péter beszéde után a laikusok is bevétettek az Egyházba. Ezért mondjuk Pünkösdöt Egyházunk születésnapjának. A diakónusi rendet meg kicsivel utána adták fel az apostolok egyeseknek.

máj. 22. 08:42
 30/33 anonim ***** válasza:
65%

29

Én nem pusztán a katolikus egyházat nem szeretem, hanem a hazugságokat! Akár politikai, akár vallásos, mindegy.

Azért szekta, mert amikor a negyedik sz -ban államvallássá tették, a szétszakadt, szektásodott kereszténység egyik politikailag befolyásos szektája volt! Az természetes és semmi csodálkozni való nincs benne, hogy maga a katolikus egyház az "eredeti", első századi, még valóban krisztusi kereszténység örökösének tartja magát, no dehát ezt maga a Biblia sem támogatja, amelynek a használatát évszázadokon keresztül tiltották és korlátozták a LAIKUS tagjaik számára.

Konstantin után Julianus császár (i. sz. 361—363) kísérletet tett arra, hogy szembeszálljon a keresztényiséggel és visszaállítsa a pogányságot. Azonban kudarcot vallott; mintegy 20 évvel később I. Theodosius császár betiltotta a pogányságot és a háromsághívő „keresztényiséget” írta elő a Római Birodalom államvallásaként. A francia történész, Henri Marrou találó pontossággal írta: „Theodosius uralkodásának végére a keresztényiség, vagy még pontosabban, az ortodox katolicizmus az egész római világ hivatalos vallása lett.” Az ortodox katolicizmus váltotta fel az igaz keresztényiséget és a ’világ részévé’ vált. Ez az államvallás mérhetetlenül különbözött Jézus korai követőinek vallásától, akiknek ezt mondta: „nem vagytok része a világnak” (János 15:19)

A francia történész és filozófus, Louis Rougier ezt írta: „Terjeszkedésével a keresztényiség furcsa változásokon ment keresztül, a felismerhetetlenségig átalakult . . . A szegények eredeti egyháza jótékonyságból élt, azonban diadalmaskodó egyházzá vált, amely kiegyezett a fennálló világi hatalmakkal, amikor képtelen volt uralkodni felettük.”

Természetesen ezzel párhuzamosan minden olyan keresztény irányzatot, amely még így -úgy tartotta az eredeti krisztusi tanításokat ez a politikai és vallási hatalomra került egyház, üldözött és "eretneknek" bélyegzett. Röviden és tömören ennyi.

Erről történészek sokasága írt már könyveket.

máj. 22. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!