Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények!Ti a hétköznapokb...

Keresztények!Ti a hétköznapokban mennyire szoktatok aggódni hogy a pokolba kerültök?

Figyelt kérdés
Jézus és nagyon sok szent szerint rengetegen vannak a pokolban,és az emberek jelentős része odakerül,hallani róla (pl Kempis Tamástól)hogy sokszor még a szerzetesség alatt sem javulnak kirívóan az emberek,Pio atya egyenesen azt állította,hogy szerzetestársa szellemét látta aki csak a purgatóriumot érte el..SZERZETESKÉNT...Akkor mire számíthat egy random mai állampolgár?A pokol örök szenvedés,az élet rövid,az ember gyenge és kevés,te a hétköznapokban mennyire szoktál ennek a realitásával szembenézni hogy akár oda is kerülhetsz?Hogy dolgozod fel?Egyáltalán emberi ésszel ennek a lehetősége megőrülés nélkül feldolgozható?A kálvini kettős predestinációról nem is beszélek,mert aszerint full lutri mindenkinek minden.

máj. 20. 11:00
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
86%

Szerinted.

Az meg semmi.

máj. 20. 14:05
 12/33 anonim ***** válasza:
51%

8

Szerintem kérdező, sok hívő, aki ezt a szörnyű és szadista sztorit komolyan veszi, amit még a Biblia sem tanít, az egy szadista Istent imád, de az meg nem a bibliai igaz Isten! Biztosan van, akinek ez komoly és beteges félelmet kelt belül. De ez nem valódi EGÉSZSÉGES istenfélelem.

Nem kérdező, aki a Jelenések könyvét olvassa felületesen és minden háttérismeret nélkül, az nagyjából azt láthatja, amit te hiszel. De aki figyelmesen és őszintén olvas és megvizsgálja a hátteret, az tudja, hogy aki ott le van írva az isteni büntetésről, az jelképes értelmű!

Folyt köv.

máj. 20. 16:22
 13/33 anonim ***** válasza:
71%

8

Mit értsünk akkor a Jelenések könyvében említett „tűz tava” kifejezésen? Ennek a gyehennáéhoz hasonló jelentése van. Nem öntudatos állapotban való gyötrést, hanem örökké tartó halált, vagy örök megsemmisülést jelent. Figyeld meg, hogyan mondja ezt meg maga a Biblia a Jelenések 20:14-ben: „És a halált és a Hádeszt (Károli, pokolt) vetették a tűz tavába. Ez jelenti a második halált: a tűz tava.” Igen, a tűz tava a „második halált” jelenti, amelyből nincs feltámadás. Nyilvánvaló, hogy ez a „tó” jelkép, szemléltetés, hiszen a halál és a pokol [Hádesz] is bele vettetnek. A halált és a pokolt nyilván nem lehet szó szerint megégetni. De meg lehet őket szüntetni, és meg is lesznek semmisítve.

Az "örök kínok", meg hasonló kifejezések szintén jelképek. Ugyanis a bőrönőröket (börtönt, fogvatartás állapota) nevezték "kínzóknak" is és így ment a beszélt nyelvbe, hogy akik egyszerűen börtönbe, fogságba kerültek, azok "kínzók" vagy kínok közé kerültek, akkor is, ha ez nem szó szerint értendő! Sőt, ezen végső "fogság", azaz a "tűz tava" tulajdonképpen a végső megsemmisülést jelképező állapot.

máj. 20. 16:37
 14/33 anonim ***** válasza:
51%

Itt van alaposan bibliai értelemben kitárgyalva:

[link]

máj. 20. 16:39
 15/33 A kérdező kommentje:

Én előbb hiszek szentek látomásainak a pokolról:

[link]

[link]

[link]

Félre ne érts,én is nagyon szívesen olvasnék ki olyasmiket a Bibliából amiket én akarok,de én az igazságra vagyok kíváncsi,és nem arra hogy a Jehova tanúinak világképébe mi fér bele és mi szadista,ezért nem tanú térítésekre vagyok kíváncsi,hanem arra hogy aki az én álláspontomon van,az a kérdésem szerint hogyan éli ezt meg a mindennapjaiban...

máj. 20. 16:54
 16/33 anonim ***** válasza:
46%

Ja kérdező, a te felelősséged hogy embereknek hiszel, vagy Istennek!

Mert hogy te arra vagy kíváncsi hogy a te hitedet, amely természetesen mindenen felül áll, hogyan támasztják alá mások, akik hasonlóan felületesen olvasnak és értelmeznek, valamint akik hozzád hasonlóan lenéző és megvető módon beszélnek másokról, akik nem értenek velük egyet!

Vagyis röviden téged nem az igazság érdekel.

Tehát akkor a te "igazságod" szerint az ami a Jelenések könyvében írva van, az szó szerint értendő, vagyis a halál és a pokol (hádesz) szó szerint égnek el és szenvednek a szó szerinti tűz tavában? 😀

máj. 20. 17:37
 17/33 A kérdező kommentje:

16#

Igen.

máj. 20. 17:42
 18/33 anonim ***** válasza:
76%

Bravó!

És még a Tanúkat támadják azzal hogy szó szerint veszik a bibliát. 😉

máj. 20. 18:09
 19/33 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező a SzentLélekkel való találkozás és a jó lelkiismeret bizonyságot ad.

Először is Istenhez nem a cselekedeteinkben bizva hanem Krisztus cselekedeteiben bizva közeledhetünk bizalommal. Ő megtette amire minden ember képtelen. Tökéletesen élt a törvény szerint, majd keresztre ment, életét adta értünk és feltámadt a halálból a megigazulásunkért. Az ő teste megáldozása által van megnyitva az út a mennybe.

Neked mint Katolikusnak mondom, Isten soha nem akart lakozni kőépületekben. Az első Salamoni templom belsejének minden négyzetcentimétere ki volt rakva belülről cédrusdeszkákkal. Ami azt jelképezi, hogy Isten nem szereti a rideg épületeket hanem élő anyaggal szereti magát körül venni. A cédrus ráadásul illatos is, belőle sokféle kenet készült. Ami az ember szivének az örömét is szimbolizálhatja, de azt a királyi kenetet is ami elvezet minket minden igazságra.

Ha már pünkösd van....Ha ott van a SzentLélek, a kegyelem lelke a szivedben azt onnan tudod, hogy amellett, hogy hiszel a megváltásban, várod meglátni őt és igy meg is tisztulsz amiképpen ő is tiszta. Mert ő megszomorit ha bünben élünk, de megtérést is ad, és megtisztit, megszentel, hogy örömmel és reménnyel telve fussuk a pályánkat. Láthatóvá válik a gyümölcse: ahol szeretet van ott nincs félelem és aggódás hanem békesség van. Bizonyságot tesz, hogy Isten gyermeke vagy, az ereje pedig reménységet ad. Szóval nem kell szerzetesnek vonulni, hogy nagyobb biztonságban legyél hanem pünkösdistává kell válni, a Szentlélek pedig megtanit mindenre.

máj. 20. 18:35
 20/33 anonim ***** válasza:
40%

@15

Meséket én is tudok írni.

máj. 20. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!