Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények!Ti a hétköznapokb...

Keresztények!Ti a hétköznapokban mennyire szoktatok aggódni hogy a pokolba kerültök?

Figyelt kérdés
Jézus és nagyon sok szent szerint rengetegen vannak a pokolban,és az emberek jelentős része odakerül,hallani róla (pl Kempis Tamástól)hogy sokszor még a szerzetesség alatt sem javulnak kirívóan az emberek,Pio atya egyenesen azt állította,hogy szerzetestársa szellemét látta aki csak a purgatóriumot érte el..SZERZETESKÉNT...Akkor mire számíthat egy random mai állampolgár?A pokol örök szenvedés,az élet rövid,az ember gyenge és kevés,te a hétköznapokban mennyire szoktál ennek a realitásával szembenézni hogy akár oda is kerülhetsz?Hogy dolgozod fel?Egyáltalán emberi ésszel ennek a lehetősége megőrülés nélkül feldolgozható?A kálvini kettős predestinációról nem is beszélek,mert aszerint full lutri mindenkinek minden.

máj. 20. 11:00
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
62%

A pokol kifejezés a Héber seol, vagy a görög Hadész kifejezésből ered.

Jelentése: az ember sírhelye, sírgödre.

Isten egyetlen büntetést szabott ki az embernek. Ez pedig az élet megvonása, amit halálnak nevezünk.

A Biblia két halálról beszél. Az elsőből van lehetőség újra élni, a feltámadás által. A második halált, a tűz teljes pusztító hatásával szemlélteti, vagy is nincs lehetőség újra élni, a nem létezésben marad.

Ezért mindenki oda kerül. Így nincs ok a félelemre, legfeljebb az a mostani tudat, hogy soha többé nem élhet, nem élvezheti az élettel járó áldásokat.

máj. 20. 11:20
 2/33 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy a Jehova tanúi ezt olvassák ki belőle,de a katolicizmusban 2000 éve azt a verziót tanítják amit én említettem meg.
máj. 20. 11:24
 3/33 anonim ***** válasza:
9%

Erre nem kaphatsz egyszerű választ, mivel több mint 3000 keresztény irányzat van és mindegyik kicsit máshogy írja le a poklot. Eleve olyan dolgokban is eltérés van hogy ki kerül pokolra és ki nem. Egyes keresztények szerint pl a kisbabák a mennybe kerülnek, viszont mások szerint a limboba (pokol tornáca) ami még rosszabb mint a pokol. (Mivel a keresztelkedés előtt halnak meg, mielőtt fel lennének oldozva az eredendő bűn alól)

Viszont ha az igazság érdekel, akkor egyszerűen csak nincs pokol. A keresztény vallás tucatnyi ősi vallásnak a keresztezéséből lett kitalálva. Az ógörög újszövetségben Hádesz van (holtak birodalma), a zsidóban meg Seol (alvilág). A pokol jelenleg ismert formáját illetve hogy a rosszak és jók 2 külön helyre mennek, a középkorban találták ki elrettentésképpen.

máj. 20. 11:26
 4/33 anonim ***** válasza:
59%
Hoppá, az egyes megelőzőtt :)
máj. 20. 11:27
 5/33 anonim ***** válasza:
74%

4

Bocsi, nem volt szándékos 😊😊

máj. 20. 11:30
 6/33 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Kérdező

A Tanúk a Biblián kívül más Bibliai alapú forrásanyagot is használnak.

Rabbik, illetve a judaizmusban jártas szakemberek szavai, illetve a görög nyelvben és irodalomban jártas emberek szavai vannak ezek mögött, a forrásanyagokat rendre közzé tesszük.

Sőt, Katolikus enciklopédiák is nyilatkoznak erről.

A Tanúk igyekszenek utána járni annak, hogya Bibliában olvasottaknak mi a jelentése, forrása.

máj. 20. 11:33
 7/33 anonim ***** válasza:
46%

@2

“a katolicizmusban 2000 éve azt a verziót tanítják amit én említettem meg.”

1. A katolikus szekta nem létezett kétezer éve.

2. Ha egy szekta tanításai ellentétben vannak a Biblia tanításaival, akkor azt jó messzire el kell kerülni. No a katolikus szekta pont ilyen.

@3

“mivel több mint 3000 keresztény irányzat van és mindegyik kicsit máshogy írja le”

Jézus csak egyetlen irányzatot hagyott. Azt az egyet kellene követni. Aki nem azt az egyet követi, az rossz úton jár, a széles úton, amelyen tömegek járnak.

máj. 20. 13:02
 8/33 A kérdező kommentje:
Aki elolvassa a jelenések könyvét az egyértelműen látja mit akartak kifejezni a pokollal kapcsolatban.De a kérdés nem erre irányult,hanem arra,hogy aki abban hisz amiben én és amit János is leírt hogy ott tűz van és gyötrelem,az mennyire tart ettől a hétköznapokban?
máj. 20. 13:08
 9/33 anonim ***** válasza:
53%

Értem, bocsánatot kérek.

Isten soha nem tenne, vagy tesz ilyet. Ezért nem is értem, miért kell Istenről ilyet feltételezni....

máj. 20. 13:17
 10/33 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem JT-k se olvasnak Bibliát csak folyóiratokat.
máj. 20. 13:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!