Keresztények!Ti a hétköznapokban mennyire szoktatok aggódni hogy a pokolba kerültök?
A pokol kifejezés a Héber seol, vagy a görög Hadész kifejezésből ered.
Jelentése: az ember sírhelye, sírgödre.
Isten egyetlen büntetést szabott ki az embernek. Ez pedig az élet megvonása, amit halálnak nevezünk.
A Biblia két halálról beszél. Az elsőből van lehetőség újra élni, a feltámadás által. A második halált, a tűz teljes pusztító hatásával szemlélteti, vagy is nincs lehetőség újra élni, a nem létezésben marad.
Ezért mindenki oda kerül. Így nincs ok a félelemre, legfeljebb az a mostani tudat, hogy soha többé nem élhet, nem élvezheti az élettel járó áldásokat.
Erre nem kaphatsz egyszerű választ, mivel több mint 3000 keresztény irányzat van és mindegyik kicsit máshogy írja le a poklot. Eleve olyan dolgokban is eltérés van hogy ki kerül pokolra és ki nem. Egyes keresztények szerint pl a kisbabák a mennybe kerülnek, viszont mások szerint a limboba (pokol tornáca) ami még rosszabb mint a pokol. (Mivel a keresztelkedés előtt halnak meg, mielőtt fel lennének oldozva az eredendő bűn alól)
Viszont ha az igazság érdekel, akkor egyszerűen csak nincs pokol. A keresztény vallás tucatnyi ősi vallásnak a keresztezéséből lett kitalálva. Az ógörög újszövetségben Hádesz van (holtak birodalma), a zsidóban meg Seol (alvilág). A pokol jelenleg ismert formáját illetve hogy a rosszak és jók 2 külön helyre mennek, a középkorban találták ki elrettentésképpen.
Kedves Kérdező
A Tanúk a Biblián kívül más Bibliai alapú forrásanyagot is használnak.
Rabbik, illetve a judaizmusban jártas szakemberek szavai, illetve a görög nyelvben és irodalomban jártas emberek szavai vannak ezek mögött, a forrásanyagokat rendre közzé tesszük.
Sőt, Katolikus enciklopédiák is nyilatkoznak erről.
A Tanúk igyekszenek utána járni annak, hogya Bibliában olvasottaknak mi a jelentése, forrása.
@2
“a katolicizmusban 2000 éve azt a verziót tanítják amit én említettem meg.”
1. A katolikus szekta nem létezett kétezer éve.
2. Ha egy szekta tanításai ellentétben vannak a Biblia tanításaival, akkor azt jó messzire el kell kerülni. No a katolikus szekta pont ilyen.
@3
“mivel több mint 3000 keresztény irányzat van és mindegyik kicsit máshogy írja le”
Jézus csak egyetlen irányzatot hagyott. Azt az egyet kellene követni. Aki nem azt az egyet követi, az rossz úton jár, a széles úton, amelyen tömegek járnak.
Értem, bocsánatot kérek.
Isten soha nem tenne, vagy tesz ilyet. Ezért nem is értem, miért kell Istenről ilyet feltételezni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!