Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan és mivel történik a JW...

Hogyan és mivel történik a JW szervezetnél az új belépő tagok áttprogramozása és meglévő régi tagok a szervezetnél való tartása?

Figyelt kérdés
2024. máj. 6. 08:51
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Az előzőhöz még annyit, hogy az Ézsaiás könyve 54. fejezetének 13. verse többek között ez mondja: mindnyájan „az Úr (Jehova) tanítványai lesznek”. Jézus maga is alkalmazta ezt a verset felkent követőire (János 6:45). Dániel próféta megjövendölte, hogy „a végső időben” a felkentek bőségesen meg lesznek áldva az igaz ismerettel és szellemi éleslátással (Dániel 12:3, 4).

Látod? Azok a versek, amelyeket te a test szerinti zsidókra vonatkoztatsz, maga Jézus szerint is a keresztényeket jelentette!

Izrael modernkori megalakulását pedig a bibliával indokolni nem lehet. Az Ézsaiás 66:8-as versét szokták idézni, de annak ókori beteljesedése már akkor megtörtént. Ezen kívül még csak az alapító okiratba sem került bele - nemhogy Isten neve, de még maga az Isten szó sem! Egyáltalán nem Istennek köszönték a zsidók. Izrael, mint a legtöbb nyugati ország, egy világi állam lett. Ettől még a fanatikus muszlimoknak nem lesz igazuk nyilván.

Viszont az antiszemitizmus vádad jól bizonyítja, hogy milyen szélsőséges tud lenni az ember, amikor leragad egy hamis bibliai tan mellett!

Tényleg szörnyű, hogy aki a zsidók mesterségesen újjáalakított államát egyenlően kezeli az összes többivel, ahogyan a Biblia is teszi, az egyesek szerint antiszemita.

2024. máj. 8. 19:22
 32/33 anonim ***** válasza:

"A probléma ott van hogy nemcsak Ézsaiásról van szó hanem prófétákról többes számban akik beszéltek az Izrael helyreállításáról..."

Ez nem probléma, tisztában vagyok vele, hogy az Ószövetségben sok ilyen prófécia van. De itt is ugyanígy igaz, hogy amelyik valóban túlmutat az első századon, vagyis a keresztény korszak kezdetén, ott a te általad szó szerint, betű szerint értelmezett versek mind a keresztény gyülekezetre, az új nemzetre vonatkoznak.

És tudod az az igazi "probléma", vagyis a te problémád, hogy maguk a keresztény bibliaírók és maga Jézus is ezekre a versekre utalt vissza, amely szerintük a keresztény egyházra vonatkozik!

2024. máj. 8. 19:33
 33/33 A kérdező kommentje:

Birtokba vették-e valaha az ígéret földjének teljes területét Ábrahám Izsák és Jákob ??? valamint a leszármazottaik ???

Mert Isten ezt ígérte és megesküdött erre....

1Móz 13:14 Az Úr pedig monda Ábrámnak, minekutána elválék tőle Lót: Emeld fel szemeidet és tekints arról a helyről, ahol vagy, északra, délre, keletre és nyugatra.

1Móz 13:15 Mert mind az egész földet, amelyet látsz, neked adom, és a te magodnak örökre.

1Móz 13:16 És olyanná teszem a te magodat, mint a földnek pora, hogyha valaki megszámlálhatja a földnek porát, a te magod is megszámlálható lesz.

1Móz 26:3 Tartózkodjál ezen a földön, és én veled leszek és megáldalak téged; mert teneked és a te magodnak adom mind ezeket a földeket, hogy megerősítsem az esküvést, mellyel megesküdtem Ábrahámnak a te atyádnak.

1Móz 28:15 És íme én veled [vagyok], hogy megőrizzelek téged valahova menéndesz, és visszahozzalak e földre; mert el nem hagylak téged, míg be nem teljesítem amit neked mondtam.

Zsolt 33:11 Az Úr tanácsa megáll mindörökké, szívének gondolatai nemzedékről-nemzedékre

Ézs 46:10 Ki megjelentem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, amik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat

2024. máj. 8. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!