Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan és mivel történik a JW...

Hogyan és mivel történik a JW szervezetnél az új belépő tagok áttprogramozása és meglévő régi tagok a szervezetnél való tartása?

Figyelt kérdés
2024. máj. 6. 08:51
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Kérdező, a nagyképűség bukáshoz vezet! Ezt a Biblia mondja, nem én.
2024. máj. 7. 13:55
 12/33 A kérdező kommentje:

Mi volt a nagyképűség hogy védekezésképpen leírtam hogy ezt a témát mélyebben tanulmányoztam vagy az volt a nagyképűség hogy olyan kérdést tettem fel amely rávezet az igazságra ?

Az már más kérdés, hogy ti a JW szervezet miatt nem tudtok rátalálni mert fogságba van a tanúk elméje....

Volt egy eset amikor beszélgettem egy tanúval ellent mondtam neki egy bizonyos témába a következő játszódott le rajta kihúzta magát fölényesen elmosolyodott és kinyitotta a Bibliáját gondolta hogy majd a betanult

maszlagokból osztja az észt és behúz engem is a szervezetbe...

Nálatok mindenki ilyen??. nevezhetjük ezt nagyképűségnek???

2024. máj. 7. 14:32
 13/33 anonim ***** válasza:
Na ezért mondtam hogy a nagyképűség káros az egészségre! Gőggel és lekezelően állsz a kérdéshez, amit a tőled eltérő véleményen lévők mutatni szeretnének. Pedig egy kis alázattal, amit bizony éppen Isten Szava javasol, mindenkitől lehet tanulni, még az általad lenézett és megvetett emberektől is!
2024. máj. 7. 16:18
 14/33 anonim ***** válasza:

Van egy könyv, amely ma már bizonyos vonatkozásban aktuálisabb, mint valaha, a címe: Countdown to Armageddon. Az „Armageddonról szóló forgatókönyv” fejezetben azt írják, hogy a fundamentalista felfogás szerint döntő az a meggyőződés, hogy Isten Izrael nemzetével különleges módon fog bánni. Véleményük szerint Isten időben közbelép, amikor Izraelt meg akarják semmisíteni.

Mára ez komolyan fenyegető valósággá vált!

A Biblia ezzel szemben azt bizonyítja, hogy Isten egykori zsidó nemzete ma nem élvezi Isten kegyét és védelmét, pontosan amiatt, mert elvetette Fiát, Jézus Krisztust (Cselekedetek 3:13, 14, 19). Maga Jézus világosan kijelentette: „Elveszik tőletek Isten királyságát, és olyan nép kapja meg, amely megtermi annak gyümölcsét” (Máté 21:43).

A Róma 11:1-re hivatkozva, ennek a fejezetrésznek a KIRAGADOTT értelmezésével érvelsz te is. De mit is mondott az első versben Pál?

„Hiszen én is izraelita vagyok, Ábrahám magvából, Benjámin törzséből!” Mit értett ezen Pál?

Pál semmiképpen sem hihette, hogy az izraeliták mint nemzet továbbra is különleges helyet foglalnának el Isten szemében, hiszen ő maga „nagy nyomorúságot és szüntelen szívbéli fájdalmát” fejezte ki amiatt, hogy az izraeliták Isten jóságára nem helyesen reagáltak (Róma 9:2–5). A Róma 9:6-ban Pál ezt mondja: „Arról szó sincs, mintha Isten (Ábrahámra vonatkozó) szava megdőlt volna. Hiszen nem mind izraelita, aki a [test szerinti] Izraeltől származik.” Figyeljük meg, mit akart mondani Pál e szavakkal: Isten többé a zsidókat nem tekinti Izraelnek, pontosan azért, mert elvetették Krisztust. Jézus Krisztus felkent követőinek gyülekezete alkotja az igazi „Izraelt”, azt az eszközt, amely által az egész emberiség áldásban részesül (1Péter 2:9; Galata 3:29; 6:16; 1Mózes 22:18).

Isten egyénileg nem vetett el minden zsidót, hiszen Pál maga is kihangsúlyozta: „Hiszen én is izraelita vagyok.” Vagyis a zsidó nemzetből — Pálhoz hasonlóan — mások is részét alkothatták a szellemi Izraelnek, de ennek egyik feltétele az, hogy Krisztust elismerjék. Csak egy „maradék”, egy elenyésző kisebbség döntött így, erről ír az 5-ös versben. (Róma 11:1, 5).

Egyesek azt jósolják, hogy a test szerinti zsidók érzülete drámai módon megváltozik. „Az egyház elragadtatását követő nagy nyomorúság Izrael keresztény hitre való megtéréséhez fog vezetni” — jelenti ki egy fundamentalista szerző. Érdekes módon Pál a Róma 11:25, 26. verse szerint csakugyan ezt írta: „Mert nem akarom, testvérek, hogy ne tudjatok erről a szent titokról, nehogy bölcsek legyetek a saját szemetekben: Izrael egy részének az érzékei eltompultak. Ez addig marad így, amíg meg nem lesz a nemzetekből valók teljes száma, 26 és ezáltal egész Izrael megmentésben részesül.”

Vajon itt Pál a zsidók eljövendő tömeges megtéréséről beszél? Ez már csak azért sem lehetséges, mert ő maga említi, hogy Krisztust csak a zsidók egy kicsiny maradéka fogja elismerni (Róma 11:5). Vagyis Pál fejtegetése szerint a zsidók szellemi „érzékelő képességének eltompulása” addig tart, míg a pogányok „teljes számban” a krisztusi gyülekezetbe be nem jönnek. Richard Lenski, a görög nyev szaktekintélye kimutatja, hogy a „míg” szó itt nem feltétlenül egy későbbi megtérésre utal. (Vö. a „míg” szó használatát a Cselekedetek 7:17, 18 és Jelenések 2:25. versével.) Pál valójában azt mondta, hogy a test szerinti zsidók érzékelő képességének ’eltompulása’ mindvégig megmarad. De Isten bölcsességében a szellemi Izrael „teljes számát” (144 000-t) oly módon egészíti ki, hogy hivő pogányokat vagy nem zsidókat vesz fel a krisztusi gyülekezetbe. „Így (nem a zsidó nemzet érzelmi megváltozása révén) az egész Izrael (a szellemi Izrael) megmentésben részesül.”

Tehát ezekben a verseiben nem a szó szerinti, test szerinti Izraelről van szó, hiszen a maga Pál is, de a Biblia más szövegei (Jézusé is) teljesen egyértelműen és világosan beszél arról, hogy Izrael, mint nemzet, Isten szemében már nem választott nemzet.

Tehát annak semmi alapja, hogy a keresztény egyház "mellett" a zsidók is megmaradtak, mint választottak.

2024. máj. 7. 17:37
 15/33 A kérdező kommentje:

Igen pont erre gondoltam javaslom tanulmányozzák a tanúk az alázat kifejezést-fogalmat a Bibliából aztán jöjjenek ide irkálni....

Most is nagy nagy nagy nagyképű vagyok 😇😇😇

2024. máj. 7. 18:44
 16/33 A kérdező kommentje:

14-es válaszoló köszi a bemutatót hogyan építhető fel a Bibliából a hamis JW maszlag...

Van alapja a zsidóság kiválasztottságának a Bibliában csak nem a te hitvilágodban....

2024. máj. 7. 18:50
 17/33 anonim ***** válasza:
Akkor nosza, cáfold meg Krisztust, mert ezzel ezt teszed. Igaz nem nyíltan, mert bibliai ellenérveket nem mondtál.
2024. máj. 7. 19:10
 18/33 A kérdező kommentje:

14-es válaszadó

A Biblia ezzel szemben azt bizonyítja, hogy Isten egykori zsidó nemzete ma nem élvezi Isten kegyét és védelmét, pontosan amiatt, mert elvetette Fiát, Jézus Krisztust (Cselekedetek 3:13, 14, 19).

Nem élvezi Isten kegyét ??? akkor nem mondta volna ezeket és még több hasonlót jó IGÉRETEKET !!! (amelyek a jövőben fognak beteljesedni)Izrael és a zsidóság számára a próféta:

Ézs 54:8 Búsulásom felbuzdultában elrejtém orcámat egy pillantásig előled, és örök irgalmassággal könyörülök rajtad; ezt mondja megváltó Urad.

Ézs 54:9 Mert [úgy lesz] ez nekem, [mint] a Noé özönvize; miként megesküvém, hogy nem megy át többé Noé özönvize e földön, úgy esküszöm meg, hogy rád többé nem haragszom, és téged meg nem feddelek.

Ézs 54:10 Mert a hegyek eltávoznak, és a halmok megrendülnek; de az én irgalmasságom tőled el nem távozik, és békességem szövetsége meg nem rendül, így szól könyörülő Urad.

Ézs 54:11 Oh te szegény, szélvésztől hányt, vigasztalás nélkül való! Íme, ólomporba rakom köveidet, és zafírokra alapítalak.

Ézs 54:12 Rubinból csinálom falad párkányzatát, és kapuidat gránátkövekből, és egész határodat drágakövekből;

Ézs 54:13 És minden fiaid az Úr tanítványai lesznek, és nagy lesz fiaid békessége.

Ézs 56:8 Így szól az én Uram, az Úr, aki egybegyűjti a szétszóródott Izraelt: Gyűjtök még azokhoz, akiket összegyűjtöttem!

Az általad említett Ap Csel részletből miért maradt ki a többi pozitív rész ???

Hogy a hamis tanítás legyen a fókuszban???

Apcs 3:17 De most, atyámfiai, tudom, hogy tudatlanságból cselekedtetek, miképpen a ti fejedelmeitek is.

Apcs 3:18 Az Isten pedig, amikről eleve megmondotta minden ő prófétájának szája által, hogy a Krisztus elszenvedi, ekképpen töltötte be.

Apcs 3:19 Bánjátok meg azért és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek, hogy így eljöjjenek a felüdülés idei az Úrnak színétől.

Maga Jézus világosan kijelentette: „Elveszik tőletek Isten királyságát, és olyan nép kapja meg, amely megtermi annak gyümölcsét” (Máté 21:43).

Ha jól megfigyeled az általad említett Igerész példázata a farizeusokkal való beszélgetés során hangzik el !!! ez a kijelentés nekik szól mivel ők voltak akik megkapták a képviselést de méltatlanná váltak Isten királyságának a képviseletére, a bizonyíték erre az állításomra az a 12 apostol és a 70 tanítvány is zsidó származású ha az általad felvázolt elvetés valóban olyan szintű lenne amint állítod akkor nem lenne 12 zsidó ember Jézus tanítványa valamint ez a 12 alap nem lenne az új Jeruzsálemben akár tetszik akár nem ez a valóság te irományod meg burkolt antiszemitizmus van megfertőzve.....

A Róma 11:1-re hivatkozva, ennek a fejezetrésznek a KIRAGADOTT értelmezésével érvelsz te is. De mit is mondott az első versben Pál?

„Hiszen én is izraelita vagyok, Ábrahám magvából, Benjámin törzséből!” Mit értett ezen Pál?

Pál semmiképpen sem hihette, hogy az izraeliták mint nemzet továbbra is különleges helyet foglalnának el Isten szemében,

Dehogynem!!!

Róm 1:16 Mert nem szégyenlem a Krisztus evangéliumát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére, zsidónak először meg görögnek.

Először zsidónak ???

Igen először zsidónak !!!

Ez a vers furcsa módon széttagolódott a magyarázatod szerint pedig nekem a Bibliában egybe van írva Pál felteszi a kérdést és a második versszakban megválaszolja, miért maradt ez ki a várom rá a válaszod....

(akadályba ütközött volna a JW hamis tanítás???

Róm 11:1 Mondom tehát: Avagy elvetette-e Isten az ő népét? Távol legyen; mert én is izraelita vagyok, az Ábrahám magvából, Benjámin nemzetségéből való.

Róm 11:2 Nem vetette el Isten az ő népét, melyet eleve ismert. Avagy nem tudjátok-e, mit mond az írás Illésről? amint könyörög Istenhez Izrael ellen, mondván:

2024. máj. 7. 19:54
 19/33 A kérdező kommentje:

Róm 11:17 És ha az ágak közül néhányat letörtek, téged pedig vadolajfa létedre beoltottak közéjük, és velük együtt részesülsz az olajfa gyökeréből és olajából,

Róm 11:18 ne büszkélkedj az ágakkal szemben - de ha büszkélkedsz is, nem te tartod a gyökeret, hanem a gyökér téged!

Róm 11:19 Azt fogod mondani erre: „Azért törték ki az ágakat, hogy engem oltsanak be!”

Róm 11:20 Ez igen! A hitetlenség miatt törték ki őket, te pedig hit által maradtál meg. Ne gondolkodj kevélyen, inkább félj,

Róm 11:21 mert ha az Isten a természetes ágakat sem kímélte meg, nehogy aztán téged se kíméljen majd!

Róm 11:22 Vedd hát észre Isten szelídségét és keménységét: egyrészt keménységét azokhoz, akik elestek, másrészt Isten szelídségét hozzád, feltéve, hogy megmaradsz jóindulatában - különben te is ki fogsz töretni.

Róm 11:23 Amazok pedig szintén, ha nem maradnak meg a hitetlenségben, be fognak oltatni: hiszen az Isten képes arra, hogy újra beoltsa őket.

Róm 11:24 Mert ha téged lemetszett természetes vadolajfádról, és a természet rendje ellenére beoltott a szelíd olajfába, mennyivel inkább be fogja oltani őket a természet rendje szerint saját olajfájukba!

Róm 11:25 Nagyon szeretném ugyanis, testvérek, ha tudnátok ezt a titkot, nehogy bölcsnek tűnjetek önmagatok előtt: ez a megkeményedés csak részlegesen érte Izraelt, addig, ameddig a nemzetekből származók teljes számban be nem jutnak,

Róm 11:26 és így az egész Izrael meg fog menekülni, amint meg van írva: „ Megérkezik majd Sionból a Megváltó, és elfordítja az istentelenséget Jákobtól.

Róm 11:27 És ez lesz tőlem a szövetség számukra...” „... amikor eltávolítom bűneiket.”

Róm 11:28 Az Örömhír tekintetében ugyan ellenségek a ti érdeketekben, de a kiválasztottságra nézve szeretettek az ősatyák miatt.

Róm 11:29 Az Isten kegyelmi ajándékai és elhívása ugyanis visszavonhatatlanok.

2024. máj. 7. 20:00
 20/33 anonim ***** válasza:

Már nem a Test szerinti zsidók a kiválasztottak, hanem akik "szellemileg zsidók, ezért amikor arról olvasunk, hogy "Izrael nemzete" élvezi Isten támogatását, az nem kizárólagos Ábrahámi leszármazás szerinti.

Pál „az egész Izrael” kifejezés alatt a szellemi Izraelt értette, vagyis azokat a keresztényeket, akik a szent szellem által lettek kiválasztva.

A modern kori Izrael állam létrejötte tehát nem lett megjövendölve a Bibliában, a szellemi Izraelé azonban igen.

(Róma 2:28) 28 Mert nem az a zsidó, aki külsőleg az,. . .

Ebből következik, hogy nem számít, hogy kinek milyen a származása azok között, akik „valóban Ábrahám magva. . ., örökösök egy ígéretre való tekintettel”

A szellemmel felkent keresztények nem kizárólag test szerinti Izraeliták, ezt az is bizonyítja, hogy az első körülmetéletlen nem zsidó is kapott Istentől szellemet, a családjával együtt, amikor Péter felhasználta a Jézustól kapott "harmadik kulcsot", hogy a más nemzetekből valóknak is Prédikáljon.

(Róma 11:25, 26) . . .Ez addig marad így, amíg meg nem lesz a nemzetekből valók teljes száma, 26 és ezáltal egész Izrael megmentésben részesül. . . .

Ebben a versben, ahogy előttem írta valaki, azt olvassuk, hogy akkor lesz teljes az Izrael, ha a nemzetekből valók is begyűjtetnek ebbe a szellemtől felkent keresztények csoportjába.

A felkentek pedig 144.000 vannak, minden nemzetből, nem csak Izrael test szerinti nemzetéből.

Ezért írja, hogy Ábrahám magva által minden nemzet áldásban részesül, nem csak a test szerinti Izrael.

(1Mózes 22:18) 18 És az utódod által nyer áldást a föld minden nemzete, mert hallgattál a szavamra.«”

Pál utalt arra, hogy nem minden Izraelita fogadta el a messiást, de ez nem hiúsította meg Istent abban a szándékában, hogy legyen egy "szellemi olajfa", aminek minden ága gyümölcsöt terem.

Isten nem nacionalista, sem rasszista.

Tehát itt nem a test szerinti Izrael állama van megjövendölve.

Jézus pedig akkor Hazudott volna?

Mert Ő határozottan kijelentette, hogy mások kapnak lehetőséget a királyságra.

2024. máj. 7. 21:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!