Hogyan és mivel történik a JW szervezetnél az új belépő tagok áttprogramozása és meglévő régi tagok a szervezetnél való tartása?
Én csak két versre reagálok. Az első az a kérdezői reakció, amit arra adtál, hogy "először a zsidóknak" lett hirdetve Isten Királysága. Ez szerinted annak a bizonyítéka, hogy Isten nem vetette el Izraelt, mint nemzetet. Pedig hát nem logikus, hogy Isten a választott népéhez küldje el a szolgáját?
Amikor a zsidók meglátták a sokaságot, féltékenység töltötte el őket, és elkezdtek gyalázkodni, és ellentmondani annak, amit Pál mondott. 46 Ekkor Pál és Barnabás bátran ezt mondták: „Először veletek kellett megosztani Isten szavát. Ti azonban elvetitek azt, és így nem bizonyultok méltónak az örök életre, ezért a nemzetekhez fordulunk.
(Cselekedetek 13:45-46)
Az Újszövetség sok helyén le van írva, hogy már nem a származás, a nemzeti hovatartozás határozza meg, hogy ki áll Isten előtt helyeselt állapotban, hanem a Krisztusba vetett hit, valamint az általa tanított igazságok elfogadása és cselekvése.
A másik vers pedig a Máté 21:43. Te magad is elismered, hogy a farizeuok voltak a nemzet képviselői. Szerinted itt Jézus csak egy egyszerű főnökváltásról beszélt? 😉 Azért fogalmazott úgy, hogy olyan népnek vagy nemzetnek adják Isten Királyságát, amelyik megtermi annak gyümölcsét?
Nem, ez a nép vagy más fordítások szerint nemzet, a keresztény nemzet.
A nemzet szó egyes számban Izraelre vonatkozik, tehát elsősorban mindenképp a zsidósággal van összefüggésben aztán később természetesen a nép szó amely tágabb értelemben a gyülekezet vagy eklezsia vagy menyasszony akikért visszajön Jézus ezek között vannak zsidók és nem zsidók is.
De az Izrael helyreállítását Isten mindenképp nemzeti alapon fogja megtenni ezért Istennek nem az az első lépése hogy a zsidók bemennek az egyházban és akkor azt mondhatjuk hogy nincs sem zsidó sem görög nekik majd a jövőben átt kell menni a Jézus felismerésének folyamatán amiben az üldözés is van de a végén minden jól alakul a zsidóság mint nép sorsában.
Emlékeztető!!!
Kissé eltértünk az eredeti kérdéstől amely ez volt
Hogyan és mivel történik a JW szervezetnél az új belépő tagok áttprogramozása és meglévő régi tagok a szervezetnél való tartása?
:
és nem az hogy mi fog történni zsidósággal és Izraelel....?
Te magad ismered el, hogy nem minden zsidó fog megtérni, de ezt mondta Pál is és ez is történt, hiszen az egész népességhez képest csak egy kis maradék lett kereszténnyé. Ez a mai napig is így van sajnos! Izrael modernkori nemzete ma olyan, mint egy a sok szekuláris nyugati állam közül, sőt még liberálisabb, mint egyes nyugati országok. Ez nem bibliai erény!
Az hogy ki az "igazi zsidó", azt szintén Pál mondta el ihletés alatt. NEM A KÜLSŐ JEGYEK (pl körülmetélés), nem maga a test szerinti Izrael, a nemzet számított onnantól kezdve Isten előtt, hanem a Fiának a személyes elfogadása, a benne való hit.
Na nincs a nemzetek között egyetlen teokrácia sem, mint a zsidók isten által választott népének idejében (a muszlim rezsimeket most hagyjuk).
Itt semmilyen programozás nincs.
Ugyan az történik, ami az első században is. Voltak akik ismerték az írásokat, de kellett további ismeret, kiegészítés.
Illetve megértették,hogy már nincsenek a Mózesi törvény alatt, hanem Krisztus királyi törvénye alapján kell élniük.
Ezért az olyanokat mint a Sabbat, vagy a körülmetélkedés már megszűnt, mint betartani való.
Ezért nevezik szellemi Izraelnek, mert bárki tartozhat Krisztus felkent testvéreihez, akik összhangban élnek Isten teokratikus rendjével.
24 es válaszadó nem írtál újat mivel ezeket
Hogy nem minden zsidó fog megtérni-üdvözülni valamint azt is hogy ki az igazi zsidó és azt is hogy olyanok is vannak lesznek akik zsidónak mondják magukat de nem azok...
évek óta tudtam nem most ismertem el a JW ráhatása miatt szóval akkor mi a helyzet azokkal az ószövetségi próféciákról amik az Izraelről és a zsidóságról szólnak amiket válaszainban többször megemlítettem de te érdekes módon többször kikerülted őket.
Ezeket a próféciákat Isten be fogja teljesíteni, érdekes módon az ezeréves királyságban is lesznek nemzetek (nem zsidók) azok a zsidók pedig akik a hit hősök közé tartoznak:
Ábrahám, Dávid, Apostolok
fontos pozícióókat kapnak Istentől én ezeket olvastam a Bibliában
Te nem.......???
Végezetül Péter apostol is ezt erősíti meg, de te csak nyugodtan hallgass a JW véneinek a burkolt antiszemitizmusára ami azért alakult ki nálatok hogy azt a hamis tanítást tudjáka szervezetben elszórni a zsidóság végképp elvettetett és helyettük a JW tagjai kerülnek.
2Pét 1:19 És igen biztos nálunk a prófétai beszéd [is], amelyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben;
2Pét 1:20 Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.
2Pét 1:21 Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.
További hasznosabb Biblia tanulmányozást kívánok😇😇😇
A Biblia nem okkult hogy jövendöljön mint egy jós és a többi hasonló...
A Bibliában próféciák vannak amik a próféták szájából hangzottak el ezek a szavak Istentöl származnak
és konkrétan egy bizonyos Szellemi ajándék nyilvánul meg az Isten minden tudásából az ismeret szava amely tudja a múltat és a jövőt.
Igen vannak ilyen próféciák ha megkeresed őket akkor magad is láthatod....
Azért tudom biztosra mivel már említettem ezt a témát régóta kutatom és tanulmányoztam a Bibliából.
Nos, a szavakon való lovaglás után, először is azzal az 5 verssel foglalkoznék röviden, ami az Ézsaiás 54-ik fejezetében van.
Az egyértelmű, hogy az első sz. elején a test szerinti zsidó nemzet, mint Isten választott népe, megszűnt létezni. De ahogyan ezt az apostolok is ihletés alatt leírták, az ószövetségi írásokban szereplő "örök áldások" és "véget nem érő béke" meg fog valósulni Isten elhatározása szerint. Ez az első sz-tól egyértelműen az új keresztény nemzet által elfogadott messiási királyság révén valósul meg, amelynek a tagjai minden nemzetből és népből állnak. Vagyis azt mondhatjuk, amit Pál is megfogalmazott, csak másként, hogy igazából nem "új" keresztény gyülekezetről van szó, hanem bizonyos értelemben a korábbi zsidó nemzet folytatásáról, vagyis az "Isten Izraeléről". Tehát helyes volt azt mondani, amit Pál is mondott, hogy ez a "választott nemzet" nem lett elvetve. Fizikai síkon igen, de mint Isten Izraele, vagy mint szellemi Izrael, nem.
Éppen az a szép, és csodálatos, sőt magasztos a keresztény elrendezésben, hogy nem származás és nemzeti hovatartozás határozza meg már az isteni helyeslést.
Tehát amikor te pl az Ézsaiás könyvéből vett szövegeket szó szerint veszed, és az egyértelmű jézusi, apostoli mondatokat mindenféle gyenge érvekkel kizárod, akkor jutsz arra a következtetésre, hogy "de hát a test szerinti zsidók most is..." így meg úgy.
A másik, vagyis a modernkori Izrael újjáalakulása bibliai "bizonyítékairól" ezek után...
A probléma ott van hogy nemcsak Ézsaiásról van szó hanem prófétákról többes számban akik beszéltek az Izrael helyreállításáról és arról Isten mit tesz zsidósággal mint néppel...
Valamint a legfontosabb hogy maga Isten személyesen mondta a következőket:
1Móz 13:14 Az Úr pedig monda Ábrámnak, minekutána elválék tőle Lót: Emeld fel szemeidet és tekints arról a helyről, ahol vagy, északra, délre, keletre és nyugatra.
1Móz 13:15 Mert mind az egész földet, amelyet látsz, neked adom, és a te magodnak örökre.
1Móz 13:16 És olyanná teszem a te magodat, mint a földnek pora, hogyha valaki megszámlálhatja a földnek porát, a te magod is megszámlálható lesz.
1Móz 13:17 Kelj fel, járd be ez országot hosszában és széltében: mert neked adom azt.
1Móz 28:15 És íme én veled [vagyok], hogy megőrizzelek téged valahova menéndesz, és visszahozzalak e földre; mert el nem hagylak téged, míg be nem teljesítem amit neked mondtam.
Birtokba vették-e valaha az ígéret földjének teljes területét Ábrahám Izsák és Jákob ??? valamint a leszármazottaik ???
Mert Isten ezt ígérte és megesküdött erre....
Nem ez még nem történt meg,akkor ez a jövőben be fog következni mindegy hogy mit hazudnak a JW vének Isten ezt meg cselekszi....
1Sám 15:29 Izraelnek erőssége pedig nem hazudik, és semmit meg nem bán, mert nem ember ő, hogy valamit megbánjon.
Ézs 55:8 Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti utaitok az én utaim, így szól az Úr!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!