Hogy lehet ekkora különbség a keresztény valláson bellül?
Hogyan lehet hogy az Orthodoxok is keresztények, de náluk teljesen máskor van a Húsvét és a Karàcsony is?
Számomra az ilyen különbözőségek feljesen elhiteltelenítik az egész kereszténységet. Én Katoliks vagyok (nyílvàn nem én vàlasztottam hanem ebbe születtem bele,) de az utóbbi időkben inkább elhatàrolódok a vallásoktól csak Jézus és Isten felé fordulok.
A párom muszlim és szoktunk diskuràlni Jézusról stb, és nem tudok neki választ adni hogyan lehet a keresztényséten belül ekkora eltérés, főleg az alapokban, Jézus születése és halála illetve feltámadàsa között.
Az egyetlen reális válasz számomra az hogy lassú volt a hírközlés akkoriban?!
Légyszives ne szóljatok meg a kérdésért.
Illetve mégegy kérdés, olvastam valahol hogy Júdàst Jézus Unokatestvéreként említi a Biblia néhol?? Ez igaz? Vagy ez akkoriban megszólítás volt az Aposolsàgra?
Tudtommak Júdás kereste meg Jézust hogy követni szeretné, és akkor találkoztak először. Csak Keresztelő volt az unokatestvére.
Köszönettel
#19.
Ha véleményemet csupán érzelemnek és provokációnak tartod, nemcsak sajnálni tudlak: MEGVETLEK!
Még akkor is, ha első (félre sikeredett) mondatod nagyjából helytálló.
"Te sem tudod, hogy van-e isten." Még ez is igaz! ÉS AKKOR MI VAN? Belegondolni is iszonyú, mit tarthatsz te "erett viselkedesen"...
"Nem bírjátok felfogni, hogy ez mennyire szánalmas és nevetséges...?"
provokáció per definíció
cáfold meg, te okos
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!