Hithü katolikusok olvasnak Károli Bibliát (1909-es revidreált stb), vagy RÚF Bibliát?
"Én is ISTENBE és Jézusba hiszek,,, csak épp nem úgy ahogyan a pap diktálja"
Hanem hogyan? Úgy, ahogy te diktálod saját magadnak? Te, aki... akinek mi a foglalkozása egyáltalán? Biztos hogy legalább annyira értesz a témához, mint a papok, akik arra tették fel az életüket, hogy minél jobban megismerjék Istent, és hogy másokat is megismertessenek Vele?
"ha a katólikusok 1 papot szeretnének követni"
1. Rövid o, ha még nem mondtam volna: katolikusok.
2. Nem 1 papot szeretnének követni, hanem többek között a papokon keresztül ismerik meg Istent. Egy mezei hívőnek, aki gyerekeket nevel, meg főállásban dolgozik, nincs annyi ideje a Bibliát tanulmányozni, meg mindenféle más vallásokat, meg hittel kapcsolatos mindenféléket, mint a papoknak, akik ezzel töltik az életüket, ezért érdemes meghallgatni őket. Munkamegosztás.
"mindenki úgy hisz ahogy szeretne, e mások hitét illik tiszteletbe tartani... (én igy tanultam. )"
Egészen addig, amíg nem árt vele senkinek... Na de eleve árt saját magának... Ha tudnád, hogy valaki valami olyasmiben hisz, amiben szerinted nem teszi jól, hogy hisz, nem szólnál semmit, csak végignézed, ahogyan bajba viszi magát, meg esetleg másokat is?...
"Látod az utlsó mondattal mégis leirtad, hogy téritenek..."
Igen, amikor jónak látják, miért ne tennék? Tilos? Lehet, hogy időnként rosszul ítélik meg a helyzetet, és akkor is próbálkoznak, amikor eleve falba ütköznek, de miért kéne nekik megtiltani? És ki van rá felhatalmazva, hogy megtiltsa nekik?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!