Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hithü katolikusok olvasnak...

Hithü katolikusok olvasnak Károli Bibliát (1909-es revidreált stb), vagy RÚF Bibliát?

Figyelt kérdés
Interneten szinte csak az 1909 es Károli van, vagy RÚF, egy helyen a Szentiras.hu-n van katolikus Biblia, máshol nem láttam, mobil appon is amit használok RÚF van vagy 1909 es Károli. Én katolikusnak lettem keresztelve de nem vagyok vallásos, "Csak" Isten hivő, én Eddig a RÚF-ot olvastam netten online, de most átváltottam a 1909 es Károlira,olyan szép és meginditó szerintem. Most jöttem rá, hogy ez református Biblia, de azt gondolom Jézusnak mindegy milyen Bibliát olvasunk csak Biblia legyen. Szeretném megkérdezni a hithü katolikusok csak a katolikusnak nevezett Bibliát olvassák, vagy ők is szoktak RÚF-ot vagy Károlit olvasni? (nem az 1500 as évekbelit 😊, hanem mondjuk az 1909 es változatot). Vagy csak Katolikus Bibliát fogadják el ?
ápr. 14. 22:00
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
60%

Akkor mi is a célja a kérdésnek, azon kívül, hogy leírhasd, pusztán nem menőzésből, hogy te a régies nyelvű károlyi-félét olvasod. Mert jó pár kérdésben taglalod ezt.

16-os voltam...

ápr. 17. 18:11
 32/51 A kérdező kommentje:
Sejtettem és magadtol is rájöhetsz ha értesz magyarul a kérdés 1 értelmü, azt hiszem,. Tehát a katólikusok olvassák e a Károlit ha vissza mész láthatod tudtak tisztességes választ adni.
ápr. 17. 19:08
 33/51 anonim ***** válasza:
74%
Legfeljebb egy kettő olvassa a kárólit, és én is adtam tisztességes választ, amíg belém nem álltál...
ápr. 17. 19:21
 34/51 A kérdező kommentje:
Egyébként csak azért kérdeztem, mert azt szokták mondani a katolikusok nem nagyon fogadják el mások hitét, Bibliáját stb. Ezért kérdeztem, hogy ez igaz e. (természetesen nem bántom a katolikusokat eszembe sincs, ezeket csak innen onnan hallottam, hogy hogy ők nagyon mereven ragaszkodnak a hitükhöz és ha mást hallanak azt nem fogadják el igy más Bibliát sem nagyon olvasnak, holott az is Biblia. )
ápr. 18. 09:24
 35/51 anonim ***** válasza:
74%

Konkrétan mennyi katolikus mondta neked személyesen azt, hogy nem fogadják el mások hitét, mások Bibliáját?

Amúgy megsúgom, a nem katolikusok is hasonlóan vannak, ragaszkodnak saját hitükhöz, nem fogadják el az Egyház tanítását.

ápr. 18. 20:43
 36/51 A kérdező kommentje:
Bocsi de ez nem fontos, hogy mennyi, a kérdésemre már választ kaptam, engem az érdekelt igaz e.
ápr. 19. 09:05
 37/51 anonim ***** válasza:
71%
Jah nem fontos, hogy mennyire igaz vagy kamu az állításod? 😅
ápr. 19. 11:05
 38/51 A kérdező kommentje:
De érdekel de magam is beszélgettem katolikusokkal akik egyenesen tériteni akartak, ha már mást hallottak mint a hitük. (mindenkinek joga van a hitéhez, senkit nem bántok ezzel).
ápr. 19. 14:26
 39/51 anonim ***** válasza:
60%
Akkor te csak nagyon jó katolikusokkal találkozol, sajnos én szinte még egy ilyennel se találkoztam.
ápr. 19. 14:35
 40/51 anonim ***** válasza:

"azért kérdeztem, mert azt szokták mondani(, hogy) a katolikusok..."

Mindehol mindenféléket mondanak mindenkikről, így a katolikusokról is (rövid o). Abból a néhány válaszból, amit itt kapsz majd sem kéne általánosítani az összes katolikusra.

ápr. 21. 15:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!