Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hithü katolikusok olvasnak...

Hithü katolikusok olvasnak Károli Bibliát (1909-es revidreált stb), vagy RÚF Bibliát?

Figyelt kérdés
Interneten szinte csak az 1909 es Károli van, vagy RÚF, egy helyen a Szentiras.hu-n van katolikus Biblia, máshol nem láttam, mobil appon is amit használok RÚF van vagy 1909 es Károli. Én katolikusnak lettem keresztelve de nem vagyok vallásos, "Csak" Isten hivő, én Eddig a RÚF-ot olvastam netten online, de most átváltottam a 1909 es Károlira,olyan szép és meginditó szerintem. Most jöttem rá, hogy ez református Biblia, de azt gondolom Jézusnak mindegy milyen Bibliát olvasunk csak Biblia legyen. Szeretném megkérdezni a hithü katolikusok csak a katolikusnak nevezett Bibliát olvassák, vagy ők is szoktak RÚF-ot vagy Károlit olvasni? (nem az 1500 as évekbelit 😊, hanem mondjuk az 1909 es változatot). Vagy csak Katolikus Bibliát fogadják el ?
ápr. 14. 22:00
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:
40 es nem csak abból gondolkodok, neten magam is beszélgettem párral, az ezoterikus hitemet szinte egyik se fogadta el sőt egyenesen tériteni akart ki erőszakosan ki nem annyira, nagyon kevés volt az aki azt mondta, legyen meg a saját hitem, és nem átakart tériteni az övére.
ápr. 21. 18:39
 42/51 anonim ***** válasza:
100%

"az ezoterikus hitemet szinte egyik se fogadta el"

Mert tudják, hogy milyen butaság, ami felé haladsz, és felelősséget éreznek irántad (is, mint mindenki más iránt). Nem kell rossz néven venni.

ápr. 21. 19:00
 43/51 A kérdező kommentje:
Majd ÉN ELDÖNTÖM ne kezdj téritgetni, na ezért irtam pont ki a kérdést, hogy miért csak a saját hitüket fogadják el, ezzel mondjuk semmi baj amég nem téritgetnek, a probléma itt kezdődik.
ápr. 21. 19:07
 44/51 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell egyből kiabálni?... Eszem ágában sincs elkezdeni téríteni. Látom, hogy jobban járok, ha "csak" imádkozom érted.

Aki valóban hisz, az nyilván azért hisz, mert úgy gondolja, hogy másban hinni nem érdemes, csak Istenben, ezért fogadják el "csak a saját hitüket". Attól még tudják, hogy vannak, akik másban hisznek. Ha elkezdenek "térítgetni", az azért van, mert jót akarnak neked.

ápr. 21. 19:17
 45/51 A kérdező kommentje:
Én is ISTENBE és Jézusba hiszek,,, csak épp nem úgy ahogyan a pap diktálja,,, ha a katólikusok 1 papot szeretnének követni és úgy hinni ahogyan mondja az a saját dolguk mindenki úgy hisz ahogy szeretne, e mások hitét illik tiszteletbe tartani... (én igy tanultam. ) Látod az utlsó mondattal mégis leirtad, hogy téritenek... (még ha ez az ő fejükbe csak jó akarás is) . Sok papi beszédbe még az is elhangzik , hogy a reformátusok sem a jó uton járnak, na erről beszélek mi ez ha nem térités?
ápr. 22. 09:27
 46/51 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te miért próbálsz számtalan kérdéssel téríteni itt, és propagálni a Károlyi-féle Bibliát? Mi ez ha nem térítés, amit te művelsz? Persze te olvasd azt, amelyiket akarod. De minek kell ezt hangoztatva térítgetni?
ápr. 22. 11:07
 47/51 A kérdező kommentje:
Ebben semmi térités nincs több kérdésembe leirtam hogy azt vallom mindenki úgy higgyen ahogy szeretne, én elfogadom a muszlimot a hindu-t stb mindannyian ugyanabba az Istenbe hiszünk, igy erre is ezt irom mindenki azt a Bibliát olvassa ami tetszik.
ápr. 22. 11:29
 48/51 anonim ***** válasza:
73%
Hogyne lenne térítést, ráadásul nagyon erőszakos. Oldalakon és számtalan kérdésen keresztül csak azt ecseteled, hogy így a Károlyi, úgy a Károlyi. Majd MINDENKI ELDÖNTI, hogy melyiket olvassa, nem kell neked 100 kérdést kiírni, hogy egyet propagálj.
ápr. 22. 16:31
 49/51 A kérdező kommentje:
Ment a piros iksz , a kötekedést hanyagold világosan le van irva miért kérdeztem, szerencsére volt aki érdemben tudott válaszolni. Az pedig egyenesen vicces, hogy szerinted propagálok, csak mert kérdésem van.
ápr. 22. 16:40
 50/51 anonim ***** válasza:
100%
Nem szereted, ha azt vetik a szemedre, amiért te óbégatsz, ha másokról van szó? :)
ápr. 22. 16:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!