Isten feláldozta saját fiát, hogy megtudjon bocsájtani egy bűnt, amit saját maga idézett elő?
"A Bibliát nem emberi értelemmel kell olvasni. Milyen jogon vonod kérdőre Istent?"
Milyen értelemmel tudod... lehet még olvasni?
Eleve ha emberek írták, ha Isten ihlette, írta vagy bármilyen módon köze volt hozzá akkor is azért a céllal készült, hogy az emberek olvassák és megértsék a tartalmát. Értelmetlen lenne az embereknek íratni egy könyvet amit nem lehet emberi értelemmel megérteni.
Nem az számít, hogy pontosan milyen néven nevezzük őket. Például az Ádám az eredtileg nem is névként van a szövegben אדם (ejtsd: 'adam') = ember. Az Éva a חַיָה (ejtsd: 'há'já') jelentése, élet. AZ első embereket nevezzük így.
Kérdező: "Isten feláldozta saját fiát, hogy megtudjon bocsájtani egy bűnt, amit saját maga idézett elő?"
Isten nem idézte elő a bűnt. Választási esélyt és lehetőséget adott adott az ember számára. Ez a szabad akarat. Az ember pedig döntött.
44
Ez nem választási esély, hanem egy kelepce!
Egy szülő nem épít halálos csapdát gyermekeinek!!!
Főleg, ha biztosra ismeri a végeredményt!
43
Neked pontosan mi is az elképzelésed? Hogyan történt valójában a bűnbeesés és mi volt az a hatalmas bűn amit az ősemberek vagy akárki elkövetett ami miatt a leszármazottakat is büntetni kellett.
Mint mondtam, bűnünk az volt, hogy elutasítottuk a Teremtőnket, nem akartunk Vele egységben, az Ő szent tervében kiteljesedni; hanem Nélküle akartuk "ÖNMAGUNKAT" megvalósítani. Ezzel elvesztettük az istengyermekség kegyelmét. Ezzel mi is, mivel utódaik vagyunk örököltük a tökéletlen természetet.
47
De kik csinálták ezt? Első emberek akik a mai emberhez voltak hasonlatosak egy paradicsomi helyen vagy az történetnek ez a pontja is szimbolikus szerinted és a bűnt az ősemberek követték el?
"bűnünk az volt, hogy elutasítottuk a Teremtőnket, nem akartunk Vele egységben,"
"Ezzel mi is, mivel utódaik vagyunk örököltük a tökéletlen természetet."
Azért mert az utódaik vagyunk miért kellett örökölnünk ezt? Isten miért döntött így?
Nem az lett volna a jó és igazságos ha a leszármazottak maguk dönthetnek, hogy mit választanak?
Illetve nem az lett volna a jóságos és szeretetteljes ha a bűnük megbánta után vissza fogadja őket?
De eleve miért zavarja, hogy önállóságra vágynak? Jó szülő megteremti a lehetőséget a gyermekének az önállóságra és nem megnehezíti, bünteti azt. De attól még, hogy a gyerek a szülő nélkül akar élni nem jelenti, hogy ne szeretné a szülőt vagy ne fordulna hozzá segítségért, tanácsért alkalom adtán.
Látom, nem érted. Nem tudom mikor történt, illetve az az emberi vagy emberelőd faj nevét sem tudom megmondani; egyáltalán nem ez a lényeg, sem az, hogy hol történt.
Megkaptuk az eredeti szentséget és igazságot, de elutasítottuk. Mind. És emiatt elvesztettük. És ősszüleink ezt örökítették tovább. Hatalmas misztérium, hogy miért van ez így.
49
Az emberelőd faj nevét nem is kérdeztem. Abban pedig nem voltam biztos, hogy azért nem írsz többet mert nem akarsz, egyértelmű számodra vagy mert nem tudsz.
De akkor az utóbbi.
"Megkaptuk az eredeti szentséget és igazságot, de elutasítottuk. Mind. És emiatt elvesztettük. És ősszüleink ezt örökítették tovább. Hatalmas misztérium, hogy miért van ez így."
Ez kicsit ellentmondásos. Mind nem kaptuk meg és nem utasítottuk el pont azért mert mi már azt örököltük (Isten se tudja miért), hogy nem kapjuk meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!