Egy Jehova tanúja adja meg kérem a választ hogy a MÁTÉ 27: 51 -53 ban kik azok a " szentek" akiknek a teste " lathatova" vált...? A Tanúk tanitasa szerint csupan a holtestek lettek lathatová...
Gondolom itt a regi huseges bibliai igazsagos emberekre gondolnak..de azok teste elporladt az evszazadok vagy evezredek soran..... a regi forditasban ezek " feltunt szentek " bementek a " szent varosba" ugy van irva tehat feltamadtak...... Jehova Tanui Ujvilagforditasaban pedig ugy szerepel mint ahogy lentebb itt leirtam....itt is valami emberek " jönnek kifele a sirok kozul " es szinten " bemennek a szent varosba" ...... tehat itt nem lehet hullakrol szo amik csak szimplan a foldbol kivetnek nem?? Aki ezt olvassa biztos erti mit pedzegetek.... szoval kerem magyarazza el vilagosan erthetoen normalisan mirol szol a resz
... mert itt emberek cselekmenye van ennel a resznel... valakik feltamadtak ......( Gúnyolodas nelkul barki valaszat mas vallasbol is meghallgatom , de Jehova Tanuitol szeretnem latni ...mert en Toluk tanultam a Bibliat
És íme, a templom kárpitja felülről az aljáig kettéhasadt. A föld is megrendült, és a sziklák megrepedeztek. Sírok nyíltak meg, és sok elhunyt szent teste feltámadt. Ezek kijöttek a sírokból, és Jézus feltámadása után bementek a szent városba, és sokaknak megjelentek. Máté 27,51-53
EZ PEDIG JEHOVA TANUI REVIDEÁLT BIBLIÁJÁBÓL VAN... ÉN EBBŐL OLVASTAM MINDIG...VOLTAKEPP UGYANAZ VAN IRVA:
MATE 27:51-53
A szentély függönye kettéhasadt, felülről az aljáig, és a föld megrázkódott, a sziklák pedig széthasadtak. 52 A sírok megnyíltak, és sok, alvásba merült szentnek a teste a felszínre került, 53 és láthatóvá vált sokak számára. (És az emberek, akik Jézus feltámadása után kifelé jöttek a sírok közül, bementek a szent városba.)
"viszont en sok verset ismerek ami azt mondja hogy a maga a lelek is meghal... vagyis mi magunk...mert mi vagyunk az elo lelkek"
Nem, ez hatalmas butaság :)
Hiszen már a termetésnél mondja Isten, hogy testet formált a föld porából és lelket lehelt belé, így lett az ember élőlénnyé. Valószínűleg a pneuma és pszüché szavak zavarnak meg téged, ha valóban utána néztél.
Tehát Isten szava alapján az ember egyszer áll egy anyagi testből és egy Istentől származó lélekből. Maga az emberi valóság pedig e kettő szerves egysége.
"ebbol az kovetkezik hogy a Bibliaban leirtak az Igazsagot tartalmazzak"
Ez így igaz, csak ti kiforgatjátok és hamissággal vegyítitek az igazságot.
21/21
Nem, ez hatalmas butaság :)
Ez így igaz, csak ti kiforgatjátok és hamissággal vegyítitek az igazságot."
Na akkor jo figyelj egyszeru kerdesek..... hol volt Adam mielott letezett?
Letezett vagy nem letezett?
Mi volt Isten parancsa?
" amely napon eszel rola meghalsz" ... mi a halal?
Nem buntetes? " a bun zsoldja a halal"
Letezes / nem letezes
Szerinted miutan nyiltan ellenszegult az Istennek Adam a halal utan szerinted valahol jutalombol él vagy esetleg szenved??
Akkor miert kellett eljonnie a Megvaltonak , Jezusnak ha a halal utan is van barmilyen eletformara lehetoseg?
Tesokam nem erzed az ellentmondast?
Mi a kiforgatas ebben?
Szerintem te vagy megmalmozgatva csunyan ha nem latod a logikus osszefuggeseket amiket még én is látok....
Varom a valaszodat.. es magyarazd el mit ertesz ez alatt hogy kiforgatas... ird le reagaljal arra amit irok
Kivancsi vagyok mivan benned
"Na akkor jo figyelj egyszeru kerdesek..... hol volt Adam mielott letezett?"
Becsapós kérdés? Mielőtt az ember létezett volna, nem létezett.
"Tesokam nem erzed az ellentmondast?"
Érzem, ezért igyekeztem felhívni a figyelmed azokra a hamis és ördögi tanokra, amiket hiszel. Isten szavában kellene hinni, nem az emberi őrtorony szervezet hagyományaiban.
23/23
Nem az Ortoronyba hiszek
De akkor mi a kiforgatas neked ebbe ?
Azt mondtad elszor butasag amit beszelek a lelekrol...
Ha nem letezett Adam.... akkor ugye megkellett Teremteni
Tehat ugy lett Nemlétből- Létezésbe ..
Akkor miert lenne butasag az ,ha a buntetes a jogos nem letezes lenne, mivel szemtol szemben ellenszegultek a parancsnak? Hol lenne a lelke
Miert jott akkor el Jezus? Miert Megvalto? MIBOL VALT MEG MINKET?
Ezekre meg mindig nem adsz nyilt valaszt... csak annyit mondasz
"Érzem, ezért igyekeztem felhívni a figyelmed azokra a hamis és ördögi tanokra, amiket hiszel. Isten szavában kellene hinni, nem az emberi őrtorony szervezet hagyományaiban.
Isten szava azt tanitja a halal a bun kovetkezmenye.... sehol nem tanitja a Biblia hogy valahol barmilyen letformaban lennel a halal utan... azert hivjak mert Az is..... a halal az elet ellente....
Az elet az ajandek es mivel ezt elvesztettek a " ki nem erdemelt kedvesseg " Jezus aki Megvaltott minket ebbol es legyozte a halalt.....
Ez nem Ortorony Tesa
Ez szintiszta Biblia... ebbe neked mi a kiforgatas?
Valaszoljal kerlek
Érdekes felfogásod van. Ezek szerint, teljesen mindegy, hogy mennyi gonoszságot követsz el, lehetsz egy pedofil gyerekgyilkos is, meghalsz és ezzel el is van rendezve, várhatod az örök élet jutalmát.
25/ 25
Érdekes felfogásod van. Ezek szerint, teljesen mindegy, hogy mennyi gonoszságot követsz el, lehetsz egy pedofil gyerekgyilkos is, meghalsz és ezzel el is van rendezve, várhatod az örök élet jutalmát.
Es ezt kimondta hogy a pedofilokra orok elet var?
Na ezt hivjak kiforgatasnak...
Tegyuk fel hogy a te olvasatod szerint peldaul a lelked ha jo a mennybe megy....... de akkor miert jott a Megvalto , mire a Megvaltas , ha jo megy Mennybe a rossz pedig a pokolba ? Meg mindig nem adsz valaszt ezekre csak kontorfalazol szemelyeskedsz.... erdekes az emberi agy.... bele kezdenek egy hosszam okfejtesbe de inkabb nem... sok dologba nemlatunk bele mi hogy mukodik
27:27
Ha megfizettek érte, akkor milyen jogon kérnéd számon? Tesokam, nem érzed az ellentmondást?
Lefizettek igen...de attol Isten donti el kifog feltamadni es ki nem... Egy Hitler nyilvan nem fog feltamadni.....de nem is fog ujra elni sem hanem marad a semmiben a nemletezesben amit erdemel....
" lesz feltamadasuk mind az igazsagosaknak mind az igazsagtalanoknak..... az igazsagosaknak az orok eletre.... az igazsagtalanoknak az iteletre...."
( azt kene tudjad milyen iteletre, es hogy ki szamit igazsagtalannak es igazsagosnak)
Isten jol tudja ki lesz erdemes az eletre es ki lesz erdemes a halalra"
En ertem a te boncolgatasodat es a logikai menetedet...most megjobban... es latom hogy nagyon is kepben vagy...de
Nem tanitja a Biblia sehol hogy a lelked utanna lenne valahol vagy hogy halhatatlan ..... mutass egy verset ami arra utalna hogy a lelked halhatatlan !
27/28
Tesokam, nem érzed az ellentmondást?
En meg azt erzem meg mindig nem mondtad hogy miert jott MEGVÁLTÓ A MESSIÁS!
Hatha van pokol akkor a gonoszok odamennek szenvedni orokre nem ?
A jok pedig mennek a mennybe nem??
Akkor ha ez az elrendezes akkor minek Jezus?
Nagyon kepben vagy gondolom az a szemely vagy aki par oldallal arrebb az " egeiro " szot fujta... nagyon reszletes vagy mindenben es eles vagy
De erre meg 4 jere se adtal valaszt....
Majd talan 5 - re adsz nem?
" Egy Hitler nyilvan nem fog feltamadni....."
Tesokam, hát megfizette a büntetést, mert meghalt, szóval ő is felfog az elméleted szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!