A nyugati világban az angolok a legateistábbak?
Ennek milyen hatásai vannak a társadalomra? Hogyan érezhető, ha érezhető? Például Amerikához viszonyítva ahol 90% felett van az istenhívők száma.
"Mondtam, hogy komolytalan vagy. Igazából mintha mindent rosszul gondolnál. Teljesen felesleges veled beszélni, egy macska értelmesebben reagál."
xD
Ne engem hibáztass, ha nem tudod megmagyarázni, hogy miért nem az ember mega dönti el, hogy hisz Istenben vagy nem hisz.
Ez csak személyeskedés de érvet még nem hoztál fel, egyet sem.
"miért nem az ember mega dönti el, hogy hisz Istenben vagy nem hisz."
Mert a hitedet nem tudatosan döntöd el. Az meg engem nem vigasztal, hogy a saját agyam dönti el, mert nem tudom, mi alapján dönt. Az biztos, hogy nem a valóság alapján, mert sokan hisznek fals dolgokban.
Tehát a hitre nem lehet építeni, és különösen a vallásos hitre nem lehet.
"Mert a hitedet nem tudatosan döntöd el. Az meg engem nem vigasztal, hogy a saját agyam dönti el, mert nem tudom, mi alapján dönt."
De igen tudatosan döntöd el. Miért ne döntenéd el tudatosan? Túl misztifikálod már te is az egészet.
Mint már mondtam: értelmetlen dolgokat írsz.
Ha nem érted, hogy miért, ez is ezt bizonyítja.
"Mint már mondtam: értelmetlen dolgokat írsz.
Ha nem érted, hogy miért, ez is ezt bizonyítja."
Fogadjunk te vagy az egyik ateista akivel a múltkor a szabad akartról és a determiznizmusról vitáztunk.
Mert ha erre gondolsz, hogy azért nem mi döntünk tudatosan, hogy miben hiszünk, akkor én leléptem mert nincs kedvem megint 100 oldalon át vitázni azért, hogy a végén semmit nem tanulsz belőle. Megint.........
Nem ezért gondolom, hanem egyszerűen a hited nem tudatosan alakítod.
Ha te másképp gondolod, akkor rosszul gondolod, sajnálom. Elemi dolgokról nem vitatkozom órákat olyan emberekkel, akik fütyülnek a tényekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!