Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem keresztelkedik meg,...

Aki nem keresztelkedik meg, az elkárhozik?

Figyelt kérdés

Az Újszövetségben ez áll:

Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. (Mk 16,16)

Isten mindenkit kárhozatra ítél, aki nem keresztelkedik meg és nem válik keresztény hívővé? Minden más mellékes, hogy élt? A lényeg a keresztség és a Jézusban való hit?

Ti mit gondoltok?

Poénkodók, lüke kisgyerekek kérem kíméljetek a válaszaitokkal!

jan. 19. 18:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 szp72 ***** válasza:
Állítólag régebben voltak olyan ortdoxok papok, akik kefével úgymond lesúrolták a katolikus keresztvizet az áttérôkrôl. Lehetséges, hogy ma is akadnak még kissé régi módi papok, akiket nem hatotta meg az ökumenizmus.
febr. 29. 10:36
 72/84 BécsiFehér ***** válasza:
23%
Akkor csak van áttérés. Szerencsére itt nem súroltak :) Viszont, amikor a később a keresztlányunkat keresztelték és be kellett mondani a vallási hovatartozásunkat, a katolikus pap, aki ismerte a családot, szinte dühösen mondta, hogy olyan nincs, hogy valaki áttért. Hogy mit írt be, nem tudom.
febr. 29. 11:55
 73/84 anonim ***** válasza:

Mivel nem ismeri el az egy keresztséget, ezért álkeresztény. Nincs mit szépíteni ezen. Senkit se érdekel, hogy kinek a tiszteletében áll vagy állt. Ráadásul egy rendkívül önhitt is lehetett (mennyivel jobb lett volna, ha maga helyett Krisztusban hisz), mivel okosabbnak gondolta magát az ortodox egyházatyáknál és pátriárkáknál is, akik elfogadták(ják) az egy keresztséget.

febr. 29. 17:07
 74/84 BécsiFehér ***** válasza:
0%

Tévedsz. Engem érdekel, hogy ki tisztelte, és másokat is érdekelt. Beszéltem vele személyesen, az egész esküvő videón van, amiket ott mondott, az alapján emberileg többre tartom mint amiket te ideböfögsz róla.

Továbbra sem fedted fel magad, hogy ki a f@sz vagy, hogy így ítélkezel. De ne fáradj, engem nem érdekel, akár hogy is hiszel Krisztusban. Az ilyenek miatt kerülöm az egyházakat, mint te, akik oszzák az észt, hogy ki az igaz keresztény, ki nem, ki cselekszik istentelen dolgokat, ki nem.

febr. 29. 17:54
 75/84 BécsiFehér ***** válasza:
0%

#4: "Csak azt ne próbáljátok nekem bemagyarázni, hogy miután Krisztus kereszthalála után évtizedekkel megírták olyan emberek az evangéliumokat, akik nagy valószínűséggel nem is ismerték őt, hogy szó szerint idézték a kb. 30 évvel azelőtti szavait."

A szavai nem lettek sehol lejegyezve életében, szájhagyomány útján terjedtek a korai keresztények körében, tetszés szerint színezve. Eredeti tanítványai írástudatlanok voltak, nagy valószínűséggel Jézus is. A későbbi keresztények, akik másolták a bibliát valószínűleg bele-bele toldottak részeket. Amikor görögről visszafordítják az eredeti, Jézus által beszélt nyelvre, van ahol kiderül, hogy az úgy nem hangozhatott el eredetiben.

febr. 29. 18:11
 76/84 anonim ***** válasza:

Látom nagyon személyesre veszed ezt az álkeresztény lelkészt ért kritikát. De akkor ezt a részt mellőzzük. Megmutatnád nekem a Bibliából azt a részt, ahol az újrakeresztelés követendő/helyes gyakorlatként szerepel?

Mert lehet én tévedek és a Biblia előírja azt, hogy kereszteljék újra azokat, akiket már a Szentháromság nevében megkereszteltek.

febr. 29. 20:32
 77/84 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Kedves BécsiFehér!

Két alapvető dolgot szeretnék kérni tőled. Primo, kérlek, beszélj tisztelettel, a 4 pipás hozzászólónak, mint ember joga van hozzá. Secundo, kérlek, fejezd be ezt a demagóg stílust, mert csak annak a lehetőségét veszed el magadtól, hogy valós érvet fogalmazz meg. Előre is köszönöm szépen.

Lennél szíves idézni, hol tagadta bármelyikünk, hogy NEM LEHET a kereszténységen belül egyházat váltani? Mert szerintem sehol.

Egyházat lehet váltani, de a keresztény egyházak (elsöprő többsége) elfogadja az EGY keresztséget, még akkor is, ha egy másik egyház adja fel. Ha újrakeresztelést akarsz látni; menj radikális baptista gyülibe vagy az adventistákhoz. Más nagyobb keresztény egyház nem tesz ilyet.

márc. 1. 08:36
 78/84 BécsiFehér ***** válasza:
0%

#77:

Akkor kérd meg a négypipás, elismert hozzászólót is, hogy ne ítélkezzen úgy egy valaha köztiszteletben álló, ma már halott főparókusról, hogy "álkeresztény fószer", ugyanakkor nem derült ki róla, hogy kicsoda-micsoda alapon tesz ilyen kijelentéseket. A tisztelet azt az embert is megilleti, mégha, szerinte "istentelenül" átkeresztelte is a feleségemet. Hogy egyházi szabábályokkal ellentétesen-e, az akkor sem érdekelt, most meg 40 év távlatából főleg nem. Az ilyen szabályokat is csak emberek találják ki, és több közük van az egyházpolitikához, mint a tényleges valláshoz.

Nem mondtam, hogy újrakeresztelést akarok látni, az egyházak és szertartásaik legfeljebb világi szemmel érdekelnek, mint az egyetemes kúltúra részei. Inkább nektek van demagóg, dogmákra alapozott stílusotok, valós érveket pedig nem lehet olyan dolgok ellenében megfogalmazni amiben csak hinni lehet (kell), de bizonyítani nem.

Ha nem tetszenek a hozzászólásaim, nyugodtan jelentsd a moderátornak, ha ő is úgy gondolja, hogy megsértem a fórumszabályokat, majd törli a bejegyzéseimet, nem fogok bánatomban a Dunának menni. De ne játszd a fogadatlan prókátort egy olyan fórumon, ahol elvileg szólásszabadság van.

A 4 pipásnak üzenem, nem tudom megmutatni a Bibliában amit kérdezett, ő valószínűleg sűrűbben forgatja azt, mint én, tehát biztosan azt is tudja, hogy nincs benne olyan, ezért feleslegesen kérdezi, ha tudja.

Részemről ezennel szeretném befejezni a parttalan vitát mindkettőtökkel.

márc. 1. 10:03
 79/84 BécsiFehér ***** válasza:
0%
Akinek kétségei vannak a 75-ben állítottakkal kapcsolatban, azoknak ajánlom Bart D. Ehrman - Did Jesus Exist? The Historical Argument for Jesus of Nazareth című könyvét. (A neten megtalálható.)
márc. 1. 10:31
 80/84 anonim ***** válasza:

"ugyanakkor nem derült ki róla, hogy kicsoda-micsoda alapon tesz ilyen kijelentéseket"

Kérlek ne hazudj, mert könnyen lebuksz, ha valaki követi a vitát. Pontosan leírtam, hogy miért álkeresztény és legfeljebb a fószer helyett írhattam volna szebb kifejezést, bár én megszokásból gyakran használom, nálam nem pejoratív.

Viszlát.

márc. 1. 20:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!