Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nem keresztelkedik meg,...

Aki nem keresztelkedik meg, az elkárhozik?

Figyelt kérdés

Az Újszövetségben ez áll:

Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. (Mk 16,16)

Isten mindenkit kárhozatra ítél, aki nem keresztelkedik meg és nem válik keresztény hívővé? Minden más mellékes, hogy élt? A lényeg a keresztség és a Jézusban való hit?

Ti mit gondoltok?

Poénkodók, lüke kisgyerekek kérem kíméljetek a válaszaitokkal!

jan. 19. 18:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:

"Nem is beszélt másról Pál mint amit Jézus tanitott a követőinek"

Szerintem se, csak te értelmezed Pál szavait félre, kiragadva az egészből. Ha Jézus szerint a cselekedetek egyformán fontosak, mint a hit, akkor Pál se mondhatja, hogy nem azok. Dicsekedni természetesen nem szabad velük, ahogy egyik korábbi idézetben is szerepelt.

jan. 24. 17:32
 42/84 anonim ***** válasza:
23%
Se dicsekedni, se teljesitménykészert kreálni belőle. Mintha valami produkciót várna mindig Isten. Önértékelési problémákhoz és kiégéshez vezet.
jan. 25. 13:28
 43/84 anonim ***** válasza:

"Önértékelési problémákhoz és kiégéshez vezet."

Ezekről hol ír a Biblia?

jan. 25. 14:25
 44/84 anonim ***** válasza:
23%

Miért te hogy gondolkodsz magadról?

Mint Isten gyermeke?

Fogadott vagy valóságosan született gyermeke vagy-e Istennek?

A Biblia szerint született gyermekei vagyunk Istennek. Ez a poziciónk pedig az újjászületésünktől fogva van és nem a cselekedeteink alapján. Mint szeretett gyermekek szolgálunk, nem kötelességtudatból, hogy elnyerjünk valamit mert világmindenség Urának az örököseiként minden a miénk. Isten nem azért szeret és fogad el minket mert tökéletesek vagyunk hanem mert a született gyermekei vagyunk. Akinek az életét nem a szeretettség és elfogadottság hanem a megfelelési és/vagy teljesitmény kényszer mozgatja annak kétféle útja van. Vagy kevély lesz ha elégedett a cselekedeteivel, vagy kissebségi komplexusa lesz és kiég.

jan. 25. 16:55
 45/84 anonim ***** válasza:

"A Biblia szerint született gyermekei vagyunk Istennek."

A Biblia szerint egyetlen született gyermeke van Istennek, úgy hívják, hogy Jézus Krisztus. Pál apostol szerint mi Isten fogadott gyermekei lehetünk:

"Szeretetből eleve arra rendelt, hogy – akaratának tetszése szerint – Jézus Krisztus által fogadott fiaivá legyünk"

De igazából teljesen felesleges ez a sok mellébeszélés, szerintem Jézus nagyon világosan fogalmaz, hogy bizony fontosak a cselekedetek. Sőt követőinek is szegezi a kérdést:

"Miért mondjátok nekem: Uram, Uram! - ha nem teszitek meg, amit mondok?"

Én elhiszem neked, hogy sokkal könnyebb az élet, ha nem kellenek a cselekedetek, elmondok néhány imát, "átszellemülve" dülöngélek dicsőítéseken, stb... Sőt még szemrehányóan megszólom, farizeusnak nevezem azokat, akik rá akarják irányítani a figyelmet arra, hogy bizony tennünk is kell. De mit is mond Jézus a cselekedetekről?

"Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!"

Látod, nem dülöngéléssel kell dicsőíteni Istent, hanem jótettekkel.

jan. 25. 17:48
 46/84 anonim ***** válasza:
0%

Látod ez neked mellébeszélés, hogy fogadott vagy született gyermekei vagyunk-e Istennek. Pedig az nem lehet valami jó, hogy az ember csak pedálozik de nincs semmi vigasztalás, szeretetközösség, elfogadásérzés.

Mivel a cselekedeteidre összpontositassz, lenézel másokat pedig én akkor is tisztellek. Sőt mint irtam az előbb, az irásod alapján úgy látom inkább büszke vagy a teljesitményedre minthogy kissebbségi komplexusod lenne. Tegyük fel, hogy többet tettél le az asztalra, de ez engem nem derogál. Ettől nem leszek kevésbé családtag hanem Isten ugyanúgy elfogad. Hogy is mondta János apostol? Aki szereti a szülőt, azt is szereti aki attól született. Hogy szerethetnéd az Istent ha nem szereted az újjászületett keresztényeket?

Térj meg a szolgalelküségből és gyere Isten családjába.

A névleges kereszténység nem ment meg senkit. Még a keresztelkedés sem és semmilyen kulturális hagyomány vagy jótett. Ha nincs ujjászületés, Jézus szavai szerint nem láthatják meg Isten országát.

Hiába papol valaki cselekedetekről ha nincs "isteni természet" benne, nincs "új élet" benne, "új teremtés", "új szív", "új szellem", ha ezek nincsenek akkor nincsen Isten parancsainak a megtartása sem. Péter apostol is az üdvösséget két dologgal kapcsolja össze: az újjászületéssel és a hittel. "Akiket Isten ereje őriz hit által az üdvösségre." De hogyan véd meg egy kulturális keresztényt aki vallja, hogy Istent szereti, de megtagadja az erejét?

Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, aki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan szült minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, (1Pét 1:3)

Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra, (1Pét 1:4)

Akiket Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre, amely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen. (1Pét 1:5)

Mint akik újonnan születtetek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek igéje által, amely él és megmarad örökké. (1Pét 1:23)

jan. 25. 19:51
 47/84 anonim ***** válasza:

"pedig én akkor is tisztellek"

Annyira, hogy egyik válaszodban a képmutató farizeusokról szóló részt hoztad ellenem. Milyen lenne, ha nem tisztelnél?

"az irásod alapján úgy látom inkább büszke vagy a teljesitményedre minthogy kissebbségi komplexusod lenne"

Ezt nem tudom miből látod, mert még csak utalás szintjén se hozakodtam elő semmi ilyennel.

"Hogy szerethetnéd az Istent ha nem szereted az újjászületett keresztényeket?"

Hogyne szeretném a keresztényeket, látod, téged is szeretetből akarlak megmenteni saját téves nézeteidtől. Ha nem szeretnélek, hagynálak tévedéseidben menetelni a rossz irányban.

"A névleges kereszténység nem ment meg senkit."

Egyetértünk, nem elég ha valaki hangoztatja, hogy így szeretem Istent, úgy követem Istent, ilyen újjászületett vagyok, olyan új szellem van bennem, de nem cselekszi Isten akaratát, az nem menekül meg.

Kik is Jézus testvérei és az Atya fogadott gyermekei? Nem akik csak hangoztatják, hogy így úgy újjászülettek, hanem:

"Azok az anyám és a testvéreim, akik hallgatják és tetté is váltják az Isten szavát."

Tehát akik tettekké is váltják.

Mert mondhatja valaki, hogy így és úgy szereti Jézust, mellette zenére szinte már táncikálva, de Ő mit mond?

"Aki ismeri és teljesíti parancsaimat, az szeret engem."

A többi az képmutatás.

Nem véletlenül mondja Pál apostol is:

"Tegyenek jót, gazdagodjanak jótettekben, szívesen és együttérzéssel adakozzanak. Így biztos alapot gyűjthetnek a jövőre, és elnyerik az igazi életet."

Neked is ezt javaslom.

jan. 25. 20:19
 48/84 anonim ***** válasza:
26%

Örülök, hogy ezt javaslod.

Mint irtam kicsit feljebb azért én is szolgálok és igyekszem tetszeni Istennek. A cselekedetek és hit témában szerintem csak elbeszélünk egymás mellett, mert amikor a Biblia hitről beszél akkor mindig élő hitet ért alatta vagy arra tanit ami pedig tettekben is megnyilvánul.

A különbség csak annyi, hogy kötelességtudatból és teljesitménykényszerből vagy valódi szeretetközösségből szolgáljuk-e Istent mint szeretett gyermekek. Isten parancsait teljesiteni csak az új isteni természettel tudja az ember, bukott állapotban újjászületés nélkül képtelen rá az ember mert a romlott természete a bün rabszolgája. Lehet vallásoskodni nem tiltja senki, de ha nincs üdvözitő hit és nincs újjászületés akkor se Istenfiúság se üdvösség sincs. Márpedig ez a fentről születés egyszeri esemény, és ez teszi Isten családtagjává a hivőt és ettől lesz képes Isten parancsainak a megtartására. Ehhez a hithez viszont le kellene állni a vallásoskodással, le kellene állni a saját erőfeszitéseinkkel, hogy jó pontokat szerezzünk Istennél, és teljesen Istenben és az evangéliumban hinni.

E nélkül Isten kegyelme és helyreállitó munkája nem fog elindulni. Mert az a hit ami üdvözit az teljesen Istenbe és az ő természetfeletti erejébe helyezi az ember bizalmát, hogy ő fog megmenteni és nem a saját cselekedeteim vagy érdemeim. Csak ekkor kezdi el Isten a helyreállitó munkáját az emberben az újjászületéssel, és ekkor válik csak képessé az ember Isten parancsainak a megtartására. Minden más a cselekedetek témájában csak halandzsa.

jan. 25. 21:14
 49/84 anonim ***** válasza:

"Isten parancsait teljesiteni csak az új isteni természettel tudja az ember, bukott állapotban újjászületés nélkül képtelen rá az ember mert a romlott természete a bün rabszolgája."

Fura nézeted van a zsidókat tekintve, én azért nem így gondolom :)

"Mert az a hit ami üdvözit az teljesen Istenbe és az ő természetfeletti erejébe helyezi az ember bizalmát, hogy ő fog megmenteni és nem a saját cselekedeteim vagy érdemeim."

Mondhatod, csak a Biblia szerint neked halott hited van akkor.

jan. 25. 21:21
 50/84 anonim ***** válasza:
26%

"Fura nézeted van a zsidókat tekintve, én azért nem így gondolom :)"

Nekik sem arra adatott a törvény, hogy megigazuljanak vagy valamilyen kegyelemközvetitő szerepe legyen.

"Mondhatod, csak a Biblia szerint neked halott hited van akkor."

Szerintem ez egyszerű vagdalkozás.

Milyen jogon mondod Krisztus keresztje mellett függő latornak, hogy halott hite volt? Vagy ha nem volt halott és üdvözült akkor mi alapján üdvözült ha nem a hite és a megvallása alapján? Mindenféle jócselekedet meg pedálozás nélkül.

jan. 25. 23:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!