Az Új világ fordításon kívül van még olyan magyar nyelvű Bibliafordítás ami tartalmazza Isten nevét sokszor? Szóval nem csak pár helyen.
7
Az első kérdésedre a válaszom:
Ahogy az elsőtanítványoknak is volt téves elképzelésük, mert a próféciák fokozatosan tárulnak fel, nem egyben az egész, ezért senki nem állította azt, hogy nincsenek téves várakozásaink. Azonban meg van a kellő alázat abban, hogy vállaljuk a tévedést, és helyre igazítjuk, ahogy a Tanítványok is tették.
Ellenben más vallásokkal, akik mindent a tévedés alapján hagynak. Ezzel akarják megtartani vagy növelni a "hívek" számát, és nem a tiszta imádat a lényeg. Ugyan is sok ember hagyná el a "vallását", ha gyakorlatban is ki kellene nyilvánítani a hitét, nem csak szóban.
Második felvetésedre csak azt tudom elmondani, hogy sajnálom ha neked úgy tűnik, hogy Én felsőrendűnek tartom magam.
Sőt erre csak azt mondhatom magamról, amit Jézus is mondott:
(Lukács 17:10) 10 Ugyanígy ti is, ha megtettétek mindazt, amit feladatul kaptatok, mondjátok: »Semmirekellő rabszolgák vagyunk. Azt tettük, amit tennünk kellett.«”
(1Korintusz 9:16) 16 Ha pedig hirdetem a jó hírt, az nem ok arra, hogy dicsekedjem, mert ez a kötelességem. Igen, jaj nekem, ha nem hirdetem a jó hírt!
Ennél fogva haszontalan szolga vagyok, mert csak a kötelességemet teszem semmi egyebet. Sosem éreztem magam feslőbbrendnek, sem nagyobbnak másoknál.
Ha pedig "nagy akarok lenni", akkor szolgálni kell.
(Máté 20:26, 27) . . .aki nagy akar lenni köztetek, az legyen a szolgátok, 27 és aki első akar lenni köztetek, az legyen a rabszolgátok.
Szeretem a szolgálatomat, ésboldog vagyok hogy Jézus méltónaktalált erre a feladatra. De ettőlmég nem vagyok "valaki".
9:
Jelenések 3:12
Aki győz, azt mindörökké oszloppá teszem Istenem templomában. Ráírom Istenem nevét, azután ráírom Istenem városa, az Új Jeruzsálem nevét — amely a Mennyből száll le Istenemtől —, és ráírom az én új nevemet is.
Kérlek Figyeld meg Jézus szavait. Jézus azt mondja, hogy a "győztest" Istenének templomában oszloppá teszi.
Ezek szerint Jézusnak van Istene.
Ugyanakkor több név is a győztesre kerül.
Elsőként Jézus Istenéneka neve kerülrá, utána a város neve, ésharmadikként Jézus új neve, amit az atyjától kapott, az új kinevezésével együtt.
Ha Jézusnak Jehova lenne a neve, akkor a vers nem így szólna.
Ez összhangban van azzal a Jézus által kijelentettekkel, mely alapján Jézus Istene, az emberek Istene is.
Ha Tehát Jézusnak van Istene, akkor, mint más alkalmakkor, most is elismeri az Atyjához viszonyított helyzetét, miszerint az Atya nagyobb nála, nincsenek egy rangban.
Ő az Atyjának a nevét jött megszentelni, nem a saját nevét.
Az Édenkertben nem Jézust érte támadás, hanem az Atyját.
Egyébként pedig ismét bocsánatot kérek a kérdezőtől, mert nem szerettem volna eltérni a kérdésedtől. Ismét bele estem abba a hibába, hogy mást témáról írok.
Korábbi hozzászólásomhoz kiegészítésként:
Látom, egy betűt nem olvastál el az infallibilitas (=tévedhetetlenség lat.) tanából.
A pápa, amikor ex cathedra (= Szent Péter tanítószékéből), minden keresztény legfőbb pásztoraként hit és erkölcs dolgában szól, az a tévedhetetlen; minden magát katolikusnak nevező személy és részegyház számára az elfogadása kötelező (magától beálló kiközösítés jár ennek ellenkezőjéért), s az Egyház tanításainak részévé válik, dogma lesz.
Az I. Vatikáni Zsinaton meghirdetett teljes kifejtést megtalálod bármelyik hitvédelmi ill. hivatalos katolikus oldalon.
12# Azt azért érzékeled, hogy egy néven megy Nálad a vita.
Nekem örök életem van Jézus Krisztusban.Jézus Krisztust követem . Benne lett Isten igenje ámenné.
Közösségem van a Szent Szellemmel, Jézus Krisztussal és a Mennyei Édesapánkkal.
No, akkor mi a problémád ezek után?
A Jelenések könyvét azért osztottam, mert majd ez várható, de még nem tudjuk..
A Jehova tanúit, ha még nem érte utol a kegyelem ítélet alatt vannak. Ennyire egyszerű.
Jézuson keresztül van út, az örök élet az örök hazába.
Ha olyan fontos Istennek a neve hogy így kell őt szólítani és egy szervezetet is kerítettek a név köré, akkor valamelyik nagyon BÖLCS!!! tanú világositson már fel arról hogy Jézus miért úgy tanított imádkozni hogy Istent Atyának szólithatjuk, Jézus Istent Atyának szólítja és a tanítványoknak valamint ezáltal nekünk is ezt tanítja, vagy szerintetek a Jehova nevet hamisították Atyára ???
A JW azért nem fogja ezt tévedésként elismerni hogy ez egy mesterségesen kreált név mert akkor alapjaiban rendülne meg az egész szervezet valószínűleg sokan elhagynák a szervezetet és akkor megszűnnének világszerte tanúktól beszedett hatalmas pénzösszegek ezt pedig nem fogják bevállalni......
15
(Máté 6:9) . . .»Égi Atyánk, legyen megszentelve a neved. . .
Kérlek figyeld meg mit mondott Jézus. Az Atya nevének megszenteléséért imádkozott. Ebbőlkövetkezik, hogy ha Istennek Jehova a neve, akkor ezt a nevet kell megszentelni.
Ugyanakkor ez az ima, egy minta, nem ezt kell folyamatosan mormolni.
Ez a vers arról szól, hogy amikor elkezdünk imádkozni, akkor a nevén szólítjuk meg Istenünket, Ezzel is hozzájárulunk a név megszenteléséhez.
Azért mert az újszövetség fordítói kihagyták Isten nevét, az nem a mi hibánk. Ugyan így az Ó szövetségből is eltávolították sok helyről. Ezeket a különböző fordításokban látni lehet. Isten nem engedte, hogy teljesen eltöröljék.
"egy szervezetet is kerítettek a név köré,"
(Cselekedetek 15:14) 14 Simeon részletezte, hogy Isten hogyan fordította először a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének.
Péter apostol egy próféciában megemlítette, hogy Isten a nevéről nevezteti a népét. Ez összhangban van az Ézsaiás által írottakkal.
„Ti vagytok az én tanúim – jelenti ki Jehova –, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy megismerjetek, és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem nem volt Isten, és utánam sem lett egy sem.(Ézsaiás 43:10)
Ahogy az Izraeliták voltak Tanúi Istennek, úgy napjainkban is vannak tanúi
A régi hűségeseket is Tanúnak nevezi a Biblia, felsorolja nevük szerint Őket. Azután ezt írja róluk: . . .Így hát, mivel a tanúknak ilyen nagy fellege vesz körül bennünket, . . .(Héberek 12:1)
A jelenések könyve Jézus hívja a legnagyobb tanúnak: (Jelenések 3:14) . . .Ezeket mondja az Ámen, a hű és igaz tanú, Isten teremtésének a kezdete...
Ő is az Atyjáról tanúskodott.
Isten neve pedig nem mesterségesen kreált, és Héber tudósok is elismerik ezt.
" alapjaiban rendülne meg az egész szervezet"
Ha Isten nem támogat valakit, az előbb utóbb megszűnik, ahogy más vallásokkal is ez történt idővel.
Úgy vélem, hogy a prófécia alapján nem erről van szó, az utolsó napokat illetően:
"Az utolsó napokban Jehova házának hegye szilárdan áll majd a hegyek teteje fölött. Magasabbra emeltetik a domboknál, és minden nemzet oda fog özönleni. Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének a házához! Ő oktatni fog bennünket az útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” Mert Sionból jön a törvény, és Jehova szava Jeruzsálemből.(Ézsaiás 2:2, 3)
Ez pedig Péter szavaival van összhangban, ahogy a keresztutalás jelzi:
"Péter ekkor beszélni kezdett, és ezt mondta: „Most már világosan látom, hogy Isten nem részrehajló, 35 hanem minden nemzetből elfogadja azokat, akik mélységesen tisztelik őt, és igazságosan cselekszenek. (Cselekedetek 10:34, 35)
14
Nem egy néven megy a beszélgetés, én nem vitatkozom.
Jézusnak a Földre jövetele előtt más neve, és feladata volt Isten mellett. Istennek a neve, nem egyenlő a fia nevével.
De én találkoztam Jézus Krisztussal.. mint a keresztények, akik bizonyságot tudnak tenni, hogy Jézus valóban feltámadt és él.
Ez amikor Isten kegyelme, szeretete utolért. A szellemet újjá szülte, így tudom, hogy az egy igaz élő Isten a Mennyei Édesapám.
Be tudom tartani az első parancsolatot, mert érzem mennyire szeret.
Teljes szívemből és teljes erőmből imádom Izrael Szentjét.
Őt szolgálom.
Rómaiakhoz 6:23
Mert a bûn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.
Átadtad az életedet Jézus Krisztusnak? Hallod a jó Pásztor hangját?
18.
A Bibliában Pál apostolon kívül senhol nem olvastam, hogy másoknak, bármelyik kereszténnyé lett embernek megjelent volna, miután visszament az égbe.
A kereszténnyé válás nem így zajlik, sokkal inkább az ismeret átadása, tanítása által, és az írások adnak bizonyságot, hogy úgy vannak.
HA valaki erről meggyőződik, és elfogadja, az változtat az életmódján, megkeresztelkedik, és tagja lesz Isten népénke, Jézus juhainak.
Jézus pedig nem úgy szól, hogy szószerint hangot ad ki.
Ugyanakkor Jézus tavítványává csakaz lehet akit az Atyja vonz.
(János 6:44) 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha vonzza őt az Atya, aki küldött engem. . . .
Jézus ebben nem kapott szabad kezet.
Jézus tanítványává válni, Jehova Istentől függ.
Akkor ezek szerint Te még nem találkoztál Jézussal ?
Különben jó példát hoztál a Bibliából.
Jézus ma is hívja választottait. Engem is így hívott el, hogy kövessem Őt.
Azóta keresem Isten országának működését... Isten akaratát, tervét az életemre vonatkozóan.
Az Ő szeretete, mint egy mágnes vonzott.
Nyugodt lehetsz már többször hallottam az Úr hangját, amikor a szívemben fájdalom volt. Egy szavával meggyógyította.
Ez a Vele való közösség természetes velejárója.
Különben nem szószerint láttam, de jelenlétét éreztem, érzem most is.
Szólítsd meg, hogy mutassa meg jelenlétét, hogy Számodra is lehetséges bemenni a keskeny kapun. Ő az !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!