Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem válaszolnak a...

Miért nem válaszolnak a jehova tanúi?

Figyelt kérdés

Minden közegben előfordult már, hogy elkezdenek nem válaszolni.

Mikor kamasz voltam, és frissen magas szinten spirituálisan, szerettem tesztelni az önmagukat ostenszolgának nevező testvéreimet, hogy miként is segítenek annak, aki rá szorul. Nos bár csalódás volt, de a lényeg itt, hogy akkor is elkezdtek csak nem válaszolni, és valami mást mondani, vagy annyit mondtak, "olvassa el a bibliát, ott van", és mikor mondtam, hogy és ha az ember erre azt mondaná, hogy elolvasta de nem látta meg belőle, akkor mi legyen, arra meg csak a semmi, vagy hogy legyen figyelmesebb, de arra, hogy hogyan megint semmi.

Ez még a legaktívabb, mert itt nem tudnak eltűnni, mint mindenhol máshol. Gyakorin is többször előfordult, hogy önmagát jehova tanújának valló egyén egyszer csak a semmiből nem válaszolt többé. Volt akivel két beszélgetés is alakult, a lettő között hónapok teltek el, és megint eljátszotta ezt.

A gyakorin híresebb zita is, nem tudom most a felhasznó nevét, de valami zita szerű, ő is megcsinálta, pedig írtam neki többször is, hogy örülnék, ha válaszolna az utolsó levelemre, és várom a választ.

A legutolsónál telt be a pohár, és már izzok, hogy megértsem, hogy magukat a teremtő szolgálatában állónak vallók, hogy merik ezt megtenni az egy végtelen teremtővel, hogy ilyen mocskos orcával fordulnak felé, és hazudják maguknak továbbra, hiogy minden oké.

Felkerestem az egyesületet. Sőt szeretek megállni és dicsőíteni az urat, és még myáron egy nagyon aranyos tag segített nekem jelentkezni, hogy felkeressenek.

Nos én már telefonban is mondtam, de aztán kettőjüknek élőben is, hogy engem nem a tanulás érdekel, csupán én mindenhol istent látom, és vágyom kibeszélni a csodát. Mondták, hogy erre nincs lehetőség, én pedig, hogy így nem venném el a lehetőséget mástól, akinek segítyégre van szüksége. De azzal zártuk, hogy ha lenne kérdésem, akkor írjam meg nekik, hogy ők is gondolkozhassanak rajta, és megpróbáljanak válaszolni.

Teltek a hetek, hónapok, és végre lett egy kérdésem. Írtam sms-t, elkoüldte azemail címét rá 2 napra. Megírtam az e-mailt. Ennek megint 2 hete, vagy több, és nincs válasz.

Kérdésem tehát, MIÉRT NINCS SOSE VÁLASZ EGY IDŐ UTÁN? MIÉRT TŰNNEK EL???

jan. 5. 21:07
 71/126 anonim ***** válasza:
0%

68

"Ti beszéltek egyetlen igazságról?! A tanaitok folyton változnak!"

Jehova Tanúinak teljes és minden igény kielégítő listájuk van arról, hogy milyen változásokon ment keresztül a tanítsuk. Ez nyilvánosan, mindenki számára olvasható és tanulmányozható. A nagyobb jelentőségű felismerések, mint pl a háromság, a lélek halhatatlanság és az ebből következő tüzes pokol tana már az elején, több mint 100 éve lefektetett bibliai igazság. Ez minden komolyabb teológiai téveszmére és hamis tanra igaz, amelyek a nagyobb egyházakban jelen vannak, és amelyek durván befolyásolják a híveik cselekedeteit is.

Ehhez képest manapság csak kisebb kiigazítások vannak, finomítások.

máj. 2. 14:32
 72/126 anonim ***** válasza:
88%

Jézust helyénvaló volt imádni még egy 1953-as kiadvány szerint. Azért az elég nagy változás és nem 100 éve volt.

Egyébként Jézus szerint ha a törvényben akár csak egy pont is változik, már az is túl hatalmas változás. Ezzel szemben nálatok állandóan változik az igazság. AZ isteni igazság pedig nem változhat, mert Isten se változik, szóval tanításotok önmagával meghasonlott, homokra épített vár, ami összeomlik.

máj. 2. 14:38
 73/126 anonim ***** válasza:
0%

Ez már csak kiigazítás volt, hiszen a háromság hamis és istenkáromló dogmája már jóval előtte leleplezesre került!

Több tízezer magát kereszténynek valló csoport és még ennél is jóval több szellemi irányzat létezik a világon. Ezek hányféle "igazságot" képviselnek? Ezek hányféle hazug tanítást hirdetnek? Mégis ezen egyházak és kisegyházak egymást gyakran "testvéreknek" hívják a szélsőségesen liberális szellemiségük miatt. Ez a rengeteg csoport ráadásul többségében ragaszkodik a hagyományaihoz, amelyek sokszor köszönőviszonyban sincsenek a Biblia igazságaival. Alapvető bibliaellenes tanításokon sem hajlandóak/mernek változtatni, hiszen ez jelentősen csökkentené a hitelüket, ami persze így is csak a hiszékeny és vakhitű emberek esetében működik valamennyire.

Milyen elhibázott és rövidlátó érvelés arra hivatkozni, hogy azért "tévtanítók" a Tanúk, mert vannak náluk kiigazítások a hitükben. Ez olyan nagyképű szöveg, mint amikor valaki arra hivatkozik, hogy neki már semerre és semennyire nem kell változnia felfogásban, szellemben, ismeretben, mert ő már tökéletes. Nem gondolod hogy ez nagyon hazug és önbecsapó állítás?

És mondjátok ezt úgy -egymás hülyeségét átvéve, hogy sokezerféle, egymásnak ellentmondó vallásos hazugság van. Ebben a szörnyű vallásos zűrzavarban az lenne a logikus és az ésszerű, ha sorban, rendre változások történnének az újabb kutatások, felismerések fényében. De ettől többségében szó sincs, ehelyett primitív módon azokat szapuljátok, akik igenis felvállalják a tévedéseiket, amelyeket sokszor csak megörököltek e sátáni világ egyházaitól.

"Higgyétek el nekem, hogy előbb múlna el az ég és a föld, mint hogy ne teljesedjen a törvény legkisebb betűje vagy egyetlen írásjele." Máté 5:18

Erre gondolsz?

máj. 2. 17:06
 74/126 anonim ***** válasza:
88%

"Több tízezer magát kereszténynek valló csoport és még ennél is jóval több szellemi irányzat létezik a világon. Ezek hányféle "igazságot" képviselnek?"

Ezek közül egyik úgy nevezi magát, hogy Jehova tanúi. Csak náluk ez az "igazság" változni is hajlamos.

"Mégis ezen egyházak és kisegyházak egymást gyakran "testvéreknek" hívják a szélsőségesen liberális szellemiségük miatt."

Vagy inkább Jézus "szélsőséges" tanítása miatt.

"Nem gondolod hogy ez nagyon hazug és önbecsapó állítás?"

Nem gondolom. Az igazság nem változhat. Az pedig külön érdekes, hogy ha valaki nálatok azt mondja, hogy Jézus imádható, hivatkozva a néhány évtizedes nagy igazságaitokra, akkor egyszerűen száműzitek.

Isten nem hirdet változó igazságot, ezért az a szervezet, ahol folyamatosan változik, biztos nem Istené.

"És mondjátok ezt úgy -egymás hülyeségét átvéve, hogy sokezerféle, egymásnak ellentmondó vallásos hazugság van."

Ez így van, ebből a sok ezer hazugságból egy a tiétek, amit az őrtorony képvisel.

"az újabb kutatások, felismerések fényében"

Nem tudom milyen újabb felismerések lehetnek. A Biblia írja, hogy Isten saját Fia által szólt hozzánk az utolsó időkben, új kinyilatkoztatás már nem lesz. Nincs semmi új felismerés, csak 2000 éves igazságok vannak.

máj. 2. 17:40
 75/126 anonim ***** válasza:
0%

"Mégis ezen egyházak és kisegyházak egymást gyakran "testvéreknek" hívják a szélsőségesen liberális szellemiségük miatt."

Vagy inkább Jézus "szélsőséges" tanítása miatt."

Ez nem igaz! Jézushoz ennek semmi köze sincs. Az első században a keresztény egyház még Jézus közvetlen tanításainak a fényében, egységben élt és tanított. Minden említett gyülekezet - nemzetiségtől függetlenül, egységes volt hitben és szellemben! Ma a sokezer különböző - magát "kereszténynek" valló csoport egyáltalán nem egységes hitben és szellemben. Annak ellenére sem, hogy Isten Szava világosan és egyértelműen tiltja a szakadásokat és az elhajlásokat is. Olyannyira nincs egység, hogy az évszázadok alatt és ma is, sok millian estek ún. "keresztényeknek" áldozatul! Csak a közelmúlt és a jelen: a Délszláv térség és ma az orosz ukrajnai háború.

Te manipulatív módon nem arra válaszoltál, amit kérdeztem. Az egész bekezdés így hangzott:

"Milyen elhibázott és rövidlátó érvelés arra hivatkozni, hogy azért "tévtanítók" a Tanúk, mert vannak náluk kiigazítások a hitükben. Ez olyan nagyképű szöveg, mint amikor valaki arra hivatkozik, hogy neki már semerre és semennyire nem kell változnia felfogásban, szellemben, ismeretben, mert ő már tökéletes. Nem gondolod hogy ez nagyon hazug és önbecsapó állítás?"

Erre te azt írod, hogy "Nem gondolom. Az igazság nem változhat."

Ki állította azt, hogy az isteni igazság változik? De az újra idézett bekezdésemmel összhangban nem gondolod, hogy a tökéletlen embernek az isteni igazságokkal kapcsolatban változik az álláspontja? Vagy te tényleg úgy képzeled nagyképűen, hogy van olyan egyház, amelyik ismeri a tökéletes igazságot a bibliai tanításokról és HIBÁTLAN? Ha pedig nincs, akkor miért van szinte mindegyik bebetonozva a saját "igazságába", ha egymáshoz képest is annyi mindenben lehetne változni?

"...az a szervezet, ahol folyamatosan változik, biztos nem Istené."

Tehát amelyik egyáltalán nem változtat a tanain, hanem a megmaradt kicsinyke hitelük vesztése miatt ragaszkodik a tévtanaihoz, és közben köpködi azokat, akik kijavítják a tévedéseiket, az Istené? :)

"Nem tudom milyen újabb felismerések lehetnek. A Biblia írja, hogy Isten saját Fia által szólt hozzánk az utolsó időkben, új kinyilatkoztatás már nem lesz. Nincs semmi új felismerés, csak 2000 éves igazságok vannak."

Önmagadnak mondasz ellent! Te magad ismered el, hogy sokezerféle, egymásnak ellentmondó hazug tanítás van forgalomban. Ezek nyilvánvalóan nem lehetnek mind igazak, sőt, az igazság egyféle lehet. Egy laikus vajon hogyan dönti el, hogy pl. van-e háromság? Ha kellően hiszékeny és tekintélyelvű, akkor mutattok néhány, a bibliából már milliószor cáfolt "bizonyítékot", és máris egy lélekkel több kerül az egyházak csapdájába. Vagy hogyan dönti el, hogy helyes-e az eleve elrendelés tana a reformátusoknál? Lehet sok hiszékeny embert találni, akit meg lehet vezetni, és valójában nem is igazán érdekli az emberek többségét az igazság, sokkal inkább érzelmi alapon döntenek és ellenségeskednek, gyűlölködnek másokra. Mert még a hittanon is azt tanulták, hogy nincs abban semmi rossz, hogy nemzeti, etnikai, politikai alapon megosztottakká válnak - ennek persze minden pusztító következményével -, de ezeket már nem mondják el nekik!

Ugyan mit játszod itt az értetlent tehát, mintha nem tudnád, hogy a 2000 éves Szentírás szövegét ezen említett vallásos csoportok ezerféleképpen forgatták ki és ennek mindenféle negatív, pusztító gyümölcse miatt sok-sok millió szerencsétlen ember esett áldozatul.

Vagyis mindebből az következik, hogy egy adott közösség tanításai és a hívek ebből fakadó jó, vagy rossz cselekedetei számítanak Isten szemében. Ha valaki egy militáns egyház, pl a katolikus, vagy ortodox közösség hívő tagja, akkor azzal, amit neki hittanból tanítanak a nemzetek háborúról, a nacionalizmusról, vagy a hazafiságról, csak azt fogja büszkén tenni, amit most pl Putyin mond neki az ukrán fronton! Mert ő természetesnek és vallásilag teljesen helyénvalónak tartja azt, hogy a testvéreit, HITTESTVÉREIT halomra kell mészárolnia a haza nevében, hiszen ezt tanították neki még a hittanon is.

Tehát akkor most ki nevezhető kereszténynek, aki ezt teszi, vagy aki keresztényi lelkiismeretére hivatkozva ezt megtagadja? Akkor most van-e alapvető különbség pl a katolikus hit és Jehova Tanúi között?

Mi tesz kereszténnyé, ha hiszel a pogány háromságban és adott esetben gyilkolod a HITTESTVÉREIDET, vagy ha megismered a bibliából, hogy nincs háromság, nem hiszel benne, és nem veszel részt a nemzetek háborúiban, mert keresztényi lelkiismereted nem engedi meg? 😉

máj. 2. 19:38
 76/126 anonim ***** válasza:
88%

"Az első században a keresztény egyház még Jézus közvetlen tanításainak a fényében, egységben élt és tanított. Minden említett gyülekezet - nemzetiségtől függetlenül, egységes volt hitben és szellemben!"

Mondjuk ez nem igaz, láthatóan nem olvastad az Újszövetséget, mert az I. században is voltak olyanok, akik kicsit mást hirdettek.

"Ma a sokezer különböző - magát "kereszténynek" valló csoport egyáltalán nem egységes hitben és szellemben. Annak ellenére sem, hogy Isten Szava világosan és egyértelműen tiltja a szakadásokat és az elhajlásokat is."

Ez pontosan így van, ti is egy ilyen csoport vagytok. Sőt! Még tovább is szakadtatok, így lettek Igazhitű Jehova tanúi is.

"Vagy te tényleg úgy képzeled nagyképűen, hogy van olyan egyház, amelyik ismeri a tökéletes igazságot a bibliai tanításokról és HIBÁTLAN? Ha pedig nincs, akkor miért van szinte mindegyik bebetonozva a saját "igazságába", ha egymáshoz képest is annyi mindenben lehetne változni?"

Ez lényegében azt jelenti, hogy lehet az összes tanításotok hülyeség :) Miért kéne rátok hallgatnia bárkinek, ha ti bevallottan nem ismeritek hibátlanul a bibliai igazságokat?

"Tehát amelyik egyáltalán nem változtat a tanain, hanem a megmaradt kicsinyke hitelük vesztése miatt ragaszkodik a tévtanaihoz, és közben köpködi azokat, akik kijavítják a tévedéseiket, az Istené? :)"

Te tartod tévtannak, ők biztos nem. De például a keresztények úgy egységesen tévtannak tartják mindazt a sok eretnek nézetet, amit ti képviseltek.

"Te magad ismered el, hogy sokezerféle, egymásnak ellentmondó hazug tanítás van forgalomban."

Pontosan, ezek közül az egyik leghazugabb tanítást a Jehova tanúi képviselik.

"Egy laikus vajon hogyan dönti el, hogy pl. van-e háromság?"

Úgy biztos nem, hogy ti mutattok neki pár meghamisított bibliai részt az Új világ nevű ferdítésből. Most nem térek ki rá, egyik kérdés alá írtam legalább 10-15 ilyen lényeges hamisítást, amihez mellékeltem az eredeti görög szöveget is.

"Lehet sok hiszékeny embert találni, akit meg lehet vezetni"

Persze, én is ismerek több Jehova tanúját, szegényeknek fogalmuk sincs, de behálózta őket ez a hamis szervezet és elhitték tévtanításaikat.

"Mert még a hittanon is azt tanulták, hogy nincs abban semmi rossz, hogy nemzeti, etnikai, politikai alapon megosztottakká válnak"

Ilyet biztos nem tanultak hittanon, de tapasztalatom, hogy a Jehova tanúi szeretnek hazudni ilyen kérdésekben. Személyes tapasztalat sajnos, mert én azon kevesek közé tartozom, akik elbeszélgetnek a házalóügynökeitekkel.

"Ha valaki egy militáns egyház, pl a katolikus"

Ez pontosan így van, ahogy szent Pál írja "az igazság igéjében, Isten erejében; jobbról és balról az igazság fegyverzetében". :)

"Akkor most van-e alapvető különbség pl a katolikus hit és Jehova Tanúi között?"

Hogyne lenne, az egyik egy 19. század végén, a millerita mozgalomból kiszakadt resztoránus szekta, a másik egy 2000 éve egyház.

"és adott esetben gyilkolod a HITTESTVÉREIDET"

Nézd el nekem, hogy nem gyilkolok senkit, sajnálom, hogy ezzel most csalódást okoztam. De eszembe jutnak azok, akik esetleg azért vesztették életüket, mert egyes hitehagyott felekezetek tanításai miatt megtagadták a vérátömlesztést. Még ennél is borzalmasabb, amikor nem maguk, hanem gyermekeik részére tagadják ezt meg.

A háborúnak pedig a Szentháromsághoz nem nagyon van köze. Az ókori görögök nem hittek a Szentháromságban, sem a perzsák, de mégis háborúztak.

máj. 2. 20:56
 77/126 anonim ***** válasza:
0%

"Mondjuk ez nem igaz, láthatóan nem olvastad az Újszövetséget, mert az I. században is voltak olyanok, akik kicsit mást hirdettek."

Voltak olyanok is, akik nem kicsit, hanem nagyon mást tanítottak, de egyáltalán nem voltak elismerve és nem vették természetes folyamatnak ezt! Sőt, ez ellen világos figyelmeztetések vannak a Szentírásban, hiszen a kicsi elhajlásból lesznek a nagyobb szakadások, szektásodások. Sehol sem látsz olyan szöveget a bibliában, ahol az igazság felhígítását erénynek, vagy helyesnek tartották!

Ezek után leírom hogy ma sokezer magát "kereszténynek" tartó csoport egyáltalán nem egységes hitben és szellemben. Erre te önmagadat újra megcáfolva előadod, hogy "Ez pontosan így van". Szóval elismered, hogy az első sz-ban voltak akik "kicsit másként" tanítottak, de ami ebből következett, vagyis a későbbi szellemi katyvasz, a mi időnkben a hit egységének a teljes hiánya, az teljesen rendben van, hiszen ezek a gyakran egymás gyilkos ellenségei "testvéreknek" nevezik egymást. Az hogy erre hol van első sz-i minta, példa, az nem számít, hiszen te is tudod, hogy ilyen nincs.

"Ez lényegében azt jelenti, hogy lehet az összes tanításotok hülyeség :) Miért kéne rátok hallgatnia bárkinek, ha ti bevallottan nem ismeritek hibátlanul a bibliai igazságokat?"

Nagyon primitív ez az ostoba személyeskedésed már sokadszorra, hiszen ez ugyanúgy érvényes a te egyházadra vagy szellemi irányzatodra is! És akkor ugyanott vagy, ahol előtte, vagyis a kérdés ott marad: miért nem változtatnak mások is, holott egyértelműen szükségük lenne rá?! Mert akik azt hazudják, hogy nincs szükségük erre, azok magukat felmagasztalják és önhittek és önteltek.

"Te tartod tévtannak, ők biztos nem."

Ez igaz a Tanúkra is! Te tartod őket "tévtanitoknak", bár bizonyítani nem tudod. Ők viszont tudják bizonyítani, hogy miért hisznek abban, amiben.

"De például a keresztények úgy egységesen tévtannak tartják mindazt a sok eretnek nézetet, amit ti képviseltek."

"Keresztények?" :) Ja, azokról beszélsz, akik a fennállásuk óta egymást gyilkolták a nemezetek politikai, ideológiai vagy vallási háborúiban, mint pl most az orosz-ukrán fronton? Ne is haragudj, de ezek az álkeresztények még abban sem egységesek, hogy Jehova Tanúinak a bibliai tanításait elítéljék! :)

Az bizony nagyon szomorú, hogy hozzád hasonlóan nagyon sok embernek számítanak "kereszténynek" ezek a hitehagyott és vértől csöpögő egyházak, nem véletlenül tartunk a harmadik vh szélén! De hát ezt a Biblia előre jelezte.

"Ilyet biztos nem tanultak hittanon"

Nem? Honnan tudod, hogy melyik hittanórán vagy melyik misén mit tanítanak és prédikálnak? Én katolikus voltam, de voltam már más egyházak összejövetein is, és nem egyszer hallottam politikai állásfoglalást a szószékről! És vajon tagadod-e hogy az általad "kereszténynek" titulált egyházak hívei nemzeti, etnikai vagy politikai értelemben sokszor végletesen megosztottak? Ezt hol tanulták vajon? Igy születtek? És ez bibliai szellem lenne? Mert lehet azt hazudni, de értelmetlen lenne.

""Ha valaki egy militáns egyház, pl a katolikus"

Ez pontosan így van, ahogy szent Pál írja "az igazság igéjében, Isten erejében; jobbról és balról az igazság fegyverzetében". :)"

Szelíden kérdezem, nem rosszindulatból vagy ellenséges szándékkal, de miért nem mondasz igazat? Mert könnyebb letagadni a tényeket?

"Nézd el nekem, hogy nem gyilkolok senkit, sajnálom, hogy ezzel most csalódást okoztam."

Szerintem pontosan tudod, hogy ez nem konkrét, személyes kérdés volt, ugye? Mert hogy itt arról volt szó végig, hogy az egyházak tanítása révén a legtöbb hívőnek milyenek a gyümölcsei. Vagyis az hogy te most személyesen nem gyakorlod a hazafias kötelességedet, mert nincs miért, nem jelenti azt, hogy a hittestvéreid nem ezt csinálják az állítólagos "(hit)testvéreikkel"!

És hogy mi köze a háromságnak az egyházak háborúban vállalt szerepéhez? Habár van egy nagyon pici kivétel, de a legtöbb háromsághívő egyház és felekezet borzalmas gyümölcseiről ismert e téren. Ha már az álkeresztények, teljesen írásellenes módon előszeretettel kötik a pogány háromság tanát ahhoz, hogy mely egyház keresztény, akkor érdekes tény, hogy Jehova Tanúi, akik nagyon kevesekkel együtt elutasítják a háromságot, mégis felmutatják a valódi keresztényi békét és szeretetet nemzetközi szinten azokkal szemben, akik a háromság miatt "kereszténynek" tartják magukat!

A vérkérdést pedig ne keverd ide, mert az tényleg nem e kérdés tárgya. Csak egy kis segítség: [link]

máj. 2. 23:19
 78/126 anonim ***** válasza:
88%

"Sehol sem látsz olyan szöveget a bibliában, ahol az igazság felhígítását erénynek, vagy helyesnek tartották!"

És én se mondtam, hogy helyes, csak tényt rögzítettem.

"Erre te önmagadat újra megcáfolva előadod, hogy "Ez pontosan így van"."

Nem értem, hogy mit beszélsz, miért cáfoltam volna magam? Elismertem, hogy tényleg van sok olyan felekezet, ami mást és mást tanít. Ennek a katyvasznak a része például a hitgyüli az adventisták vagy éppen a Jehova tanúi is.

"Nagyon primitív ez az ostoba személyeskedésed már sokadszorra"

Üss fel egy szótárat és nézd meg, hogy mit jelent a személyeskedés fogalma :)

"miért nem változtatnak mások is, holott egyértelműen szükségük lenne rá?!"

Ki szerint lenne szükség? Egy millerita mozgalomból kiszakadt, resztoárnus szekta tagjai szerint? Ez szerintem nem sokakat hat meg.

"Ők viszont tudják bizonyítani, hogy miért hisznek abban, amiben."

Minden keresztény felekezet tudja bizonyítani, hogy miért hisz abban, amiben. Csak a keresztény felekezeteknek annyiból egyszerűbb, hogy nem pirul az arcuk, amikor 10 év múlva adott dologról már majd teljesen mást hisznek :)

Érdekesen volt bizonyítva, hogy Jézust helyénvaló és jó dolog volt imádni az 1950-es években, utána ugyanazok bizonygatták, hogy helytelen és kiközösítés jár érte. Melyik volt a szilárd bizonyítás?

"Vagyis az hogy te most személyesen nem gyakorlod a hazafias kötelességedet"

Mi az a hazafias kötelesség? Megmutatnád nekem a katolikus katekizmusban, ha már a katolikusokat próbáltad pellengérre állítani?

"mégis felmutatják a valódi keresztényi békét és szeretetet nemzetközi szinten azokkal szemben, akik a háromság miatt "kereszténynek" tartják magukat!"

Szeretetet? :D Ne viccelj, nálatok gyűlölettel telibb embert nem sokat láttam. Nálam például az váltott ki irántatok egy erős nemtetszésemet, amikor keresztény vértanúkról volt szó, s egyik tanú azt mondta lényegében, hogy meg is érdemlik és nem is vértanúk, mert nem Krisztusért halnak meg. Milyen mélységes gonoszság kell ehhez, nem? Amikor ott vannak a közel-keleti keresztények, vagy az afrikai keresztények, akiket naponta bántanak és megölnek pusztán azért, mert nem tagadják meg hitüket, s egyesek merik ezt a Krisztus iránti odaadásukat és szeretetüket becsmérelni, sőt egyenesen rossznak beállítani. Aztán azon rimánkodott, hogy mit tudom én milyen országban rendőrség ellenőrzést tartott náluk. Na látod, ebben van különbség.

"A vérkérdést pedig ne keverd ide"

Miért is ne? Az is okozza emberek halálát.

máj. 2. 23:53
 79/126 anonim ***** válasza:
0%

""Erre te önmagadat újra megcáfolva előadod, hogy "Ez pontosan így van"."

Nem értem, hogy mit beszélsz, miért cáfoltam volna magam? Elismertem, hogy tényleg van sok olyan felekezet, ami mást és mást tanít. Ennek a katyvasznak a része például a hitgyüli az adventisták vagy éppen a Jehova tanúi is."

Azért cáfolod magad, mert leírtad, hogy nem tartod helyesnek azt, amiről a biblia az első sz-ban beszámol, vagyis hogy voltak már akkor is, akik eltértek az igaz imádattól és mást kezdtek el tanitani. Ezzel szemben az, ami ennek a kezdeti, a bibliában is előre jelzett folyamatnak a mi korunkra kiterjedő hatása, számodra teljesen elfogadható, sőt az hogy ezen végtelenül MEGOSZTOTT szellemi katyvasz mai egyházai gyakran "testvérnek" nevezik magukat (amikor éppen nem gyilkolják egymást valamely csetepatéban), szerinted Jézus munkája!

Mert nincs olyan, hogy a tekintély jogán csak nektek szabad meghatározni, hogy kik tartoznak ebbe a súlyos ellentmondásokkal terhelt szellemi zűrzavarba, mert te ezt teszed! Ebbe a mérhetetlenül megosztott és gyakran ellenségeskedő vallási halmazba ugyanis minden olyan csoport beletartozik, amelyik ragaszkodik a bibliai igazságokkal ellentétes vallásos tévtanok oktatásához és terjesztéséhez. Ezt a Szentírás alapján döntjük el, nem az egyházi "szenthagyomány", vagy egy magát hatalmi pozícióba helyező egyház szerint.

A személyeskedésed pedig az, hogy minden válaszodban legalább egy-két alkalommal, minden tényszerű bizonyíték nélkül negatív előjellel (pl. eretnek, zűrzavar) tünteted fel az én általad feltételezett hitemet, egyházamat.

""miért nem változtatnak mások is, holott egyértelműen szükségük lenne rá?!"

Ki szerint lenne szükség? Egy millerita mozgalomból kiszakadt, resztoárnus szekta tagjai szerint? Ez szerintem nem sokakat hat meg."

Itt az élő példa az öntelt személyeskedésedre!

Vagyis azt állítod, hogy a sokezer magát kereszténynek nevező, egymásnak ellentmondó "igazság" csoportjai közül (ebbe a katolikusok is beletartoznak bizony, mint a legnagyobb szekta a világon), csak a Tanúknak kell változtatni, mindenki más tökéletesen jó helyen van, mert történetesen pl hisznek a háromságban? :))

"Minden keresztény felekezet tudja bizonyítani, hogy miért hisz abban, amiben."

Mi az, hogy "minden keresztény felekezet"? Miért, hány van? Hány lehet a Biblia szerint? Mikor volt olyan történelmi korszak, amikor a Mindenható Isten egynél több általa elismert egyházat, vallásos csoportot ismert el? Ugye megérted, ha nem a katolikus mesére vagyok kíváncsi, hanem Isten szavára?

És a Tanúk folyamatosan tapasztalják, hogy a különböző, magukat kereszténynek vallók mennyire nem tudják hitelesen bizonyítani az igazukat a Szentírásból!

"Mi az a hazafias kötelesség?"

Kérdezd meg attól a sok millió katolikustól, reformátustól (vagy egyéb), akik egymást és más vallású "hittestvéreiket" mészárolták és mészárolják le ma is a háborúkban nemzeti, etnikai, politikai vagy éppen vallási alapon a SAJÁT EGYHÁZAIK TÁMOGATÁSÁVAL! Azért mérhetetlen megvetés így beszélni a hittestvéreidről! Úgy tenni, mintha ezen egyházak nem uszították volna egymás ellen a híveiket nemzeti és egyéb alapon.

Paul Johnson történész ezt mondta: „Az egyik oldalon a protestáns Németország, a katolikus Ausztria, az ortodox Bulgária és a muszlim Törökország állt, szemben a protestáns Nagy-Britanniával, a katolikus Franciaországgal és Olaszországgal és az ortodox Oroszországgal.” Majd hozzátette, hogy a legtöbb vallási vezető „egyenlővé tette a kereszténységet a hazafiassággal. Mindenféle felekezetből való keresztény katonát arra buzdítottak, hogy öljék egymást Megmentőjük nevében.” Még a papokat és az apácákat is mozgósították, és több ezer pap halt meg a harcokban.

A katolikus történész, E.I. Watkin ezt írja:

„Bármennyire fájdalmas a beismerés, hamis tájékoztatás vagy tisztességtelen lojalitás érdekében nem tagadhatjuk és nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy a püspökök következetesen támogatták az országuk kormányzatának minden háborúját. Egyetlen olyan esetről sem tudok, amikor a nemzeti hierarchia igazságtalannak ítélt volna bármilyen háborút . . . Bármi volt a hivatalos elmélet, a gyakorlatban ,az én hazámnak mindig igaza van’ jelszót követték a katolikus püspökök háborús időben. Más alkalmakkor a Krisztus nevében szóltak, de amikor a harcos nacionalizmus volt a tét, úgy beszéltek, mint a császár szóvivői.” — Morals and Missiles, Charles S. Thompson kiadása, 57, 58. oldal.

Gordon Zahn, katolikus tudós és nevelő kijelenti: „Az a német katolikus, aki vallási elöljáróihoz fordult szellemi útbaigazításért és vezetésért Hitler háborúinak szolgálatát illetően, gyakorlatilag ugyanazokat a válaszokat kapta, amit magától a náci uralkodótól kapott volna.”

Az utolsó nagyobb bekezdésed pedig színtiszta személyeskedő vádaskodás EGYETLEN feltételezett Tanúval kapcsolatban, általánosítás! Minden élet fontos, minden embercsoport üldözése elítélendő. Egy igaz keresztény tisztában van azzal, hogy EGYEDÜL Isten ítél.

Utolsó, nem ide tartozó mondat: a vértrafó elutasítása és az alternatív orvosi kezelés sokkal jobb és biztonságosabb egészségügyi ellátást biztosít azoknak, akik ezt választják, egyre több nem Tanúnak is! Így az ellenkezője is igaz, ez kiderül a Tanúk és nem Tanúk által készített videókból és interjúkból is.

máj. 3. 12:08
 80/126 anonim ***** válasza:
88%

"sőt az hogy ezen végtelenül MEGOSZTOTT szellemi katyvasz mai egyházai gyakran "testvérnek" nevezik magukat"

Össze vissza kevered értelmetlenül a dolgokat. Mint mondtam, igen, van sok ezer felekezet, akik elszakadtak az igazságtól, ti például elég messzire szakadtatok. De a tékozló fiú történetében a tékozló fiú az idősebb testvére maradt. Jézus nem mondta, hogy akkor most már nem testvére. Tehát helyesen szólítják egymást testvérnek. Ezt biztos nehezen érti meg egy olyan vallás tagja, mint az őrtoronyé, akik gyűlöletet hirdetnek.

"A személyeskedésed pedig az, hogy minden válaszodban legalább egy-két alkalommal, minden tényszerű bizonyíték nélkül negatív előjellel (pl. eretnek, zűrzavar) tünteted fel az én általad feltételezett hitemet, egyházamat."

Akkor te is fejezd be a személyeskedést, mert minden hozzászólásban negatív előjellel tünteted fel egyházamat, hitemet és mindennek is elhordod.

"Itt az élő példa az öntelt személyeskedésedre!"

Ott egy tényt írtam le. Az őrtorony vallás tényleg a millerita mozgalomból szakadt ki a 19. század végén. A resztoránus jelző is igaz rá, legfeljebb nem ismered ezt a szót.

"ebbe a katolikusok is beletartoznak bizony"

Meg a Jehova tanúi is nem? Ha már személyeskedsz :)

"pl hisznek a háromságban"

Már akartam mondani korábban is, hogy ennyire tapló bunkónak nem kell lenned. Értem, hogy elutasítod az isteni igazságot a Szentháromságról, de tulajdonnév és nagybetűvel írandó. Vagy Pál utcai fiúsat próbálsz játszani? Azt hiszed, hogy ettől leszel különb?

Én is nagybetűvel írom a Jehova szót, pedig semmi köze Isten nevéhez, csak egy nőnemű középkori műszó, amit a JHVH és Adonáj helytelen összeolvasásával hoztak létre.

"SAJÁT EGYHÁZAIK TÁMOGATÁSÁVAL"

Miért személyeskedsz, rágalmazol és hazudsz? A pápa minden megnyilvánulásával békére szólítja fel a világ háborúzó feleit.

"Még a papokat és az apácákat is mozgósították, és több ezer pap halt meg a harcokban."

Konkretizálnád, hogy miről beszélsz? Milyen harcokban mozgósítottak papokat? A II. világháborúban tényleg mozgósítottak papokat és apácákat, de hazugságoddal szemben a zsidók megmentésére. Sok ezer katolikus pap, szerzetes és szerzetesnő halt meg, mert zsidókat mentettek. Ti kiket mentettetek? Boldog Salkaházi Sára apácát a németek 1944 decemberében lőtték a fagyos Dunába, mert saját életét adta a zsidókért, közel százat mentett meg személyesen. Ti hol lapultatok, amikor ezek az események voltak? Vagy úgy voltatok vele, hogy nektek nem testvéreitek? Látod, ennek a katolikus apácának még a zsidók is testvérei voltak.

"EGYETLEN feltételezett Tanúval kapcsolatban"

Értem, tehát már hazug is vagyok, mert olyat írok, amit tapasztaltam :)

De akkor mond ki te, szerinted a közel-keleti ortodox keresztények, akiket bántanak, ölnek nap, s mint nap, ők Krisztus vértanúi?

"a vértrafó elutasítása és az alternatív orvosi kezelés sokkal jobb és biztonságosabb egészségügyi ellátást biztosít azoknak, akik ezt választják, egyre több nem Tanúnak is!"

Egyrészt ezek a módszerek csak utóbbi években születtek meg, mennyi embert ölt meg addig az őrtorony? Másrészt nem mindig alkalmazható. Ha valakit elcsap a villamos és sok vért veszít, akkor mit csináljanak? Paradicsomlevet töltsenek vissza?

máj. 3. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!