Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem válaszolnak a...

Miért nem válaszolnak a jehova tanúi?

Figyelt kérdés

Minden közegben előfordult már, hogy elkezdenek nem válaszolni.

Mikor kamasz voltam, és frissen magas szinten spirituálisan, szerettem tesztelni az önmagukat ostenszolgának nevező testvéreimet, hogy miként is segítenek annak, aki rá szorul. Nos bár csalódás volt, de a lényeg itt, hogy akkor is elkezdtek csak nem válaszolni, és valami mást mondani, vagy annyit mondtak, "olvassa el a bibliát, ott van", és mikor mondtam, hogy és ha az ember erre azt mondaná, hogy elolvasta de nem látta meg belőle, akkor mi legyen, arra meg csak a semmi, vagy hogy legyen figyelmesebb, de arra, hogy hogyan megint semmi.

Ez még a legaktívabb, mert itt nem tudnak eltűnni, mint mindenhol máshol. Gyakorin is többször előfordult, hogy önmagát jehova tanújának valló egyén egyszer csak a semmiből nem válaszolt többé. Volt akivel két beszélgetés is alakult, a lettő között hónapok teltek el, és megint eljátszotta ezt.

A gyakorin híresebb zita is, nem tudom most a felhasznó nevét, de valami zita szerű, ő is megcsinálta, pedig írtam neki többször is, hogy örülnék, ha válaszolna az utolsó levelemre, és várom a választ.

A legutolsónál telt be a pohár, és már izzok, hogy megértsem, hogy magukat a teremtő szolgálatában állónak vallók, hogy merik ezt megtenni az egy végtelen teremtővel, hogy ilyen mocskos orcával fordulnak felé, és hazudják maguknak továbbra, hiogy minden oké.

Felkerestem az egyesületet. Sőt szeretek megállni és dicsőíteni az urat, és még myáron egy nagyon aranyos tag segített nekem jelentkezni, hogy felkeressenek.

Nos én már telefonban is mondtam, de aztán kettőjüknek élőben is, hogy engem nem a tanulás érdekel, csupán én mindenhol istent látom, és vágyom kibeszélni a csodát. Mondták, hogy erre nincs lehetőség, én pedig, hogy így nem venném el a lehetőséget mástól, akinek segítyégre van szüksége. De azzal zártuk, hogy ha lenne kérdésem, akkor írjam meg nekik, hogy ők is gondolkozhassanak rajta, és megpróbáljanak válaszolni.

Teltek a hetek, hónapok, és végre lett egy kérdésem. Írtam sms-t, elkoüldte azemail címét rá 2 napra. Megírtam az e-mailt. Ennek megint 2 hete, vagy több, és nincs válasz.

Kérdésem tehát, MIÉRT NINCS SOSE VÁLASZ EGY IDŐ UTÁN? MIÉRT TŰNNEK EL???

jan. 5. 21:07
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/126 anonim ***** válasza:
0%

Ahhoz képest kívülálló szakértők az egyik legpontosabb fordításának értékelik az Új világ fordítást!

És ne akarj vakítani azzal, hogy az aktuális pápa milyen szépen beszélt a békéről, amit a saját egyházán belül sem érnek el soha, sőt! Ott, amiről beszél, történetesen a saját egyházának a hívei is lövik egyház a két oldalon.

Olyan cikket mutass, ahol az Orbán szerint, mellettünk az egyetlen béke párti ország, a Vatikán feje azt mondja a katolikusoknak Ukrajnában és Oroszországban (mert ugye ott is vannak), hogy "természetesen ti nem harcolhattok, mert mi a béke pártján vagyunk!"

Valahogyan ilyen felszólításról nem hallottam. Talán csak nincs a teológiájukban olvasni, ami az ilyen nyilatkozatot nem engedi meg?

És érdekes, Jehova Tanúinak még csak ilyen felszólítás sem kell, inkább vállalják a börtönt vagy a halált, mintsem ilyen aljas és keresztényellenes dolgokban részt vegyenek!

Ja, és az ilyen súlyosságú és életbevágó kérdésekben a Tanúk azért tudnak önállóan és jól dönteni, mert "vak, félrevezető, és eretnek dolgokat tanulmányoznak", mielőtt megkeresztelkednek.

Hát persze.

máj. 8. 22:08
 112/126 anonim ***** válasza:

"Ahhoz képest kívülálló szakértők az egyik legpontosabb fordításának értékelik az Új világ fordítást!"

Még egy laikus is számtalan ferdítést és hamisítást találhat könnyendén abban a bibliaszerűségben. Értem én, hogy a szektád készített egy videót, amiben összevágtak pár szakértőnek tűnő egyén véleményét, de ez csak porhintés. Ráadásul már az is kiderült, hogy nem fordítás, hanem többnyire angol szövegeket írtak át. A fordítók közül összesen egy tag tanult bibliai nyelveket, ő is csak nagyon alap fokon és be se fejezte az egyetemet.

"Ott, amiről beszél, történetesen a saját egyházának a hívei is lövik egyház a két oldalon."

Az ugye megvan, hogy az oroszok azok ortodoxok... Az ukrán oldalon vannak katolikusok, ha nem is sokan, de a Biblia sehol se tiltja a védekező hadviselést.

"Talán csak nincs a teológiájukban olvasni, ami az ilyen nyilatkozatot nem engedi meg?"

Most próbáld meg magyarul is, érthetően, akkor lehet tudok rá válaszolni.

"És érdekes, Jehova Tanúinak még csak ilyen felszólítás sem kell, inkább vállalják a börtönt vagy a halált, mintsem ilyen aljas és keresztényellenes dolgokban részt vegyenek!"

Aha, azért derült fény több molesztálási, családon belüli erőszak ügyre :) Persze lehet, hogy hamis teológiátok miatt ti ezeket nem tartjátok helytelennek.

"Ja, és az ilyen súlyosságú és életbevágó kérdésekben a Tanúk azért tudnak önállóan és jól dönteni, mert "vak, félrevezető, és eretnek dolgokat tanulmányoznak", mielőtt megkeresztelkednek."

Mi van azokkal, akik 1950-ben keresztelkedtek meg, előtte évekig alaposan tanulmányozták a szekta véneinek sorvezetőivel a Bibliát, megkeresztelkedtek abban a hiszenben, hogy helyes és jó dolog Jézust imádni. Aztán egyszer jön az új dogma évekkel később, hogy ha imádod, akkor ki leszel közösítve.

máj. 8. 22:20
 113/126 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy mondod, a laikus bőven talál a háromságimádó hitehagyott egyházak hatására "ferdítést".

Az ugye megvan, hogy a katolikusok büszkék arra, hogy hogy "mindenhol ott vannak", tehát egészen biztos hogy az orosz oldalon is vannak, még ha nem is sokan, akik részt vesznek ebben a gyilkos testvérháborúban! Ezenkívül igen gyámoltalan ellenérv volt ez is, hiszen szinte minden támadó háborúban is ott voltak a katolikusok! Azt ne akard bemesélni, hogy ha Oroszországban történetesen a katolikusok lennének többségben, akkor nem ugyanezt termék? 😄 Mert hogy millió ellenpélda van rá.

Ezenkívül az újszövetségi bibliában nincs szó semmiféle "védekező háborúról", ami megengedett.

"Aha, azért derült fény több molesztálási..."

Itt is tetten érhető a szemét viselkedésed. Az egyházad ÁLTALÁNOS viselkedését már nem veszi be a gyomrod? Vagyis miért kezdtél el cseppet sem általános, személyeskedő vádakat ide fröcsögni arra, hogy leírtam azt, ami mélyen jellemzi az egyházadat, sőt jellemezte mindig?

Az utolsó kérdésedre a választ megtalálod a kiadványaikban, melyek fent vannak a neten. Vannak tapasztalatok az ilyen változásokról is. Ha valóban kíváncsi lennél rá, már megnézted volna. De neked ahogyan látom eszedben sincs valódi válaszokat kapni.

Szóval a lényeg, hogy az egyházad tagjai ma is gyilkolják egymást az éppen aktuális háborúkban!

Nem baj ez, ugye? A fontos, hogy mindenkit le kell járatni és el kell hitelteleníteni, aki csak szóba meri ezt hozni.

máj. 8. 23:13
 114/126 anonim ***** válasza:

"Az ugye megvan, hogy a katolikusok büszkék arra, hogy hogy "mindenhol ott vannak", tehát egészen biztos hogy az orosz oldalon is vannak, még ha nem is sokan, akik részt vesznek ebben a gyilkos testvérháborúban!"

Az első része igaz, a katolikusok tényleg mindenhol ott vannak, ezzel teljesítik be a bibliai próféciákat. A második fele pedig csak személyeskedő rágalom. Ennyi erővel jehovások is vannak ott. Vagy gondolod, hogy mind vállalja a börtönt inkább? Ismered mindet személyesen, vagy csak próbálod vágyálmaidat kivetítve tényként közölni.

"Ezenkívül az újszövetségi bibliában nincs szó semmiféle "védekező háborúról", ami megengedett."

Tudod a Bibliának két része van. Jézus se tiltotta meg sehol azt, hogy az emberek megvédjék magukat. Az első keresztények között volt egy római százados is, sehol se írja a Biblia, hogy leszerelt volna. Valószínűleg nem is tehette volna csak úgy meg. Aki mást mond, az pedig hozzá tesz Isten szavához.

"Vagyis miért kezdtél el cseppet sem általános, személyeskedő vádakat ide fröcsögni arra"

Mindig lebuktatod magad, hogy a jehovás szekta tagja vagy, mert nagyon személyesen érintett téged a szektádról ez a tény :)

Amúgy sajnos elég általános, nagyon sok eset derült ki annak ellenére, hogy a véneitek próbálták szőnyeg alá söpreni.

"Az utolsó kérdésedre a választ megtalálod a kiadványaikban, melyek fent vannak a neten."

Nem, nem találtam meg, te pedig félsz rá válaszolni.

máj. 9. 15:07
 115/126 anonim ***** válasza:
0%

A katolikusok - sok más csoporttal együtt, tényleg beteljesítenek bibliai próféciákat! Csak sokakat meglepetésként fog érni, ha kiderül, hogy melyeket.

Már megint mivel is "személyeskedtem", amikor azt írtam, hogy azok a katolikusok - akiket előzőleg szemérmesen elhallgattál, hogy az orosz (TÁMADÓ) oldalon is vannak - ugyanúgy részt vesznek a gyilkolásban Putyinnak engedelmeskedve, mint az ukrán oldalon lévők. Tisztelet minden kivételnek, aki nem, és mondjuk idejében elmenekült az országból. De általában egy katolikus, akinek a hazafiasság egy szent erény és a Biblia téves, szélsőséges értelmezése miatt, a mindenkori politikai urainak gyakorlatilag a fegyveres katonai szolgálatot sem tagadja meg, hanem engedelmeskedik, vajon miért tagadná meg ezt a putyini parancsot?

Tehát a kérdés: milyen bibliai alapon tagadná meg egy hadköteles katolikus a putyini háborúban való részvételt?

Jehova Tanúi szinte egy emberként vállalják a börtönt, de akár a halált is, ha muszáj. Ők erről ismertek, de ezt minden tájékozott őszinte ember tudja. Aki ezt nem teszi, az nyilvánvalóan nem marad Tanú.

"...sehol se írja a Biblia, hogy leszerelt volna. Valószínűleg nem is tehette volna csak úgy meg. Aki mást mond, az pedig hozzá tesz Isten szavához."

Talán azért nem, mert a személyes története ennek a katonának itt befejeződik! Vagyis azt sem mondja, bőszen szolgált tovább a seregben, igaz?

Vagyis éppen te teszel hozzá az Írásokhoz.

Ezen kívül jól tudjuk, hogy a krisztusi szellem kizárta a fegyveres katonai szolgálatot. A keresztényeknek egy jelentős hányada ma is tudja ezt, nem csak a Tanúk! Ezzel összhangban megállapítható, hogy kb Marcus Aurelius idejéig a keresztények nem vonultak katonai szolgálatra.

máj. 9. 16:56
 116/126 anonim ***** válasza:

"A katolikusok - sok más csoporttal együtt, tényleg beteljesítenek bibliai próféciákat! Csak sokakat meglepetésként fog érni, ha kiderül, hogy melyeket."

Például azt, hogy hirdetik az Evangéliumot az egész föld színén, ahogy azt Krisztus meghagyta Egyházára.

"Már megint mivel is "személyeskedtem", amikor azt írtam, hogy azok a katolikusok - akiket előzőleg szemérmesen elhallgattál, hogy az orosz (TÁMADÓ) oldalon is vannak - ugyanúgy részt vesznek a gyilkolásban Putyinnak engedelmeskedve, mint az ukrán oldalon lévők."

Tudsz ilyeneket vagy csak feltételezed?

"Tehát a kérdés: milyen bibliai alapon tagadná meg egy hadköteles katolikus a putyini háborúban való részvételt?"

Mivel Oroszország nem bibliai alapon működik, ezért bibliai alapon nem tudja megtagadni.

"Jehova Tanúi szinte egy emberként vállalják a börtönt, de akár a halált is, ha muszáj."

Kivéve amelyik nem. Biztos van ilyen is, de azért nem hallani, hogy több tízezer jehovás lenne az orosz börtönökben. Néhány eset volt csak.

"Talán azért nem, mert a személyes története ennek a katonának itt befejeződik! Vagyis azt sem mondja, bőszen szolgált tovább a seregben, igaz?"

Annyit írt, hogy százados, már megtérése után. Ti hozzátettetek Isten szavához és azt mondjátok, hogy utána leszerelt. Én elfogadom amit a szent író leírt, hogy ő egy római százados még keresztelkedése után is.

"Ezen kívül jól tudjuk, hogy a krisztusi szellem kizárta a fegyveres katonai szolgálatot."

Nem zárja ki, Jézus se mondta, hogy tilos. Ezt is a jehovások költötték hozzá. Jézus még csak meg se említi a katonai szolgálatot. A római seregben pedig azért szolgált kevés keresztény katona, mert a császárnak kellett áldozatot bemutatni. Maradtak fent olyan keresztény római katonákról szóló írások, akiket pont azért fenyítettek, mert nem mutattak be áldozatot a császárnak. De katonák voltak.

máj. 9. 18:21
 117/126 anonim ***** válasza:
0%

"...hirdetik az Evangéliumot az egész föld színén..."

Tehát ezért gyilkolják egymást szinte minden háborúban nemzeti, etnikai és politikai alapon? Mert hogy ők ismerik és hirdetik Krisztus evangéliumát? És biztosan Krisztus tanítása és példája, hogy ezt tegyék egymással és másokkal szinte minden emberi háborúban. Persze, nem mind, de a többség. Ez nagyszerű!

Vagy mégsem?

Elég nagy képmutatás kell ahhoz, hogy tagadd a valóságot.

"Jézus se tiltotta meg sehol azt, hogy az emberek megvédjék magukat."

Ha kell, a igaz keresztény "emberek" önmagukat és a családjukat védelmezik, de nem tesznek esküt a "hazájuknak" ilyen célból, csakis Isten Királyságára teszik le a voksukat, Istennek tartoznak hűséggel.

"Tudsz ilyeneket vagy csak feltételezed?"

Visszakérdezek: te tudsz olyan katolikusokról, akik krisztusi semlegességgel, bibliai alapon ellent mondtak Putyinnak?

Vagyis a kérdésed álszent!

De te magad válaszoltál erre a kérdésemre a következő állítással:

"Mivel Oroszország nem bibliai alapon működik, ezért bibliai alapon nem tudja megtagadni."

Tehát akkor általában (vagy ha úgy tetszik : túlnyomó többségében) egy katolikus nem tagadja meg az államnak ahol él, azt hogy engedelmeskedjen egy háborúban való aktív részvétellel, ahol esetleg más katolikusokat kell gyilkolnia, mert pl más nemzet, etnikum?

Csak azért kérdezem, mert eddig ez nem volt gyakorlat, és nem hallottam, hogy ezen változtattak volna mostanában. 😉

És ha az ország, amelyekben egy katolikus él nem bibliai alapon működik, mint ahogyan egyik sem, így a katolikus ember nem dönthet bibliai lelkiismerettel?

"Kivéve amelyik nem. Biztos van ilyen is, de azért nem hallani, hogy több tízezer jehovás lenne az orosz börtönökben. Néhány eset volt csak"

Azért írtam hogy szinte egy emberként. Hiába relativizálod, vagy tagadod a Tanúk ezen kiállását, a tények makacs dolgok!

"Annyit írt, hogy százados, már megtérése után."

Igen kifejező a magyar nyelv, lehet rendesen csűrni-csavarni. Ez majdnem úgy hangzik, mintha azt írtad volna, hogy "százados lett megtérése után".

Nem, ezzel szemben azt tudjuk, hogy MÉG katonatiszt volt a megtérése idején. Ez a tény! Mivel semmi egyebet nem tudunk róla, így nem ez a forrás, ami alapján tudni lehet pontosabban a valószínű életéről. A forrás az egész Újszövetség, az evangélium, az amit Krisztus tanított az elkötelezett keresztényi életről.

Egy keresztény Jézus és a Biblia szerint lehetett nemzeti, etnikai vagy politikai értelemben MEGOSZTOTT (úgy mint azóta is számtalanszor a nemzetek katonái, akik rendszeresen háborúznak egymással), vagy ezekben semlegességet kellett mutatnia?

Mert ha lehetett, akkor gyakorlatilag semmi különbség nem maradt egy világi emberrel szemben az ún "keresztényeknek"!

De Krisztus nem ezt tanította.

A nagyon durva ebben az, hogy most, a harmadik vh küszöbén, amikor a világnak ez a mérhetetlen gyűlölete és sötétsége minden józan ember szerint a végpusztulásba taszítja az emberiséget, még most is ennek a világnak a gyilkos indulatait véded azzal, hogy még Jézus Krisztusra is képes vagy ráfogni, hogy Ő voltaképpen "nem zárta ki, hogy keresztény keresztényt gyilkoljon nemzeti, etnikai, vagy politikai alapon".

Tehát Jézus a hibás, mert paragrafusszerűen nem zárta ki ezt egy olyan paranccsal, miszerint "tilos a keresztényeknek egymást gyilkolni a nemzetek háborúiban".

Látod itt ütközik ki, hogy mennyire félre ismered a Biblia szellemét. Jézus ugyanis elsősorban alapelvek szerint tanított, nem törvényeket sulykolt. Tehát az ilyen elvárásod tőle hiábavaló vágyálom.

máj. 9. 22:31
 118/126 A kérdező kommentje:

Vajon meddig fogjátok ezt csinálni? :)

Bölcs testvéreink mosolyognak játékotokon.

máj. 10. 00:28
 119/126 anonim ***** válasza:
0%

Ó drága kérdező! Te még itt vagy? Azt hittem eltűntél, mint "a Tanúk egy idő után". Bár nem vagyok Tanú, de mivel a helyzetemből adódóan jól ismerem őket, így a kérdésednek akartam megfelelni. 😉

Én nem tudom, de ez a téma és a párbeszéd szerintem nem "játékról" szólt! És cseppet sem játékos. Az persze lehet, hogy sok magát kereszténynek valló nem veszi elég komolyan milliók nyomorát és gyászát, ami azután jön, amit okoznak egymásnak "keresztényként".

máj. 10. 01:07
 120/126 A kérdező kommentje:

Aprókat bele-bele pillantok naponta. Főleg azt, hogy még ugyanaz megy-e.

Érdekesnek találom, hogy zajlik.

Nem tudom mire írod, hogy meg akartál felelni. Nem tudom miket írtál eddig, ha írtál. De az utóbbi pl 2 oldal végtelen tiszteletlen a kérdésemmel szemben. Ne értsd félre, nem zavar, csak arra reakcióként, hogy meg akartál felelni a kérdésnek, mintha arra utalnál, hogy te is azok közé tartozol, akik ezt "csinálják". Bár nem hiszem, hogy 1 választ is elolvastam volna a 90.-től, de amit olvastam, az semennyire sem kapcsolódik a kérdésemhez.

Nem írtam, hogy ez a játékról szól. Azt mondtam játékaikon, nem azt, hogy a játékaikon való párbeszéden. Oh dehogy nem. Ez teljesen játékos. Bár lehet nem így éled meg, de ugyanaz a hang megy 3 oldalon keresztül. Ez egy játék. Ha a része vagy, akkor a tiétek.

Az utolsó mondatod visszautasítom. Nem óhajtok ego-játékok része lenni. Egyet értek, de ez sehogy sem jön ahhoz, amit írtam, és semmi okod nincs ezt írni nekem.

máj. 10. 01:34
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!