A muszlim és az iszlám vallású országokban van különbség a nőkkel való bánásmódban?
"A Biblia konkrétan 3 esetben írja, megkerestem és megszámoltam, veled ellentétben. Egy-egy esetet több evangéliumban is leír, ezért ezeket értelemszerűen egynek vettem."
De honnan tudod hogy más esetekben előtte, utána, nem így köszönt?
"Azt se írtam, hogy véletlen lenne, a feltámadt Jézus biztos okkal köszönt így a megrémült tanítványoknak."
Azért köszön minden zsidó így mert annyira megrémültek? :) Nem zavar hogy Jézus előtt is így köszöntek a zsidók? :)
"Az ugye megvan, hogy ezeket a történeteket nem Jézus írta le, hanem tanítványai vagy apostolai (vagy azok tanítványai)."
Nincs meg. Biztos hogy nem Jézus tanítványai írták. A szerzők ismeretlenek.
"Mivel Jézus elmondta, hogy miket fog számon kérni, s abban nem szerepelt, ezért ki merem jelenteni, hogy nem fogja érdekelni"
Keresztény tanítás szerint elég ha elfogadod Jézust mint megváltót és mész is a Mennyországba. Tehát akkor nem is fog ezen kívül semmit számonkérni igaz?
"Az iszlámmal ellentétben a kereszténység nem a babonák vallása."
Amit Jézus mondott az nálad babona? :)
"A Biblia definiálja, hogy mi az ima, az imát lehet mondani különböző testtartásokban, hidd el, hogy egyáltalán nem érdekel, olyan hamis vallások, mint az iszlám, hinduizmus és egyebek, mit tekintenek imának."
De ha bármilyen testartásban lehet mondani az imát akkor minek fáradt Jézus azzal hogy arccal a földre borult ami eléggé kényelmetlen? Vagy a többi próféta azzal hogy meghajolt stb? Simán hátradőlhettek volna kényelmesen. Gondolod hogy tornáztak például?
"Idéztem neked, hogy ezek a próféták és Jézus imádkoztak állva, imádkoztak ülve, imádkoztak térden állva, arcukat ég felé emelve, és imádkoztak leborulva is. Ez utóbbit te idézted, hamis módon elhallgatva a többit."
Pontosan tisztában vagyok a többivel is. Neked kellene magyarázatot adnod miért imádkoztak így.
"Azért a 100 botba elég könnyen bele lehet halni, főleg ha érzékenyebb szerveket ér. Lehet utána olyan maradandó sérülései lesznek, hogy a kövezés kegyelem lett volna neki."
Néhány botütésbe is bele lehet halni ha az a célod hogy megöld az illetőt. Az iszlámban nem ez a cél, semmi ilyet nem ír.
"Tehát igen, az iszlám egy brutális vallás, ahol 100 ütéssel közel, vagy teljesen halálra vernek ártatlan embereket."
Most akkor behazudsz olyasmit amit az iszlám nem ír elő? És ki beszél ártatlan emberekről? :) Olyanokról van szó akik elkövették a paráznaság bűnét. Ők akkor ártatlanok? Érdekes mert a Bibliád halálra ítéli őket.
"Látod, a keresztény vallásban nincs ilyen büntetés."
Ilyen humánus büntetés valóban nincs a Bibliában. Konkrétan ki kell végezni a paráznákat a Biblia szerint.
"Jézus azokat a zsidókat is elküldte, akik meg akarták kövezni a házasságtörésen ért asszonyt."
Gondolom kicsit sem zavar téged az a tény hogy a házasságtörő asszony történetéről pontosan tudjuk hogy hamisítás. A legkorábbi kéziratokban nem szerepel. Későbbi betoldás.
"Ha 200 évvel később jegyezték le, akkor az csak egy legenda és nekem nem bizonyító erejű."
Akkor az egész Bibliád legenda amit Jézus után 400 évvel később jegyeztek le :)
"Mármint azok a versek, amire céloztam, s miszerint Mohamed hamis próféta és átkozott."
Nem. Azok a versek amik megjövendölik mint Isten prófétája.
"Gondolom azért hazugság, mert nem egyezik az elméleteddel, hanem ellent mond annak :D
Ez aztán erős érv. Én továbbra is a történészeknek hiszek"
Nem nekem kell bizonyítanom hanem annak aki állította :) És hol a bizonyíték?
"Mutasd meg nekem, hol parancsolta ezt Isten."
Azt írja az Ószövetségben és a Talmudban is szerepel ez a köszönés. Nem zavar hogy rajtatok keresztényeken kívül mindenki így köszön? :)
"Úgy képzelem, hogy Jézus elég világosan elmondta, hogy mi alapján üdvözülünk, a köszönés mikéntje nem volt benne."
Ja igen, elfogadod hogy ő a megváltó és már üdvözölsz is ? :) Ilyen a mesékben sincs :)
"Ha te tudsz idézni olyat, ami nincs, akkor te nagy mágus vagy barátom :D
Na ezen meg én nevettem egy jót."
Azt idézd ami leírja hogy Jézus soha többet nem köszönt így. Ezen mit nem értesz?
"Ha Jézus nem köszönt így több alkalommal, akkor azt hogy tudnám neked idézni?"
Úgy hogy idézed azt a verset ami közli hogy ez a köszönés csak kivételes volt, vagy az is elég ha azt írja soha másol, többet nem köszönt így.
"De honnan tudod hogy más esetekben előtte, utána, nem így köszönt?"
Te honnan veszed, hogy valaha is így köszönt volna még?
"Biztos hogy nem Jézus tanítványai írták. A szerzők ismeretlenek."
És így kell újta egy mondat alatt rácáfolni saját magadra, lol...
"Azok a versek amik megjövendölik mint Isten prófétája."
Pontosan ugyanezen versek szerint hamis próféta, hisz nem azt tanítja, mint Jézus.
"Ja igen, elfogadod hogy ő a megváltó és már üdvözölsz is ? :) Ilyen a mesékben sincs"
Persze, hogy nincs, nem is ír még csak hasonlót se. Esetleg nem hazug iszlám propagandaoldalakról kéne szerezned az "ismereteidet" a Bibliáról...
"Azt idézd ami leírja hogy Jézus soha többet nem köszönt így."
Neked kell idézni, hogy pont ez az egy köszönési forma valami specifikus elvárás volt, hisz te vagy aki ilyen baromságot állít.
"Te honnan veszed, hogy valaha is így köszönt volna még?"
Onnan hogy ha háromszor így köszönt akkor ez nála általános plusz a többi zsidó is így köszönt sőt még ma is így köszönnek a vallásos zsidók.
"És így kell újta egy mondat alatt rácáfolni saját magadra, lol..."
Attól hogy ismertlenek a szerzők még lehet benne igaz tanítás. Nem sok, de azért van.
"Pontosan ugyanezen versek szerint hamis próféta, hisz nem azt tanítja, mint Jézus."
És mi van ha Jézus tanítását írták át a Bibliában? És tudományos tény hogy ez történt.
"Persze, hogy nincs, nem is ír még csak hasonlót se. Esetleg nem hazug iszlám propagandaoldalakról kéne szerezned az "ismereteidet" a Bibliáról..."
Akkor miért nem meséled el hogy van? :)
"Neked kell idézni, hogy pont ez az egy köszönési forma valami specifikus elvárás volt, hisz te vagy aki ilyen baromságot állít."
Minden zsidó így köszönt akkor és ma is és Jézus is, de szerinted baromság :) Ezek a témák bőven meghaladják az intelligencia szinted.
"Onnan hogy ha háromszor így köszönt akkor ez nála általános"
Mitől lenne az?
"És mi van ha Jézus tanítását írták át a Bibliában? "
És mi van, ha pont azok az átírt tanítások, amikre hivatkozni szeretnél?
"Akkor miért nem meséled el hogy van"
Ha érdekelne, utánanéztél volna már. Ha nem érdekel, csak alapit keresel az újabb hazugságaidhoz, akkor meg minek?
"de szerinted baromság"
Az a baromság, amit te hozzáköltesz, hogy ez valami isteni elvárás lenne.
"Mitől lenne az?"
Ha valaki három esetben is ugyanúgy köszön akkor ez nála általános.
"És mi van, ha pont azok az átírt tanítások, amikre hivatkozni szeretnél?"
A leglogikátlanabb legértelmetlenebb részek azok a Bibliában amik ellentétesek az iszlámmal. Nyilván akkor ezeket írták át.
"Ha érdekelne, utánanéztél volna már. Ha nem érdekel, csak alapit keresel az újabb hazugságaidhoz, akkor meg minek?"
Én már utánanéztem és egyértelmű hogy neked halvány lila gőzöd sincs a témához.
"Az a baromság, amit te hozzáköltesz, hogy ez valami isteni elvárás lenne."
Nem fogod fel te szerencsétlen hogy minden zsidó így köszönt akkoriban és még ma is így köszönnek a vallásos zsidók?
"Ha valaki három esetben is ugyanúgy köszön akkor ez nála általános."
Mitől lenne az?
"A leglogikátlanabb legértelmetlenebb részek azok a Bibliában amik ellentétesek az iszlámmal"
Bizonyíték?
"Én már utánanéztem"
Akkor hogy írkálhatsz ekkora baromságokat?
"Nem fogod fel te szerencsétlen hogy minden zsidó így köszönt akkoriban és még ma is így köszönnek a vallásos zsidók?"
És? Te isteni elvárásról hazudoztál a keresztények felé. Akkor várom a parancsolatot a Bibliából, ami ezt előírja a keresztényeknek.
"Bizonyíték?"
Egyszerű. Sok esetben ugyanaz a történet szerepel a Bibliában és a Koránban is de jelentős eltérésekkel és a Korán szerinti minden esetben fényévekkel logikusabb, erkölcsösebb, hitelesebb. Például vegyük az alaptanítást. Az iszlám egy oszthatatlan mindenható Termtőről tanít, míg a kereszténység három istenségről amiből az egyik emberként megszületett hogy megölesse magát mert csak így tud megbocsátani az embereknek. vagy ott van Noé és az özönvíz története. A Biblia egy egész világot elöntő özönvízről ír amiről tudjuk hogy sosem történt meg és tudományosan téves. A korán viszont egy helyi árvízről ír ami tudományosan rendben van.
"Akkor hogy írkálhatsz ekkora baromságokat?"
Van egyáltalán bármi fogalmad a kereszténységről? :)
"És? Te isteni elvárásról hazudoztál a keresztények felé. Akkor várom a parancsolatot a Bibliából, ami ezt előírja a keresztényeknek."
Eddig azt hazudtad hogy Jézus nem így köszönt általában. Most akkor elfogadod? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!