A muszlim és az iszlám vallású országokban van különbség a nőkkel való bánásmódban?
"Ha életed során háromszor így köszönsz, az azt jelenti, hogy mindig így köszönsz?"
A Biblia nem azt írja hogy Jézus háromszor köszönt így, de többször nem. Megemlít három esetet amikor így köszönt. Ebből az következik hogy ez nála általános köszönés volt.
"Ráadásul Jézus csak feltámadása után köszönt így emlékeim szerint, amit az iszlám el is utasít, ha az iszlámnak van igaza, akkor Jézus egyetlen egy alkalommal se köszönt így. Ha nincs igaza Mohamednek Jézus feltámadását illetően, akkor is csak 3x."
Attól hogy a feltámadás története marhaság és meg sem történt, attól még lehetnek igaz elemek a történetben. Például Jézus köszönése. És persze nem háromszor köszönt így.
"Jézus elmondta, hogy miket fog kérdezni az ítélőszékből, a köszönés nem volt benne."
Jó hát akkor gondolom majd az ítélet napján közlöd Istennel hogy neked nem tetszett ahogy ő köszönt ezért jobban preferáltad az emberek által kitalált köszönési formákat.
"Tehát a bibliai próféták inkább állva imádkoztak, ahogy a keresztények is gyakran teszik."
Gondolod hogy Jézus és a többi próféta úgy imádkozott ahogy kedvük tartotta? Nem fordult meg a fejedben hogy kell lennie valamilyen rendszernek? Segítek. Természetesen van benne rendszer. Amiket idéztél ott álló helyzetben kitárt kézzel nem imádkoztak hanem fohászkodtak. Az arccal földre borulás pedig az ima része. Szóval a fohász és az ima jól megkülönböztethető. Persze neked erről fogalmad sincs mert a keresztények ezt is meghamisították. Gondolom nem volt kedvük imádkozni az előírtak szerint és azt mondták csináljátok ahogy tetszik.
"Ezen felül még vannak példák, hogy ülve, égre emelt tekintettel imádkoznak, vagy éppen állva, mélyen meghajolva."
Az ülés, meghajlás, leborulás az ima része.
Javaslom nézd végig. Először egy ortodox zsidó imádkozik hasonlóan ahogy a muszlimok, majd egy ortodox keresztény szintén hasonlóan ahogy a muszlimok végül pedig egy muszlim.
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
"Ha kegyetlennek tartod az ószövetségi törvényeket, akkor az iszlám törvények is azok"
Hol látsz te kegyetlen iszlám törvényeket? Hol ír olyat a Korán hogy a házad előtt kövezd meg a lányod? Hol ír olyat a Korán hogy irtsd ki xy népet, és a csecsemőket is gyilkold le? Hol ír olyat a Korán hogy öld meg a saját gyermeked ha másban akar hinni? Ezek a Biblia kegyetlen primitív törvényei.
"Mit ír elő az iszlám, ha két férfit rajta kapnak?"
Botozást, a Biblia meg azt hogy ki kell végezni őket.
"Definiáld számmal, hogy mit jelent a kicsi. Amúgy Jordánia területén éltek, tehát annyira nem lehettek üldözöttek ott, mert akkor még távolabb mentek volna."
Ha csak Jordánia területén voltak akkor kapásból nem lehettek sokan. Bizánc pedig minden más keresztény irányzatot üldözött, de mivel Jordánia határvidék volt lehet ott nem annyira.
"Pontosan ki és mikor írta az említett hadíszt?"
Bukhari 4:55:605
Aisha also said: "The Prophet returned to Khadija while his heart was beating rapidly. She took him to Waraqah bin Naufal who was a Christian convert and used to read the Gospel in Arabic. Waraqah asked (the Prophet), 'What do you see?' When he told him, Waraqah said, 'That is the same angel whom Allah sent to the Prophet Moses. Should I live till you receive the Divine Message, I will support you strongly
"Továbbra is az iszlám, ami koppintása a zsidó és keresztény vallásnak"
Nem válaszoltál a kérdésre. Az iszlám tiszta egyistenhitet tanít mig a kereszténység 3 istenségről amiből az egyik megszületik emberként hogy megölesse magát mert csak így tud megbocsátani az embereknek. Akkor melyik a sületlenség és miért?
"illetve merít a környező arab mitológiából is, lásd dzsinnek."
Ilyen logika alapján akkor a zsidók is merítettek a környező mitológiából lásd angyalok és démonok. Jézus is merített a környező mitológiából és csinált megából félig ember félig isteni lényt.
"A Biblia konkrétan, szó szerint átkozza Mohamedet és azt az angyalt is, aki neki üzenetet adott. Nem hiszem, hogy igaz próféták sorába illene ezek után."
Mind az Ószövetség mind az Újszövetsg megjövendöli hogy Mohamed Isten prófétája. Ha gondolod bemásolhatom a verseket.
"Bizonyítottan létezett és történészek egybehangzó véleménye, hogy jelentős hatással volt az iszlámra. Ha elfogadod, ha nem."
Ha léteztek is még a 7. században az csak egy nagyon kis szekta lehetett és semmiféle hatása nem volt az iszlámra. Te sem tudtál semmit felmutatni azon kívül hogy elutasították Pál könyveit de ez sok más keresztény közössége is igaz volt.
"A köszönést illetően, maradjunk annyiban, hogy hasonló "
Nem maradunk abban hogy hasonló hanem abban maradunk hogy pontosan ugyanazt jelenti.
"Az iszlám köszönés így hangzik magyarul az iszlam.com oldal szerint:
"Béke legyen veled"
Jézus köszönése pedig, amit összesen 3 alkalommal használt, így:
"Békesség nektek"
Csak azért tér el mert más fordította magyarra. Ha megnézed az eredeti arámi és az arab szöveget, de még a héber is hangzásra is szinte ugyanaz.
"Ahogy az összes többi zsidó abban a korban. A biblia nem írja, hogy kilógott volna a sorból."
Az azért nem semmi hogy a saját Bibliádat is letagadod csak hogy ne kelljen igazat adnod az iszlámnak. A Biblia leírja Jézus hogyan köszönt, de te letagadod és azt mondod nem így köszönt hanem ahogy az emberek akkoriban.
"Miért jelentené azt?"
Ha valakiről készül egy írásos mű amiben az illető háromszor ugyanúgy köszön, azt szerinted lehet véletlen? :) Vagy inkább így szokott köszönni?
"Mivel a hasonló és az ugyanaz nem szinonimák."
Mivel két külön nyelv nyilván nem lehet teljesen ugyanaz te féleszű, de a jelentése pontosan ugyanaz.
"Miért várta volna?"
Mert azért is jött hogy megmutassa mi az Isten által elvárt köszönés.
"Ha felcserélhetőek egymással, az pont azt jelenti, hogy nem fix. Ha csak és kizárólag úgy lehetne köszönni, hogy isten hozott, az fix lenne. Ha van még egy tucat másféle opció, akkor az már a legkevésbé sem fix."
Nem cserélhetőek fel és mindegyik fix. Mindegyiknek megvan a helye és az ideje és hogy kinek köszönhetsz így. Nem fogsz az anyádnak úgy köszönni hogy csá, üzleti tárgyaláson sem úgy hogy dicsértessék stb. Ha még a köszönés sem megy neked akkor a 70 IQ-val még sokat is mondtam. Még ennyi intelligenciával sem rendelkezel.
"Igen, hisz mint láthattad, semmiféle kizárólagos köszönési formája nem volt."
Dehogynem. Írja a Biblia és az általad linkelt oldal is.
"Ebből az következik hogy ez nála általános köszönés volt."
Nem, ebből semmi ilyen nem következik.
"Attól hogy a feltámadás története marhaság és meg sem történt, attól még lehetnek igaz elemek a történetben. Például Jézus köszönése. És persze nem háromszor köszönt így."
Aha. Tehát minden marhaság az egészből, de az a 3x köszönés az igaz benne :D
Amúgy továbbra is 3, mert a 4 evangéliumban kicsit redundánsan szerepel.
"Jó hát akkor gondolom majd az ítélet napján közlöd Istennel hogy neked nem tetszett ahogy ő köszönt ezért jobban preferáltad az emberek által kitalált köszönési formákat."
Miért kéne közölni? Nem fogja érdekelni.
"Amiket idéztél ott álló helyzetben kitárt kézzel nem imádkoztak hanem fohászkodtak."
Tanulj meg olvasni figyelmesebben, egyértelműen írja, hogy imádkoztak. A többi handabandád nem érdekel.
"Az ülés, meghajlás, leborulás az ima része."
Irreleváns, hogy az iszlámban mi az ima része, a Bibliából idézett helyeken nem így imádkoztak. Más vallás, miért kéne, hogy egyezzen?
"Botozást, a Biblia meg azt hogy ki kell végezni őket."
Hányszor kell megbotozni? Mert nem egy esetet olvastam, amikor ebbe a "kedvesés humánus" büntetésbe belehaltak.
"Bukhari 4:55:605"
Bocsi, de nekem ez nem mond sokat? Pontosan ki írta és mikor?
Mert én csak annyit találtam, hogy egy 9. századi hadísz gyűjteményben van. Azért az 2-300 évvel Mohamed utáni.
"Akkor melyik a sületlenség és miért?"
Válaszoltam, az iszlám, adtam egy okot is a sok közül.
"Ha gondolod bemásolhatom a verseket."
Már megtetted korábban, sehol sincs szó benne Mohamedről.
Ellenben azt világosan írja, hogy ha bárki mást hirdet, legyen angyal vagy ember, amit az apostolok tovább adta, az átkozott legyen. Mohamed bizonyíthatóan mást hirdetett.
"Ha léteztek is még a 7. században az csak egy nagyon kis szekta lehetett és semmiféle hatása nem volt az iszlámra."
Történészek szerint "jelentős hatással" volt, én elfogadom nézetüket. A képzelgéseid nem érdekelnek.
"Csak azért tér el mert más fordította magyarra."
Nem, hanem azért tér el, mert az eredetiben is eltér. Nem sokban, ezért írtam, hogy hasonló.
"A Biblia leírja Jézus hogyan köszönt, de te letagadod és azt mondod nem így köszönt hanem ahogy az emberek akkoriban."
Nem tagadom le, azt írtam, hogy 3x köszönt így :)
Kicsit este van már, hogy ilyen nehezen megy az értelmezés?
Nagyon jók a hozzászólások, majd meghalok a röhögéstől:DDDD Muszlim gyerek rendesen felmossa a padlót a kamukereszténnyel. Ilyen jól nagyon rég szórakoztam :DDDD
Nincs értelme amúgy vitázni. Menthetetlenek. Le van pecsételve a szívük.
Lehet nem kéne annyi piát innod és akkor tudnád értelmezni az érveket is :)
Én tanultam kémiát, de nem emlékszem, hogy az alkohol büdös lenne :D
S ehhez kóstolni se kell... Na ilyen hülyék beszélnek magas lóról...
"Nem, ebből semmi ilyen nem következik."
Ha háromszor köszönt így az lehet véletlen? És persze nem csak háromszor, nem ír ilyet a Biblia.
"Aha. Tehát minden marhaság az egészből, de az a 3x köszönés az igaz benne"
Miért ne? Te is kitalálhatsz egy mesét amiben minden marhaság de úgy köszönsz a mesédben hogy a valóságban is.
"Amúgy továbbra is 3, mert a 4 evangéliumban kicsit redundánsan szerepel."
Mitől három? Sehol nem ír olyat hogy többet nem köszönt így.
"Miért kéne közölni? Nem fogja érdekelni."
Azt mondod Isten eljött személyesen, köszönt az embereknek, de te arra sem vagy képes hogy úgy köszönj ahogy Ő, és tetejében még ki is jelented hogy nem is fogja érdekelni? Ehhez azért pofa kell. Jó hát majd meglátod hogy érdekelni fogja Istent vagy nem, csak aztán ne csodálkozz ha úgy köszönnek neked utána hogy a viszont nem látásra.
"Tanulj meg olvasni figyelmesebben, egyértelműen írja, hogy imádkoztak. A többi handabandád nem érdekel."
A keresztények azt sem tudják mi az hogy ima és mi az hogy fohász. Nálatok ezek szinonimák. Szerinted ezeket Isten nem tisztázta? De bizony csak ti keresztének meghamisítottátok. Hidd el nekem te soha életedben nem imádkoztál, legfeljebb fohászkodtál.
"Irreleváns, hogy az iszlámban mi az ima része, a Bibliából idézett helyeken nem így imádkoztak. Más vallás, miért kéne, hogy egyezzen?"
Nem csak az iszlámban. Linkeltem videót. Láthatod hogy egyes zsidó és keresztény irányzatok is hasonlóan imádkoznak mint a muszlimok. Vagy szerinted ebben nincs semmi rendszer? Jézus és a próféták úgy imádkoztak ahogy kedvük tartotta? Vagy csak tornázni támadt kedvük azért vannak ilyen testhelyzetek leírva a Bibliában?
"Hányszor kell megbotozni? Mert nem egy esetet olvastam, amikor ebbe a "kedvesés humánus" büntetésbe belehaltak."
Bizonyára keresztény oldalon olvastad és ugye a keresztényeknek nem erőssége az igazmondás főleg ha az iszlámról van szó. Száz botütést ír elő de sehol nem írja hogy halálra kell botozni. Egyébként meg ha volt is ilyen muszlim országban hogy belehalt valaki az ellentétes az iszlámmal de neked mi ezzel a problémád? A saját Bibliád írja elő hogy ki kell végezni aki ilyet tesz. Ha a Bibliád írja elő hogy ki kell végezni akkor helyes Isteni parancs de ha más teszi ugyanezt akkor barbár embertelen büntetés? :))))
"Mert én csak annyit találtam, hogy egy 9. századi hadísz gyűjteményben van. Azért az 2-300 évvel Mohamed utáni."
Aisha hagyományozta és Bukhari gyűjteményben van. Az miért gond ha 2-300 évvel később jegyezték le ha a Biblia esetében nincs bajod azzal hogy az Újszövetség Jézus után 400 évvel későbbi?
"Válaszoltam, az iszlám, adtam egy okot is a sok közül."
Mit válaszoltál? Hogy előbb volt a Biblia? :) Ettől kevésbé marhaság hogy 3 istenségben hiszel akik ide oda küldözgetik egymást az egyik pedig emberi alakban lejött hogy megölesse magát mert különben nem tud az embereknek megbocsátani? És számodra megnyugtató válasz az hogy mivel előbb volt mint a Korán, ez a marhaság elfogadhatóbb mint az iszlám szerinti tiszta egyistenhit?
"Már megtetted korábban, sehol sincs szó benne Mohamedről."
Azok a versek csak Mohamed prófétára igazak.
"Történészek szerint "jelentős hatással" volt, én elfogadom nézetüket. A képzelgéseid nem érdekelnek."
Semmit nem tudtál felmutatni. Rákerestem és csak annyit írnak hogy hatással volt az iszlámra de semmi konkrétum. Magyarul hazugság.
"Nem, hanem azért tér el, mert az eredetiben is eltér. Nem sokban, ezért írtam, hogy hasonló."
Te megad is láthatod hogy az eredeti nem tér el. Szóval hiába hazudozol. A zsidók ma is úgy köszönnek hogy Shalom aleichem, ami ugyanúgy azt jelenti béke legyen veled. Ebből mi következik? Hogy a zsidók betartották Istennek ezt a parancsát és úgy köszönnek ahogy Isten parancsolta. Jézus is ezért köszönt így ami elvárás Isten részéről. Ti keresztények ezt nem tartjátok be, sőt még azt is kijelentetted hogy Istent nem érdekli amit nem tudom hogy képzelsz, szóval javaslom szállj le a magas lóról ha nem akarsz nagyot koppani.
"Nem tagadom le, azt írtam, hogy 3x köszönt így :)
Kicsit este van már, hogy ilyen nehezen megy az értelmezés?"
Idéznéd a Biblia hol írja azt hogy Jézus háromszor köszönt így és utána, előtte soha egyszer sem?
"Azok a versek csak Mohamed prófétára igazak."
Mohamed pont hogy egy hamis próféta az idézett versek alapjan, hisz nem ugyanazt hirdeti, mint Jézus. Komolyan az egyetlen érved bármire is az, hogy hazugságokat gyártasz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!