A muszlim és az iszlám vallású országokban van különbség a nőkkel való bánásmódban?
"Hát ha már az alaptanításokban nem egyezik, akkor megette a fene, nincs értelme a véletlenszerű hasonlóságokat nézni."
Dehogynem. Ezeken kívül van még sok más tanítás ami viszont egyezik.
"Mindaz, amit a Koránban olvashatunk, különösen Jézussal kapcsolatban."
Azt írja az ebioniták tagadták Jézus szűzi születését, ami kapásból eltér az iszlámtól. Nem fogadják el Jézus istenségét de ez más keresztény irányíztokra is igaz. Ezen kívül nem látom miben egyezik.
"Mohamed honnan tudta volna, hogy a kereszténység központjaiban, mint Róma vagy Bizánc, mit utasítanak el és mit nem? Vagy ennyire jól ismerte a különböző keresztény irányzatokat és szektákat?"
Te magad is írtad hogy kereskedő volt. És tudjuk is hogy járt a Bizánci Birodalomban többször is és Mekkában is biztosan voltak keresztény kereskedők vagy misszionáriusok. Továbbá a felesége unokatestvére keresztény pap volt. Ezek alapján biztosan tudta mik a főbb keresztény irányzatok, alaptanítások. Szóval egy csaló miért venne át bármit is egy kis szektától és miért utasítaná el a főbb keresztény tanításokat ha keresztényeket akar meggyőzni? Ha megnézzük a kismillió keresztény irányzatot a főbb tanítások ugyanazok.
"Dehogynem. Ezeken kívül van még sok más tanítás ami viszont egyezik."
"Alapból az egy keresztény hazugság hogy Mohamed próféta a kereszténységből vette át a tanításait ugyanis az iszlám az összes keresztény alaptanítást elutasítja úgy ahogy van."
Ha igaz, amit írtál, azért túl sok egyezés nem lehet, az is legfeljebb a véletlennek köszönhető akkor, nem?
"Nem fogadják el Jézus istenségét de ez más keresztény irányíztokra is igaz. Ezen kívül nem látom miben egyezik."
Például szükségesnek tartják a mózesi törvényeket, amiket az iszlám is annak tart (nyilván kicsit sajátos, átköltött verzióban). Pál leveleit nem fogadják el, ahogy Mohamed se fogadta el, csak Evangéliumról írt. A Tórát is sajátosan átírták, pont mint Mohamed.
Na ezekre már nehéz azt mondani, hogy véletlen szerű egyezések.
"Te magad is írtad hogy kereskedő volt."
Jó, de te azt sugalltad, hogy tévedek, s csak Mekkában élt, sose találkozhatott az északabbra élő ebionitákkal. Most találjuk ki, hogy melyik lehet az igaz. Ha járt kelt, akkor nyilván találkozott velük.
"Továbbá a felesége unokatestvére keresztény pap volt."
Vagy igen vagy nem, ez már nem fog kiderülni. Ha az is volt, nem tudjuk, volt-e bármilyen hatással Mohamedre. Bár fentebb azt írtad, hogy nagyon sok tanításotok egyezik a keresztény tanítással, szóval akár lehetett is.
"Már így is hülyét csináltál magadból megint. Nem volt elég?"
Ha rámutatok, hogy az egész érvrendszered arra építed hogy egy fogalomba hamis jelentést magyarázol, akkor belőled csináltam hülyét :)
Nem akartam, konkrétan le is írtam, példákkal is alátámasztva hogy mire gondoltam. Csak ugye erre sem maradt ellenérved, így figyelmen kívül hagytad, ahogy azt is hogy megint rámutattam hogy az érveid már azon elbuknak, hogy az azonosság szót hibásan használod.
Ergo vagy ennyire hülye vagy nemhogy az egész témához, de még a magyar nyelvhez is, vagy ennyire béna hazugságokat tudsz csak kitalálni a már alapjaiban hibás téveszméidhez ragaszkodáshoz. Nem is tudom, melyik a szánalmasabb...
"Ha igaz, amit írtál, azért túl sok egyezés nem lehet, az is legfeljebb a véletlennek köszönhető akkor, nem?"
Hát elég sok egyezés van. Mutatok néhányat:
Biblia szerint Jézus így köszönt: "Békesség néktek!"(János 20:26). Keresztények viszont nem így köszönnek, hanem: Dicsértessék!, Dicsértessék a Jézus Krisztus!, Dicsőség Jézus Krisztusnak.
Arámi nyelven ami Jézus anyanyelve a "békesség néktek" úgy hangzik hogy Shlama allawkhon. A muszlim köszönés: Salamu alaikum. Tehát egyértelmű hogy muszlimok úgy köszönnek ahogy Jézus.
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Muszlimok imádkoznak így.
"Például szükségesnek tartják a mózesi törvényeket, amiket az iszlám is annak tart"
Tévedés. Az iszlám egyáltalán nem tartja szükségesnek a mózesi törvényeket. Az iszlám szerint ezek helyet az iszlám törvényei érvényesek.
"A Tórát is sajátosan átírták, pont mint Mohamed."
Mohamed nem írta át a Tórát. Sőt, az iszlám szerint a Tóra már nincs érvényben. A Korán vette át a helyét.
"Pál leveleit nem fogadják el, ahogy Mohamed se fogadta el"
Ez az egy dolog egyezik. Ez alapján viszont nem jelenthető ki hogy bármit is átvett tőlük.
"Jó, de te azt sugalltad, hogy tévedek, s csak Mekkában élt, sose találkozhatott az északabbra élő ebionitákkal. Most találjuk ki, hogy melyik lehet az igaz. Ha járt kelt, akkor nyilván találkozott velük."
Nem mondtam hogy csak Mekkában élt. Azt kérdeztem mi a bizonyíték arra hogy éltek ebioniták Mekkában. Ez egy kis szekta volt. Elég kicsi a valószínűsége hogy pont arra utazott ahol ezek éltek és még meg is ismerte a vallásukat. Úgy lenne logikusabb ha Mekkában éltek volna és akkor lehetne mondani hogy ismerte őket.
"Vagy igen vagy nem, ez már nem fog kiderülni."
Ez tény, nem feltételezés. Mohamed próféta feleségének unokatestvére keresztény pap volt.
"Ha az is volt, nem tudjuk, volt-e bármilyen hatással Mohamedre. Bár fentebb azt írtad, hogy nagyon sok tanításotok egyezik a keresztény tanítással, szóval akár lehetett is."
De döntsd már el hogy most akkor van egyezés az iszlám és keresztény vallás között vagy nincs :) És még mindig nem válaszoltál arra miért venne át bármit is egy kis szektától és miért utasítaná el a főbb keresztény tanításokat ha keresztényeket akar meggyőzni?
Tényleg csak ilyenekre futja? Jézus sokaknak sokféleképp köszönt. Ebből te kiemelsz egyet, ami nagyon nyögvenyelősen hasonlítható egy arab üdvözléshez, a többit ignorálod, majd azt hazudod hogy ez egyezés?
Nagyon súlyos elvakult fanatizmus és vakhit kell, hogy ilyesmiket valaki komolyan vegyen...
Nem fogod fel hogy pontosan ugyanaz? :) És ehhez nem kell semmiféle kontextus mivel köszönés. Azt sem tudod mit beszélsz.
Most már biztos hogy te élvezed ha mindenki hülyének néz téged :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!