Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A muszlim és az iszlám vallású...

A muszlim és az iszlám vallású országokban van különbség a nőkkel való bánásmódban?

Figyelt kérdés
Van egyáltalán jogaik ezeknek a nőknek,akik ilyen országokba születnek?Megverhetik,megerőszakolhatják vagy megölhetik őket büntetlenül a pasik?

2023. dec. 26. 09:35
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/168 anonim ***** válasza:
11%
Egy rakás azonosságot mutattam de a dualizmus pont nem az és még csak hasonlóság sem. A dualizmusban két szembenálló istenség, egy jó és egy rossz küzd egymással folyamatosan. Az iszlámban szó nincs ilyesmiről. A dualizmusban a jó istenség teremtette a szellemi világot a rossz pedig az anyagi világot. Köze nincs az iszlámhoz. Szóval már ott megbukik a marhaságod hogy szerinted az iszlám dualista és ezért vannak az azonosságok a részben dualista zoroasztrizmussal. Azt sem tudod mit beszélsz :) Ha neked jó hogy mindig hülyét csinálsz magadból, te dolgod :)
jan. 3. 23:46
 92/168 anonim ***** válasza:
93%
Azonosságot egyetlen egyet sem mutattál. Olvasd úhra a 77. kommentet! Később pedig az azonosság definícióját is leírtam. Ha ennyire futja tőled, megcáfolt érvek ismételgetése, fogalmak hibás használata és hogy a semmire játszod az agyad, akkor ez zárható is.
jan. 3. 23:50
 93/168 anonim ***** válasza:
11%
Most pedig mellébeszélsz :)
jan. 4. 00:03
 94/168 anonim ***** válasza:
82%

"Most akkor van azonosság vagy nincs? Az elvtársad azt hazudja hogy nincs."

Azonosság nincs, de olvasd újra, én hasonlóságot írtam.

Egyébként egyszerű az oka, Mohamed kereskedő volt, ha nem is járt a világ minden részén, de elég sok kereskedővel találkozott, amikor megalkotta vallását, az általuk mondott történetekből merített.

Legnagyobb hatással nyilván az ott élő zsidó ismerősi és ebionita keresztények voltak rá, mert innen merítette a legtöbbet, csak egy kicsit átköltötte történeteiket.

jan. 4. 10:46
 95/168 anonim ***** válasza:
14%

Akkor nem értetted meg amit írtam. Ezek a vallások egymással is azonosságot mutatnak. Ha kivesszük az iszlámot és egymással hasonlítjuk össze, akkor is megvannak ezek az azonosságok, tehát volt egy eredeti közös üzenet.

Mutatnál bármiféle bizonyítékot hogy Mekkában éltek ebionita keresztények a 7. század elején? Ráadásul miért vett volna át bármit is egy kis keresztény szektától aminek a tanításait a keresztények 99%-a elutasítja? Alapból az egy keresztény hazugság hogy Mohamed próféta a kereszténységből vette át a tanításait ugyanis az iszlám az összes keresztény alaptanítást elutasítja úgy ahogy van.

jan. 4. 10:59
 96/168 anonim ***** válasza:
60%

"Ezek a vallások egymással is azonosságot mutatnak."

Azonosság még mindig két dolog teljes megegyezését, egyenlőségét jelenti. Ez egyetlen példádra sem volt igaz.

jan. 4. 11:02
 97/168 anonim ***** válasza:
75%

"az összes keresztény alaptanítást elutasítja úgy ahogy van"

Na akkor például a kereszténységgel nincs semmilyen közös vonás, korábbi állításoddal szemben.

"Mutatnál bármiféle bizonyítékot hogy Mekkában éltek ebionita keresztények a 7. század elején?"

Miért pont Mekkában? Azt hittem kereskedő volt, de lehet csak egy mekkai zöldségese volt, s soha életében nem hagyta el a várost. Az egyébként biztos, hogy a 7. században a mai Jordánia területén éltek még. Tehát bőven lehettek hatással rá.

jan. 4. 11:09
 98/168 anonim ***** válasza:
14%

"Azonosság még mindig két dolog teljes megegyezését, egyenlőségét jelenti. Ez egyetlen példádra sem volt igaz."

Már így is hülyét csináltál magadból megint. Nem volt elég? :)

jan. 4. 11:17
 99/168 anonim ***** válasza:
17%

"Na akkor például a kereszténységgel nincs semmilyen közös vonás, korábbi állításoddal szemben."

Azt írtam keresztény alaptanításokat. Ez megvan? Olyanokat mint szentháromság, Jézus istensége, kereszthalála, megváltó halála, feltámadása, eredendő bűn. De persze vannak azonosságok.

"Miért pont Mekkában? Azt hittem kereskedő volt, de lehet csak egy mekkai zöldségese volt, s soha életében nem hagyta el a várost. Az egyébként biztos, hogy a 7. században a mai Jordánia területén éltek még. Tehát bőven lehettek hatással rá."

De honnan tudod hogy találkoztak? Mi bizonyítja hogy bármit is átvett tőlük? Melyik tanítás? És nem válaszoltál arra a kérdésre miért olyan egy kis keresztény szektától venne át tanításokat akiknek a tanításait a keresztények 99%-a elutasítja?

jan. 4. 11:22
 100/168 anonim ***** válasza:
75%

"Azt írtam keresztény alaptanításokat"

Hát ha már az alaptanításokban nem egyezik, akkor megette a fene, nincs értelme a véletlenszerű hasonlóságokat nézni.

"Mi bizonyítja hogy bármit is átvett tőlük?"

Mindaz, amit a Koránban olvashatunk, különösen Jézussal kapcsolatban.

"És nem válaszoltál arra a kérdésre miért olyan egy kis keresztény szektától venne át tanításokat akiknek a tanításait a keresztények 99%-a elutasítja?"

Mohamed honnan tudta volna, hogy a kereszténység központjaiban, mint Róma vagy Bizánc, mit utasítanak el és mit nem? Vagy ennyire jól ismerte a különböző keresztény irányzatokat és szektákat?

jan. 4. 11:28
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!