Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, aki ateista...

Van itt olyan, aki ateista LETT, majd "visszatért"?

Figyelt kérdés
Ha létezel, írsz a történetedről?

2023. dec. 21. 22:42
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%
Eredetileg vallásosnak neveltek, de később agnosztikus lettem, de nem ismertem ezt a kifejezést, ezért ateistának gondoltam magam, majd később újra hívő lettem, ez így számít kérdező? Vagy csak tényleges ex-ateisták válasza érdekel?
2023. dec. 22. 11:34
 12/49 anonim ***** válasza:
8%
Előfordulhat. Az ember a korral sokszor elbutul.
2023. dec. 22. 11:57
 13/49 anonim ***** válasza:
100%
Inkább csak ahogy idősödünk érezzük hogy a halál itt liheg a nyakunkban és szeretnénk valamilyen reménységet szerezni hogy nem csak a semmibe veszünk
2023. dec. 22. 14:49
 14/49 anonim ***** válasza:
23%

"Előfordulhat. Az ember a korral sokszor elbutul."

Na ezzel azért tudod hogy az öregeket nézed le. Ráadásul teljesen tudománytalan amit mondasz.

13-as válasza sokkal logikusabbnak tűnik.

2023. dec. 22. 19:31
 15/49 anonim ***** válasza:
100%

"@2: Ö nem gyk-zik? Bár nem én tettem fel a kérdést, számomra is, meg szerintem sokak számára érdekes lenne, ha le tudná írni részletesebben a történetét, azt, hogy pontosan hogyan változtak a gondolatai."

Akkor itt vagyok neked én Mojjo.

Gyermekként, olyan 10-12 éves koromig hittem Istenben, aztán automatikusan kinőtem belőle. 16-17 évesen vissza tért a hitem, bizonyos paranormális jelenségek megtapasztalása miatt. Nem részletezném de az egyszerű nyers logikám az volt, ha ilyen dolgok létezhetnek, akkor Isten is biztosan létezik.

Nagyjából 19-20 évesen ráleltem a gyakorira és feljöttem ide vitázni.

A viták során rájöttem, hogy mennyire keveset is tudok valójában.

Mert hát akkoriban még az evolúciós kérdések mentek nagyon a valláskritikában. Szóval kerestem mindenféle, evolúcióval kapcsolatos információt. Akkor leltem rá az értem.hu-ra meg a Kent Hovindos videókra a you tubeon, és még sok kreacionista tartalomra.

Ezekből az intelligens tervezéses, és kreacionista információkból a lényeget mindig kiragadtam, majd feltettem itt a gyakorin kérdésben megfogalmazva az ateistáknak, aztán vitáztunk róla hosszasan.

Mondanom sem kell, hogy ezeket a vitákat mindig az ateisták nyerték.

A sok vereség után kitaláltam, hogy normális forrásból fogok tájékozódni, magát az evolúciót illetően és majd én elkészítem a saját bombabiztos evolúció ellenes érvemet.

Csak hát a puska fordítva sült el, és a vége az lett, mire a tanulásban eljutottam arra a szintre, már én magam is beláttam az evolúciós elméletben rejlő igazságot.

Szóval a hitem lassan elkezdett meggyengülni. Már nem tettem fel többé kreacionistás vagy tervezettséges kérdéseket, hanem csak figyeltem itt a vitákat.

Később már eljutottam arra a szintre, mikor láttam hogy az itt vitázó kreacionisták mekkora hülyeségeket irkálnak az evolúciót illetően, kénytelen voltam magam is az ateisták mellé állni.

Mikor teljesen hitehagyott lettem már nem érdekelt tovább a téma és elhagytam a gyakorit is. Akkor voltam 22 éves.

Aztán éltem az átlagos kis életem, de valahogy apránként kezdett önmagától visszatérni a hitem. Mint egy seb ami lassan begyógyul.

Nagyjából 27-28 éves koromra újra hívő lettem, idővel vissza jöttem a gyakorira is és most jobban hiszek mint valaha. Valószínűleg ez a hit már életem végéig kitart. Most 31 éves vagyok.

2023. dec. 22. 20:10
 16/49 anonim ***** válasza:
82%

15

Csak megjegyezném, hogy rengetegen hisznek és nem kreacionisták. Ez nem ördögtől való.

2023. dec. 22. 20:48
 17/49 anonim ***** válasza:
75%

"Csak megjegyezném, hogy rengetegen hisznek és nem kreacionisták. Ez nem ördögtől való."

Tudom.

Mára már megértettem, hogy Isten léte nem tudományos kérdés, hanem filozófiai. Csak akkoriban itt még mindenki az evolúciót gondolta kulcsfontosságúnak.

2023. dec. 22. 20:56
 18/49 anonim ***** válasza:
100%

kedves Mojjo

No 3

Nem gyakorizik, es nem ismerem nagyon jol. De valamikor esetleg kiderithetem.

Meg az idosebbek temajaban, aki irt.

Igen, lehet, hogy az is benne van, hogy a halalra keszulve fontosabba valik (bar szerintem egy 60 eves meg nem keszul annyira a halalra, inkabb 80 felett).

De en az is eszrevettem, hogy akinek mar nem kell dolgozni jarni, az konnyebben felkel es raaldozza a vasarnap delelottot, illetve ott talal kozosseget. Vagy azt is, hogy minel idosebb az ember, annal tobbet szenvedett mar, sok a vesztesege, betegsege, gyasza, es masoknak is jobban tud segiteni ezekben.

Egy pap viszont azt mondta nekem, hogy nekik azt tanitottak, hogy az elete soran az embernek mashogy mukodik az agya (gondolkodasa). Ahogy pl. egy 9 even aluli gyerek elhiszi a telapot is, meg az egyebeket, eleg, ha a szulei mondjak, vagy ahogy a kamasz allandoan bizonyitekot kovetel es direkt szembemegy azokkal az ertekekkel, amelyeket a szulei kovetnek. Kicsit kesobb, ha barmiben ellentmondast talal, akkor odavagja az egeszet. Es igy tovabb, a fazisokat mar elfelejtettem, de az a lenyeg, hogy az idosek agya jobban elviseli az ellentmondasokat, tehat ennek neurologiai okai is vannak. (Ez nem magyar pap volt, tehat nem tudom, tanitjak-e ezt Magyarorszagon.)

Szoval en nem irnam le az idosebbek vallasossagat azzal, hogy "hát szegeny para, elarasztotta a halalfelelem". Lehet, hogy jobban atelik a spiritualitast, ha ilyen ertelemben nyitottabba valnak, vagy nem akadnak fenn a reszleteken.

2023. dec. 23. 04:05
 19/49 anonim ***** válasza:
12%
Igen, aki megvilágosodott és már nem hisz a mesékben, igaz a realitás általában sokkal szomorúbb, a hit elfedi a valóságot, nyugalmat kínál de ez sajnos csupán egy mese.
2023. dec. 23. 19:35
 20/49 anonim ***** válasza:
65%

"Igen, aki megvilágosodott és már nem hisz a mesékben, igaz a realitás általában sokkal szomorúbb, a hit elfedi a valóságot, nyugalmat kínál de ez sajnos csupán egy mese."

Ócska többszázéves ateista közhely.

2023. dec. 23. 19:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!