Hitetlenek! Hogyan viszonyultok ahhoz a tényhez, hogy megvizsgálták a az újszövetség szövegretorikáját és bizony igaznak minősítették a szöveget retorikailag?
"igaznak minősítették a szöveget retorikailag?"
Ez egyáltalán mit akarna jelenteni? A retorikai szó ismeretében nem igazán tűnik úgy, hogy ennek van bármi értelme, de lehet, nem teljesen így akartad írni.
Én hitetlen vagyok és egyáltalán nem érdekel a Biblia, szerintem a Bibliát rabszolga beállítottságú embereknek írták.
Azok tartják szentnek a Bibliát akik rabszolga beállítottságúak...
"igen én értelmeztem félre a retorika szó jelentését. Egy teológustól hallottam a YouTubeon, hogy a szövegkörnyezet ahogyan le van írva az valószínűleg igaz és úgy is van nem valami hazugság a szövegkörnyezetből ítélve."
Ez maximum úgy értelmezhető, hogy aki leírta (biblia esetében leírták), azok igaznak vélték az ott leírtakat.
Ha egy hazugságvizsgálógépre kötnek egy embert, akinek előtte megtanították, hogy 2+2=5, és a "Mennyi 2+2?" kérdésre rávágja, hogy 5, ott nem fog a hazugságvizsgáló sem jelezni, mert a válaszoló úgy gondolja, hogy igazat mond.
Aki hazudik, akár szóban, írásban, az kozmetikázza a mondandóját. A szöveg vizsgálata esetleg utalhat arra, hogy vannak-e benne ilyen kozmetikázott fogalmazások (kétértelműségek, feltételes módok, féligazságok stb), de ha nincs benne ilyen, az nem azt jelenti, hogy a leírtak igazak, hanem azt, hogy aki leírta, ezt hitte igazságnak.
Ez pedig nem ugyanaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!