Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sok ateista, személyesen...

Sok ateista, személyesen ismerek ilyeneket, miért lesznek idegesek ha pl. a szomszédban háborúznak a hit miatt? Miért érdekel az téged, hogy más miben hisz? Kit érdekel a reformáció, ha valaki másnak a katolikus hit jön be?

Figyelt kérdés
2023. nov. 10. 14:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
58%

Mert a vallás miatt háborúzni és meghalni értelmetlen dolog. Azért ölöd a másikat, mert nem a te istenedben hisz? Micsoda értelmetlen idiótaság? A vallás okafogyott, amióta van tudomány. Nem azért csap be a villám, mert isten (ördög) akarta, hanem mert van fizika a világon.

Ha már itt vagy, miért van a templomokon villámhárító?

2023. nov. 10. 14:33
 2/17 A kérdező kommentje:

A templomokon vagy más épületeken található villámhárítók elsődleges célja, hogy megvédjék az épületet a villámcsapásoktól. A villámhárítók segítenek a villámenergia irányításában és elvezetésében, hogy csökkentsék az épület károsodásának kockázatát, és ezzel megóvják az ott tartózkodókat és az épületet magát. Ez egyfajta biztonsági intézkedés a villámok okozta tüzek és károk ellen.

Bár a villámhárítók fizikai védelmet nyújtanak, a használatuk nem feltétlenül ellentmond a tudománynak vagy a fizikai törvényeknek. Inkább a villámhárítók a villám fizikai jelenségeit használják ki annak érdekében, hogy megelőzzék a károsodást, és nem szükségszerűen támaszkodnak vallási vagy misztikus megközelítésekre. A modern villámhárítók tervezése és alkalmazása a fizikai és mérnöki ismeretekre épül.

2023. nov. 10. 14:46
 3/17 anonim ***** válasza:
64%
Mert a vallás miatt háborúzni és meghalni értelmetlen dolog. Azért ölöd a másikat, mert nem a te istenedben hisz? Micsoda értelmetlen idiótaság? A vallás okafogyott, amióta van tudomány. Nem azért csap be a villám, mert isten (ördög) akarta, hanem mert van fizika a világon.
2023. nov. 10. 15:46
 4/17 A kérdező kommentje:
[link] <3
2023. nov. 10. 15:49
 5/17 anonim ***** válasza:
87%

Én amúgy szeretek erről beszélni, csak azzal van a gond ha embertelen cselekedeteket és népírtást igazolunk azzal, hogy isten parancsa volt és hogy ez jó.

Általában a teisták nagy részének elég szűkös a látóköre, legtöbb érvük értelmetlen, amíg nem hiszel a szentírásuknak.

Eléggé visszafelé logika ez, nem?

2023. nov. 10. 15:50
 6/17 anonim ***** válasza:

Öhm... te ezek között érveket találsz?

2023. nov. 10. 15:51
 7/17 A kérdező kommentje:
34Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. 35Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. 36Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. 37Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. 38Aki nem veszi vállára a keresztjét, s nem követ, nem méltó hozzám. 39Aki meg akarja találni életét, elveszíti; aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja.
2023. nov. 10. 15:53
 8/17 anonim ***** válasza:
72%
Amit belinkeltél oldalt, azon találtál egy érvet is amit meggyőzőnek találsz?
2023. nov. 10. 17:13
 9/17 A kérdező kommentje:

Csak a tudomány vagy a vallás terén iskolázatlan emberek gondolhatják azt, hogy ez a kettő szemben áll egymással.”

(Paul Sabatier, 1854-1941, Nobel-díj (kémia), 1912)

2023. nov. 10. 17:18
 10/17 anonim ***** válasza:
78%
Mert ijesztő hogy hülyeségek miatt képesek megölni egymást az emberek, és félnek hogy idehozzák a háborút pl a muszlim migránsok már eléggé megvadultak nyugaton.
2023. nov. 10. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!