A katolikus hit szerint az elkárhozott halottakkal is lehet kommunikálni, vagy csak a szentekkel?
Kommunikáció alatt azt értem, amikor közbenjárását kérik a szenteknek. Világos, hogy csak az egyház által szentté avatott személyekkel kommunikálnak, és ott is csak a közbenjárást kérik. De ha valaki megszólítaná teszem azt Júliusz Cézárt, vagy az elhunyt nagypapáját, vagy akármilyen halottat, ők is hallják és értik a megszólítást?
Kérem olyan válaszok érkezzenek, amik nem a katolikus hitet gyalázzák, hanem a kérdésre válaszolnak!
Az világos, hogy közbenjárást nem lehet kérni egy elkárhozottól. :-)
De az a kérdésem, hogy bármilyen halott hallja és érti azt, amit kommunikálnak felé, vagy csak az egyház szentté avatott halottjai? Buta példa, de ha azt mondom, hogy "nagypapa, hiányzol", azt nagypapa hallja-e? Vagy ha azt mondom, hogy "Mozart, te egy zseni voltál életedben", azt Mozart hallja-e?
#4 Köszönöm szépen!
De csak akkor hallja, ha üdvözült? Ha elkárhozott vagy purgatóriumban van, akkor nem hallja?
"Le van írva a Bibliában, hogy a halottak alszanak, nincsenek sehol a feltámadásig."
Azt a fizikai világra nézve írja a Biblia. A Jelenésekben is jól látható, hogy nem igazán alszanak ott "az oltár alatt"
(nem vagyok katolikus)
Én is a Jelenések könyvét tudnám példaként hozni, ott láthatóan nem alszanak. Ezen felül Jézus is azt mondta, hogy:
"Ami pedig a halottak feltámadását illeti, nem olvastátok, amit az Isten mondott nektek: Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene. Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké."
Ha ezek a zsidó ősatyák élnek, akkor a Krisztusban elhunyt hívő miért ne élne?
Ezen felül:
"Jézus azt mondta neki: »Én vagyok a föltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meg is halt, élni fog, és mindaz, aki él és hisz bennem, nem hal meg soha. Hiszed ezt?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!