Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus hit szerint az...

A katolikus hit szerint az elkárhozott halottakkal is lehet kommunikálni, vagy csak a szentekkel?

Figyelt kérdés

Kommunikáció alatt azt értem, amikor közbenjárását kérik a szenteknek. Világos, hogy csak az egyház által szentté avatott személyekkel kommunikálnak, és ott is csak a közbenjárást kérik. De ha valaki megszólítaná teszem azt Júliusz Cézárt, vagy az elhunyt nagypapáját, vagy akármilyen halottat, ők is hallják és értik a megszólítást?

Kérem olyan válaszok érkezzenek, amik nem a katolikus hitet gyalázzák, hanem a kérdésre válaszolnak!

2022. ápr. 26. 11:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 anonim ***** válasza:
100%
Aki már elkárhozott, az hogyan járhatna közben bárkiért? Egyébként pedig mi nem tudhatjuk 100%-ig biztosra, hogy ki kárhozott el és ki nem, csak Isten tudja.
2022. ápr. 26. 12:02
 2/77 A kérdező kommentje:

Az világos, hogy közbenjárást nem lehet kérni egy elkárhozottól. :-)

De az a kérdésem, hogy bármilyen halott hallja és érti azt, amit kommunikálnak felé, vagy csak az egyház szentté avatott halottjai? Buta példa, de ha azt mondom, hogy "nagypapa, hiányzol", azt nagypapa hallja-e? Vagy ha azt mondom, hogy "Mozart, te egy zseni voltál életedben", azt Mozart hallja-e?

2022. ápr. 26. 12:09
 3/77 anonim ***** válasza:
65%
Úgy tudom, hogy a feltámadásig senki sincs sehol, hanem alvó / halott állapotban vannak.
2022. ápr. 26. 13:57
 4/77 anonim ***** válasza:
100%
Ha a halott nagypapa üdvözült, akkor igen, hallja. De amennyire tudom, ez nem kimondottan kommunikáció, mert egyirányú. Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy akit kérsz, az hallja és imádkozik érted, de erről nem ad visszajelzést.
2022. ápr. 26. 15:12
 5/77 A kérdező kommentje:

#4 Köszönöm szépen!

De csak akkor hallja, ha üdvözült? Ha elkárhozott vagy purgatóriumban van, akkor nem hallja?

2022. ápr. 26. 15:49
 6/77 anonim ***** válasza:
17%
De ezeket őszintén, honnan szeditek? Le van írva a Bibliában, hogy a halottak alszanak, nincsenek sehol a feltámadásig.
2022. ápr. 26. 15:52
 7/77 anonim ***** válasza:
77%

"Le van írva a Bibliában, hogy a halottak alszanak, nincsenek sehol a feltámadásig."

Azt a fizikai világra nézve írja a Biblia. A Jelenésekben is jól látható, hogy nem igazán alszanak ott "az oltár alatt"

(nem vagyok katolikus)

2022. ápr. 26. 16:00
 8/77 anonim ***** válasza:
0%
Nem, mindenük, a szeretetük, a gyűlöletük, a tudásuk, mindenük semmivé lesz. Feltámadásig senki sincs sehol, tévtanítás, amiről itt beszéltek.
2022. ápr. 26. 16:09
 9/77 anonim ***** válasza:
100%

Én is a Jelenések könyvét tudnám példaként hozni, ott láthatóan nem alszanak. Ezen felül Jézus is azt mondta, hogy:

"Ami pedig a halottak feltámadását illeti, nem olvastátok, amit az Isten mondott nektek: Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene. Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké."

Ha ezek a zsidó ősatyák élnek, akkor a Krisztusban elhunyt hívő miért ne élne?

Ezen felül:

"Jézus azt mondta neki: »Én vagyok a föltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meg is halt, élni fog, és mindaz, aki él és hisz bennem, nem hal meg soha. Hiszed ezt?"

2022. ápr. 26. 16:15
 10/77 anonim ***** válasza:
0%
9.: Amit te másoltál, az ide teljesen irreleváns. Az, hogy Isten az ősatyák Istene és aki hisz Jézusban az örök életű ezt hiszem és tudom én is, de az emberek megítélése egyszerre fog történni, és nem külön.
2022. ápr. 26. 16:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!