Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus hit szerint az...

A katolikus hit szerint az elkárhozott halottakkal is lehet kommunikálni, vagy csak a szentekkel?

Figyelt kérdés

Kommunikáció alatt azt értem, amikor közbenjárását kérik a szenteknek. Világos, hogy csak az egyház által szentté avatott személyekkel kommunikálnak, és ott is csak a közbenjárást kérik. De ha valaki megszólítaná teszem azt Júliusz Cézárt, vagy az elhunyt nagypapáját, vagy akármilyen halottat, ők is hallják és értik a megszólítást?

Kérem olyan válaszok érkezzenek, amik nem a katolikus hitet gyalázzák, hanem a kérdésre válaszolnak!

2022. ápr. 26. 11:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 anonim ***** válasza:
* Purgatórium
2022. máj. 4. 11:09
 22/77 anonim ***** válasza:

Érdemes azt is elolvasni, amit Jézus mond, mert bizony ő beszélt pokolbeli szenvedésről, lesz majd ott jajgatás és fogcsikorgatás ugye.

2022. máj. 4. 16:22
 23/77 anonim ***** válasza:
De itt most nem ez a lényeg! Jelenleg a halottak nincsenek sehol, ezt írja a Biblia is.
2022. máj. 4. 19:54
 24/77 anonim ***** válasza:
Nem. Ezt a Prédikátor könyvének egy kiragadott részlete mondja csak. Érdekes, hogy csak ezt idézed belőle, pedig azt is írja a Prédikátor, hogy nem érdemes jónak lenni, mert jók és gonoszok ugyanazt kapják. Tehát legyünk nyugodtan bűnözők, lopjunk csaljunk.
2022. máj. 4. 20:10
 25/77 anonim ***** válasza:
Messze nem ezt jelenti a fenti idézet sem. A Prédikátor a legkiábrándultabb, legdepresszívebb könyv a Bibliában, de semmiképp sem bűnözésre való buzdításként fogható fel. De mind1, itt úgyis mindenki csak bőszen pirosozza azt, aki mást mer állítani és bizonyítékot is hoz rá.
2022. máj. 5. 15:26
 26/77 anonim ***** válasza:

A Prédikátor konkrétan leírja, hogy teljesen hiábavaló jónak lenni. Ezt nem lehet másként érteni, mint írtam. Ha magas szintű teológiai igazságokat akarsz a Prédikátor könyvéből levonni, akkor tedd mellé nyugodtan azt is, hogy hiábavaló jónak lenni. De ha nem hiszed, akkor kikeresem és idézem neked, mert már régebben olvastam ezt a könyvet.

2022. máj. 5. 17:22
 27/77 anonim ***** válasza:
26.: Félreértettél. Nem vitattam, hogy ez van a Prédikátorban, én az okot hoztam fel. Ha olvastad azt a könyvet, biztos tudod te is, hogy egy nehéz, depresszív, a végletekig kiábrándult szerző írta, még teológus is elismerte, hogy a legpesszimistább könyv a Bibliában. Nem, a motiváció nem a bűnözés pártolása volt - ilyen lelkiállapotban az ember egyszerűen hajlamos mindent sötétnek, feleslegesnek, céltalannak látni. Mint amikor a depressziós azt mondja, hogy teljesen felesleges minden.
2022. máj. 5. 18:15
 28/77 anonim ***** válasza:
Nem értettelek félre, de nem is én vontam le a Prédikátor könyvéből messzemenő hit "igazságot", hanem te.
2022. máj. 5. 19:49
 29/77 anonim ***** válasza:
Az Újszövetség is szigorúan tiltja a holtakkal való kapcsolatfelvételt... Ha nem hiszitek, nyugodtan nézzétek meg.
2022. máj. 5. 20:48
 30/77 anonim ***** válasza:
Egész pontosan a halottidézést tiltja a Biblia. Jézus is kommunikált halottakkal, például Mózessel és Illéssel. Bár az ő esetében meg is jelentek. De ha nem hiszed, nyugodtan olvass utána.
2022. máj. 5. 20:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!