Katolikus házaspároknál az esti imát a szex előtt, vagy utána kell elmondani?
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz mindenkinek.
Az 1-est nem én töröltettem!
Akkor így mondom: ha teher, kötelesség az ima; már rossz helyen van a fókusz. Nekem a napom szerves része a Teremtőmmel való kapcsolat felvétele. Ő a Végtelen Szeretet, jó az Ő szent jelenlétében élni.
Vannak egyes alapimádságok pl.: Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség, Úrangyala, Szívem első gondolatja stb. Ezeket meg kell tanulni hittanból, mert szép imák, és a liturgiában, katolikus közösségi életben használjuk ezeket, részei a Katolikus Egyház hagyományának. Ezeket elméletileg a másodikos gyerekeknek is tudni kéne (hittananyag), de meglepődök mindig, hogy hány ember nem ismeri ezeket. Az Isten nem tesz kötelezővé semmit, nem viccből adott neked szabad akaratot. Sajnálom, ha a lelkiatyád túl komolyan veszi ezt.
"Ő a Végtelen Szeretet, jó az Ő szent jelenlétében élni."
Ezt is mondta.
De a szabályok is vannak. Mi az, hogy akármit imádkozhat az ember, mint valami eretnek református...
A Szent Szek elé tártam az ügyet.
Gusztáv atyahoz tartoznak a parázna ügyek..
Az Anyaszentegyház szigorával fog lesúlytani.
Talán,mondom talán! demonűzés is szükségelteti meglatjuk.
Addig is
Az Úr irgalmazzon mindannyiunknak!
Amen
Imádkozni akármit lehet. Ő már azelőtt ismert mielőtt teremtett volna (ld.: Jer 1,5), már az idők kezdete előtt látta előre a legapróbb gondolataidat, gondjaidat. És nem kér semmi mást, csak, hogy elfogadd szeretetét. Bátorítalak, testvérem, tárd az Úr szent színe elé gondolataidat, bajaidat, örömeidet, aggodalmaidat és félelmeidet. Ő meghallgat téged, ha Hozzá kiáltasz, akkor is ha nem érzed, ha távol vagy tőle, vagy ha bűneid súlya az az egekre kiált fel. A szent Isten megáldja azt, mit eléje hozol; mert Neki ajánlod, hogy legyen meg az Ő szent akarata. Jézus azt mondja: "nálam nélkül semmit sem tehettek." (Jn 15, 5) Érdemes Őt bevonni munkálkodásainkba, hisz Ő a szőlősgazda. Nem tudnék élni a megszentelő kegyelem nélkül. Nekünk, katolikusoknak (és az ortodoxoknak) van néhány hatalmas ajándékunk. Az első az Eucharisztia, melyben maga Jézus Krisztus, az Isten Fia jön közénk. Javasolni tudom a szentségimádásokat. A második hatalmas ajándék a bűnbocsánat szentsége. Az Isten leveszi bűneid terhét rólad, nem akarja, hogy tovább cipeld. Csodálatos!
Jót nevettem. 🤣 Bár az exorcizmus kicsit más tészta, meg az Apostoli Szentszék egybe írandó... 😉
17#
Valóban.
Nezze el nekem.mint legkisebb ostyaszámlalónak az Úr Anyaszentegyházában.
S valóban,mikor a kommentemet irtam, ostyát számláltam,ezért írhattam el.
Ő a végtelen szeretet... kivéve ha téged annyira nem érdekel, mert akkor mondjuk a tűzes tóba kerülsz, hogy örökké szenvedj.
Ha a szeretet végtelen, akkor hogy kerülhet valaki a tüzes tóba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!