Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan segített át Jézus...

Hogyan segített át Jézus életed krízishelyzetén, mi volt a helyzet előtte és mi lett utána?

Figyelt kérdés
Érdekelnének a story-k, történetek, megélések, megtérések, szabadulások, csodák. Érdekel, egy hétköznapi emberrel milyen csodákat tett Jézus. Gondolom nem csak rajtam segített, hanem sokaknak megmutatta magát valamilyen formában. Érdekel a Mester munkálkodása a hétköznapi emberek életében, amilyen például te is vagy.

2023. okt. 22. 10:23
1 2
 1/11 anonim válasza:
Én még a bajban vagyok. Húsz éve. De előbb-utóbb csak megsegít.
2023. okt. 22. 10:24
 2/11 anonim ***** válasza:
A főtt béka szindrómát ismered? 😧
2023. okt. 22. 10:26
 3/11 A kérdező kommentje:

Add ki magadból Lucifer, ha már itt vagy! Mi történt? nem hozott barkácskészletet a Jézuska? Vagy a műkörömkészletet nem kaphattad meg?

Ki zaklatott fel a napokban, hogy a keresztényeken vezeted le? megint visszaestél a piával Lucifer?

Tartsunk gyorsan egy AA meetinget, ha már így össze gyűltünk függő hajlamú antiszociális egyének. Vagy dobjuk le a rakétát NA

2023. okt. 22. 11:40
 4/11 anonim ***** válasza:
Leírhatnád kérdező, rajtad hogyan segített!? Szívesen számolnék be csodás változásokról, de az 1. válaszadóhoz hasonlóan velem sem történt még ilyen. Vagy nem vettem észre? Mindenesetre eléggé rühellem ezt a mocskos, gyilkos világot.
2023. okt. 22. 12:44
 5/11 A kérdező kommentje:

Igazad van. Hát akkor válaszolok a saját kérdésemre, mert erre kértél meg 4. válaszoló.

Velem is úgy kezdődött , mint a legtöbbekkel. Megszülettem és éltem. Cseperedtem, majd elkezdtem új dolgokat kipróbálni. Alkohol, drog, szerencsejáték, nő. Rabja is lettem mindnek. A nővel gyerekünk lett. Mondtam én mindig, ha nőm lesz, majd leállok a kábítószerekkel és káros szenvedélyekkel. A nő után azt mondtam, majd , ha gyerekem fogan, leállok a káros szenvedélyekkel. Miután megfogant a fiam azt mondtam, ha majd megszületik leállok a káros szenvedélyeimmel. Nem álltam le. Nem tudtam leállni, hiszen már közel 10 éve rabja voltam ezeknek a káros szenvedélyeknek. Persze a nő ennek nagyon nem őrült. Bár megtett mindent, hogy segítsen, mert látta, hogy tehetetlen vagyok, de nem igazán sikerűlt. Pszichológus, pszichiátrel, zárt osztály, mindenféle anonim gyűlések. Nem igazán segítettek. Bár egy nap a pszichiátrián egyik betegtársamnál megláttam a Bibliát és kölcsön adta, hogy olvasgassam. Majd beszereztem egy sajátot, mert valahogy kedvem leltem benne. Néha olvasgattam. De újra és újra visszaestem. Még egy drogrehabra is elmentem. Kétszer is elmentem drogrehabra. Valamivel közelebb kerűltem Jézushoz. De amikor a feleségem ott hagyott és magával vitte mindkét gyermekemet teljesen összetőrtem. Történt egy nap, nyáron volt. Pontosan a nyári napfordulón 2020-ban. Hogy fizetés nap után egy héttel teljesen kimerítettem minden hitelkeretem. Az utolsó spanglimat szívtam és amiután elfogyott teljesen kikészűltem. Már 2 hónapja, hogy nem is látogattam meg a gyermekeimet, mert nem bírtam ellenálni a kábítószernek. Ott voltam sóvárgások közepette a kezdődő elvonási tünetektől küszködve mamám házában. Arra gondoltam, hogy hozzáférek egy fegyverhez és egy pillanat alatt végetvethetnék az egésznek. Elhatározásra is jutottam. Amikor is megláttam egy keresztény újságot melyről eszembe jutott az utolsó mentsvár: Jézus Krisztus.

Letérdeltem, zokogva hozzá imádkoztam. Nem akartam, hogy így legyen végem. Könyörögtem, hogy segítsen, mert ezt nem fogom kibírni. És akkor megéreztem. Nem láttam, nem hallottam Őt, de éreztem, hogy ott van mellettem. Hatalmas erőt éreztem, mintha megérintett volna. Eltűnt belőlem a sóvárgás, eltűntek az elvonási tünetek és abban a pillanatban megértettem, hogy nem vagyok egyedül. Én már soha az életben nem leszek egyedül. Sokszor imádkoztam azelőtt, sokféle képpen, de akkor előszőr imádkoztam úgy, hogy Jézus és Isten személyét egynek vettem. Ezután kezdtem komolyan kutatni Krisztus tanításait. Boldog boldogtalannak elmeséltem, hogy mekkora csodát tett velem az Úr. Hónapokig nem ittam, nem drogoztam. Persze ezután is elbotlottam, de már sosem voltam egyedűl. Mindig volt, aki felsegített. Mindig volt, aki a legjobb tanácsot adta, amikor olvastam a Bibliát. Sikerült végül Jézus segítségével rendbe szednem az életem. Nem 1-2 nap alatt, de 3 év alatt sikerűlt. Végül is a tanítványok is el-el botlottak, velem se lehetett ez másként. Ma elmondhatom, hogy fél éve nem kellett kábítószert használnom, ami elég nagy szó ahoz képest, hogy naponta többször is jól beálltam. Heti egy mező lottót játcom csupán, az elmúlt évben 3 alkalommal ittam elkoholt. Mellesleg új szakmával gyarapodtam, a munkahelyen felfigyeltek rám és még a bankszámlám is gyarapodásnak indult. Gyermekeim boldogok és a volt nejem is. Néha meglátogatják a fatert és nálam laknak a kicsik a tanszünetben. A kártékony embereket az Úr pedig kirostálta mellőlem.

Hát velem ez történt. Ki szabadultam a kábítószer börtönéből.

Tudom, mondják nekem, hogy ez az én érdemem, nem Jézusé vagy istené. De mondom nektek mindenféle pszichológiai tanulmány ellenére, hogy amit akkor azon a napon megéreztem, ahhoz semmi foghatót nem ismerek. Az az erő, józanság, békesség és vigasztalás semmihez sem hasonlítható. Szeretetet éreztem, szabadságot éreztem. Olyasmi érzés volt, mint amikor kiskoromban elestem és sírtam, de apám vagy anyám felvettek és megvigasztaltak, csak sokkal kijózanítóbb. Azóta tudom, hogy Jézus él. Most sem vagyok egyedül.

Velem ez történt dióhéjban. 35 éves vagyok. Krisztiánnak hívnak.

2023. okt. 22. 14:26
 6/11 anonim ***** válasza:
48%
Köszönöm, hogy válaszoltál. Engem a kábítószer valahogy sosem érdekelt, az alkohol annál inkább. Idősebb vagyok nálad és elég régóta tart a piás karrierem, de igazán mélyen sosem voltam. Talán ez a baj. Lehet, hogy nem tudok olyan őszintén megnyílni, ahogy neked sikerült. Vagy azzal segít Jézus, hogy nem enged túl mélyre? Hetente legalább háromszor iszok, de másnap elmegyek dolgozni, néha olyan másnaposan, hogyha lenne egy szondázás valószínűleg azonnal kirúgnának. Nem is értem, hogyan lehet, hogy nem látszik rajtam. Nemrég volt egy kisebb műtétem. 1,5 hónapig nem ihattam. Nem volt semmilyen elvonási tünetem, viszont a világ, vagy a hülye felfogásom egyfolytában idegesített. Most újra megy a vodka sörrel, így van pár óra amíg semmi sem érdekel. Remélem egyszer én is megtalálom az utat. 4-es voltam és Gábor a nevem.
2023. okt. 22. 15:13
 7/11 A kérdező kommentje:

Aki keresi az utat, az meg is találja. Aki kéri, az meg is kapja. Aki pedig kopogtat valahol, annak ajtók nyílnak meg.

A józanodás egy félelmetesnek tűnő út annak, aki benne van akár a drogban, akár az alkoholban. De járható út. Csak mi ilyen kifordított módon gondolkodunk. Én kívánom, hogy megtaláld az utat. Azt kívánom, hogy legyen benned bátorság, hogy elkezd járni az utat. Mert valójában te is pontosan tudod, hogy merre érdemes elindulni, csak nem mersz elindulni rajta, mert a pia magához bilincselt, ahogy engem bilincselt magához a narkó. A tesómmal egy fedél alatt élünk. Pár méterre van tőlem a kísértés. A spájzban a hűtő mellett pedig Fütyülős, Jonny Walker, minőségi borok, sőr, Jéger, baszki minden ott van.

Nekem a piával nem megy a mértékletesség. Egy sör nem sör, két sör egy sör, három után meg már jöhet minden ami a csövön kifér. Ezért jobb, ha nem állok neki inni, mert egy ponton már a narkós kísértésnek sem tudok ellenálni. De engem Jézus tart meg. Nem a kísértésekre figyelek, hanem Jézusra. Az Úrra tekintek és rajta elmélkedem, inkább feljövök ide és hozzászólok az összes kérdéshez vallás vagy valláskritika témakörben, mert még mindig jobb, mintha belekezdenék megint egy újjabb szezonba, ami lehet csak hónapok vagy évek múlva érne véget a telljes lenullázással és mélypontal.

Az utat megtalálni nem nehéz.

Akár itt is kezdheted:

" Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Vagy ki az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle, vagy amikor halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jót a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérnek tőle?" (Máté 7:7-11)

[link]

vagy itt:

"Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam." (János 14:6)

[link]

2023. okt. 22. 15:37
 8/11 anonim ***** válasza:
41%

Szia Krisztián !

Én fejfájásból kerestem a gyógyulásom. Mikor a helyi templomba is bementem, hogy az egyházi énekek meggyógyítanak. De itt énekeken keresztül Jézus megszólított, hogy kövessem Őt.

Fél éven belül összehozott olyan hívőkkel, akik keresték Isten akaratát és imádkoztak egymásért. Itt imádkoztak értem is... másnap ugrált a belső emberem, hogy meggyógyultam.

Azóta nem járok orvosokhoz. Az Úr jelenlétében élem életem. Őt figyelem. Nincs Nála jobb.Nincs semmi sem hasonló. Egy szavától -többször - elmúlt a szívemben a fájdalom... hol a gyász miatt, hol mert hazudtak rólam.

Ő a mindenem, mindig velem van.

2023. okt. 22. 16:29
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha csapos lány szól, hogy mehetek a kolbászért, akkor megmondom a nevemet 😴
2023. okt. 22. 17:24
 10/11 anonim ***** válasza:
Azt mondta, hogy ha 1 sör nem sör, több sör sem sör....
2023. okt. 22. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!