Szoktál aggódni, felni hogy hova jutsz a halàl után? Menny vagy az örök pokolba?
Amúgy nem értem. Miért kell neked túlvilág, Biblia meg Jézus a pokolhoz?
A földön is van pokol bőven.
Sőt, amikor itt van a kárhozat, akkor az örök.
35:
Valóban beszél Jézus a pokolról. De ha kiragadod a szövegkörnyezetéből és a teljes Bibliából, akkor úgy értelmezheted, ahogy jónak találod.
Kezdjük ott, hogy maga Jézus is 3. napig a pokolban volt. Ami azt jelenti, hogy élettelen, halott állapotban feküdt ott, várva a feltámadást.
Mindenki a pokolba kerül, aki megszűnik létezni, vagy is meghal.
Ebből az állapotból kaphat valaki lehetőséget az új életre, vagy ha méltatlan, akkor Isten nem adja meg neki azt a lehetőséget, hogy bármilyen formában is létezzen. Azért hogy "tűzzel" okozzon neki sérüléseket szellemi testben, vagy büntetést egy örökkévalóságon át, összeegyezhetetlen a személyével, mint aki maga a szeretet.
Ez az igazságosságával is ellentétes.
Ha egy ember mondjuk 70 évig él, és végig bűnben tengette az életét, nem lenne igazságos Isten részéről, hogy végtelen időkön keresztül más életformában gyötörje, mert nem felelt meg az emberi életében Isten elvárásainak.
A Bibliában a tűz kifejezés, a teljes megsemmisülést jelenti. Vagy is a halála után, nem folytathatja az életét, semmilyen módon.
Ez vár Sátánra is.
"Kezdjük ott, hogy maga Jézus is 3. napig a pokolban volt. Ami azt jelenti, hogy élettelen, halott állapotban feküdt ott, várva a feltámadást."
Téves, hamis.
Péter apostol levelében olvashatjuk, hogy Jézus ekkor vitt hírt:
"A test szerint ugyan megölték, de Lélek szerint életre kelt. 19Így ment el a börtönben sínylődő lelkekhez is, és hírt vitt nekik. Ezek egykor engedetlenek voltak, amikor Noé idejében Isten türelmesen várt, amíg a bárka elkészült, amelyben csak néhányan, mindössze nyolcan menekültek meg, épp a víz által."
Tehát csak a teste feküdt a sírban és az se 3 napig, akárhogy számolom, nagyjából max másfél napig.
"Ez vár Sátánra is"
Szerinted, na de lássuk Isten szerint mi:
"A sátánt, aki félrevezette őket, kénköves, tüzes tóba vetették - itt fog gyötrődni a vadállattal és a hamis prófétával éjjel-nappal, örökkön-örökké."
Tehát lehet az őrtorony szerint megsemmisül, Isten szerint viszont örökké szenvedni fog.
43
Ettől bölcsebb döntésed soha ne legyen.
46.
Kérlek figyeld meg, hogy Jézus mikor "prédikált" a gonosz szellemeknek.
Amikor feltámadt. Mikor támadt fel? a 3. napon, tehát nem azonnal a halála után.
Péter apostol arról írt, hogy bizonyos szellemek börtönben vannak, mert engedetlenek voltak egykor. De ha "börtönben" vannak, hogyan tudnak tevékenykedni?
Jézus itt Noé napjait említi, amikor engedetlenek lette, és fizikai testet öltöttek. Azonban ezt Isten már nem engedi meg, vagy korlátozza a szabadságukat, ténykedésüket bizonyos szinten. Pl nem tudnak emberi testet ölteni, ahogy az özönvízkor tették.
Jézus mit prédikált ezeknek a korlátozott szabadsággal rendelkező szellemeknek?
Nem a jó hírt, hanem az ítéletet, ami vár majd rájuk.
Tehát amikor feltámadt, ítéletet hírdetethetett ki ellenük, a jövőt illetően, hiszen már nincs a gonosz szellemeknek, és Sátánnak sem hatalma felette.
Tehát nem a pokolban prédikált, mint valami tüzes kínhelyen. Hanem szellemi testben ítéletet hírdetett a gonoszok ellen, akik korlátozott hatalmuk miatt vannak "börtönben".
Isten pedig, bármennyire is azt gondolja egy ember róla, hogy jogos, de nem fogja az ördögöt, és a démonait életben tartani csak azért, hogy kínozhassa Őket.
Isten élőlényeket soha nem kínoz, semmilyen oknál fogva, tűzben meg pláne.
Egyébként pedig a tűz, fizikai fogalom, és fizikai fájdalmat okoz, szellemi testet pedig nem lehet okozni ilyesminek.
S ahogy az embernél, a gonosz démonoknál sem fogja a 6000 éves aljasságaikat, örökké valóságon keresztül megtorolni.
Ők, méltatlanok az ajándékra. Az élet ajándék. Isten nem használja bosszúra, kínzásra, inkább megfoszt ettől az ajándéktól.
Ez a tanítás inkább Sátántól ered, és elhiteti az emberekkel, hogy Isten képes ilyet tenni. Úgy tünteti fel, mint ami jogosan jár.
Az ember pedig maga is egyetért ezzel, ha nem Ismeri Istent, és az irgalmát, szeretetét.
Isten nem gyönyörködik a bűnösök halálában sem. De ha nincs más, akkor a rossz döntés következményeként, visszavonja az ajándékot.
Én megmondom őszintén, hogy jobban örülnék, hogyha kiderülne, hogy a reinkarnáció igaz. Annak nem örülnék ha a szellemként bolyonganék itt, vagy ha a túlvilág létezne. Azért nem, mert ha itt maradnék szellemként, vagy a túlvilágon lenne tudatom, akkor az azt jelentené, hogy emlékeznék az életemre, azaz a traumáimra is. Az kinek jó, hogy a traumáid még halálod után is csesztetnek? Akkor inkább kezdjük új lappal. Egyébként ateista vagyok, semmilyen természetfeletti jelenségben nem hiszek, csak eljátszottam most a gondolattal. Nem vagy rossz ember a leírásod alapján kérdező.
Ha van menny vagy pokol és hogy hova jutnék, nem tudom. Csak azt tudom, hogy nem akarok bántani senkit sem. Van bennem empátia, megvisel az erőszak, szeretném ha világbéke lenne, de azért nekem is vannak hibáim. Pl. azért nem nekem van a világon a legnagyobb szívem, nem vagyok kimondottan segítőkész sem. HA van Isten, majd ő eldönti, hogy ez mire elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!