Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szoktál aggódni, felni hogy...

Szoktál aggódni, felni hogy hova jutsz a halàl után? Menny vagy az örök pokolba?

Figyelt kérdés
Megvok keresztelve mint keresztény -Romai Katolikus. Hiszek. Első áldoztam is. Szoktam magamban imádkozni..hiszem hogy egy Isten van aki a biblia Istene a világ mindenség teremtő Ura, és ő a mi Mennyei Atyánk. És hiszem hogy az ő egyszulott Fia a Megváltó Úr Jézus! Hiszek szentlèlekben. Nem artok másnak próbálok kedves segítőkész lenni. Azonban élvezem az életem. Bulik csajok. Remélem nem karhozom el..felek... 22F
2023. dec. 10. 19:21
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
33%

"gondolkodom, tehát vagyok" - Descartes

Ennek ellenére vannak emberek, akik azt vizsgálják, hogy mi van, ha nem gondolkodnak.

Olyasmire keresik a választ, hogy:

- Mi az ami gondolkodik az elmémmel?

- Mi az ami érez (lát, hall, szagol, tapint, stb.) a testemmel?

Ők olyasmit mondanak, hogy a válasz tapasztalati, nem fogalmi.

A tudomány a fogalmi gondolkodás határaiba ütközik.

https://www.youtube.com/@zen108/videos

2023. dec. 11. 00:22
 32/50 anonim ***** válasza:
65%
Nem gondolkodom ezen, mert a pokol abban a formában nem létezik, amit némelyek gondolnak, vagy híresztelnek.
2023. dec. 11. 02:51
 33/50 anonim ***** válasza:
17%

Még akkor se, ha maga Jézus "híreszteli" ezt a formát a Bibliában? Amikor külső sötétségként jellemzi, ahol sírás lesz és fogcsikorgatás.

2023. dec. 11. 15:08
 34/50 anonim ***** válasza:
0%

33.

Jézus szemléltetésében olvassuk ezt.

A példázat arról szól, hogy az egyik ember nem kamatoztatta Jézus vagyonát, hanem elrejtette. Ez a "külső sötétség" jellemzi emberiség nagy részét, különösen vallási értelemben. A legtöbben ebben a helyzetükben nem élvezik Isten áldását, és ezért "vicsorognak".

Nem törekedtek a visszatért Uruk érdekeinek előmozdítására, és a jelképes tálentumot is elvették tőlük.

2023. dec. 12. 00:52
 35/50 anonim ***** válasza:
48%

A külső sötétség elég egyértelműen a pokol, ahol sírás lesz és fogcsikorgatás. De sok más helyen is beszél Jézus a pokolról, sőt talán többet mesél róla, mint a mennyről.

2023. dec. 12. 17:47
 36/50 anonim ***** válasza:
30%

"mesél róla"

Ezzel az egész elárul mindent hogy csak mese az egész, egy kitaláció az emberiség számára, hogy a szerencsétlenek lelkét erősítsék. :P

2023. dec. 12. 17:57
 37/50 anonim ***** válasza:
19%

Értem, amikor a te szüleid, nagyszüleid meséltek a gyermekkorukról, akkor az is csak kitaláció, kamu volt, az olyan szerencsétlenek számára, mint te is vagy.

2023. dec. 12. 18:02
 38/50 anonim ***** válasza:
30%

37

Ők csak követték a szokásokat amit az elődeiktől láttak te kis naiv.

Te is csak azt hiszel amit tőlük hallottál és a környezetedben zajlik.

2023. dec. 12. 18:13
 39/50 anonim ***** válasza:
0%
Akkor a szüleid, nagyszüleid csak szokásból kamuztak neked, amikor gyermekkori, fiatalkori élményeiket mesélték el?
2023. dec. 12. 18:18
 40/50 anonim ***** válasza:
75%
Én most a vallásról beszélek, nem a szüleim gyermekkori élményeikről.
2023. dec. 12. 18:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!