Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szoktál aggódni, felni hogy...

Szoktál aggódni, felni hogy hova jutsz a halàl után? Menny vagy az örök pokolba?

Figyelt kérdés
Megvok keresztelve mint keresztény -Romai Katolikus. Hiszek. Első áldoztam is. Szoktam magamban imádkozni..hiszem hogy egy Isten van aki a biblia Istene a világ mindenség teremtő Ura, és ő a mi Mennyei Atyánk. És hiszem hogy az ő egyszulott Fia a Megváltó Úr Jézus! Hiszek szentlèlekben. Nem artok másnak próbálok kedves segítőkész lenni. Azonban élvezem az életem. Bulik csajok. Remélem nem karhozom el..felek... 22F
2023. dec. 10. 19:21
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
70%
Nem, mert nem hiszek ilyenben. Ha meghalok akkor megszűnik a tudatom is. Nem fog fájni semmi már.
2023. dec. 10. 19:25
 2/50 anonim ***** válasza:
63%

Nem. Nincs semmi a halál után, csak emlék leszek.

De ha lenne is menny meg pokol, inkább szenvednék a pokolban, minthogy a szépet tenném a mennyországban egy szadista istennek.

A vallásod szerint elkárhozol, de ha ez megnyugtat, Isten nem létezik.

2023. dec. 10. 19:26
 3/50 anonim ***** válasza:
83%
Inkább azon hogy hova jutok ha megszűnik a munkahely vagy kirúgnak.
2023. dec. 10. 19:31
 4/50 anonim ***** válasza:
79%

Én attól egyáltalán nem aggódom hová kerülök, inkább attól hogy hogyan hagyom itt ezt a világot. Pontosabban hogyan fogok meghalni, azt a pillanatot milyen fájdalommal kellesz átvészelni, mert a hirtelen halál is fájdalmas. Persze az jobbik eset, ha az ember olyankor már nincs tudatánál, de a test még tovább küzd az életben maradásért.

Az átmenet nehéz a "határon"... de eddig még mindenki át jutott, nincs kivétel, csak a vele járó fájdalmak mindenkinél eltérő.

2023. dec. 10. 19:32
 5/50 anonim ***** válasza:
93%

3

A munkahivatalba. :P

2023. dec. 10. 19:33
 6/50 Metionin ***** válasza:
76%
Nem, nem hiszek semmiféle túlvilágban.
2023. dec. 10. 19:36
 7/50 anonim ***** válasza:
66%

Ugyanaz lesz veled a halálod után mint a megszületésed előtt. Mire emlékszel vagy mit érzékeltél a megszületésed előtt eltelt sok millió évből?

Na ugye......

Ugyanez lesz a halálod után következő sok-sok millió évben.

2023. dec. 10. 19:37
 8/50 anonim ***** válasza:
65%
Dehogy aggódom, sőt, megnyugtat a tudat, hogy ugyanaz lesz, mint mielőtt megszülettem volna. A nagy semmi.
2023. dec. 10. 19:45
 9/50 anonim ***** válasza:
77%

Nem, én kinőttem már a dajkamesékből.

Sajnos-nemsajnos a világegyetem rendje alapján a menny-pokol teóriának van a legkisebb esélye a létezésre, szóval én a helyedben nem aggódnék, mert gyakorlatilag borítékolható, hogy nincs se menny, se pokol, és ejnyebejnyézni sem fog senki, hogy tartottad-e magad a dogmákhoz. Kivéve a társadalom. A társadalom pont ilyen ítélkező.

Élj, ahogy jónak látod, és ne a halált követő ígéretek miatt, hanem mert lehet, hogy nem lesz több esélyed úgy élni, ahogy akarsz.

2023. dec. 10. 19:45
 10/50 anonim ***** válasza:
28%
Aki azon aggódik, mi lesz a halál után, az jó jel, mert ezek szerint itt az életben nincs min aggódnia.
2023. dec. 10. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!