Szoktál aggódni, felni hogy hova jutsz a halàl után? Menny vagy az örök pokolba?
Nem. Nincs semmi a halál után, csak emlék leszek.
De ha lenne is menny meg pokol, inkább szenvednék a pokolban, minthogy a szépet tenném a mennyországban egy szadista istennek.
A vallásod szerint elkárhozol, de ha ez megnyugtat, Isten nem létezik.
Én attól egyáltalán nem aggódom hová kerülök, inkább attól hogy hogyan hagyom itt ezt a világot. Pontosabban hogyan fogok meghalni, azt a pillanatot milyen fájdalommal kellesz átvészelni, mert a hirtelen halál is fájdalmas. Persze az jobbik eset, ha az ember olyankor már nincs tudatánál, de a test még tovább küzd az életben maradásért.
Az átmenet nehéz a "határon"... de eddig még mindenki át jutott, nincs kivétel, csak a vele járó fájdalmak mindenkinél eltérő.
Ugyanaz lesz veled a halálod után mint a megszületésed előtt. Mire emlékszel vagy mit érzékeltél a megszületésed előtt eltelt sok millió évből?
Na ugye......
Ugyanez lesz a halálod után következő sok-sok millió évben.
Nem, én kinőttem már a dajkamesékből.
Sajnos-nemsajnos a világegyetem rendje alapján a menny-pokol teóriának van a legkisebb esélye a létezésre, szóval én a helyedben nem aggódnék, mert gyakorlatilag borítékolható, hogy nincs se menny, se pokol, és ejnyebejnyézni sem fog senki, hogy tartottad-e magad a dogmákhoz. Kivéve a társadalom. A társadalom pont ilyen ítélkező.
Élj, ahogy jónak látod, és ne a halált követő ígéretek miatt, hanem mert lehet, hogy nem lesz több esélyed úgy élni, ahogy akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!