Szoktál aggódni, felni hogy hova jutsz a halàl után? Menny vagy az örök pokolba?
Azokon csodálkozom, akik a nagy semmiből, a nem létből, most valahogy itt vannak, de haláluk után simán csak nem lesznek.
Akkor most hogy a bánatban vagytok?
(Csak sejtem, hogy az öntudatára ébredt bioszámítógép koncepciójában hisznek.)
Hiszek Jézus Krisztusban. A meghalás nyereség, az Úrral leszek örökké.
Hiszem, tudom azt, amit Jézus mondott, hogy aki hisz Benne, ha meghal is él.
Örök életem van. Isten ajándéka.
21, nem értem, mit nem értesz. Senki nem írta, hogy a nagy semmiből van itt. Mind részecskékből állunk, az abszolúte nem semmi. Annyi, hogy nem mindenki akar olyan misztifikált fogalmakat belemagyarázni az öntudatba, mint hogy "lélek" meg hasonlók, hanem az öntudatot és a személyiséget mint az elme produktumát látja. Az agyhalállal az elménk is megszűnik létezni, a részecskék újrahasznosulnak azzal, hogy táplálékot biztosítanak baktériumoknak és gombáknak.
Ezen semmi "öntudatra ébredt bioszámítógép" nincs, ez alapvetően a biológiai koncepciója az életnek. Ez pedig tudományosan igazolt, ellenben se a lélek, se egyéb ehhez kapcsolható fogalmak nem igazolgatók tudományosan.
Ember nem jogosult az Úr Nevében ítéletet mondani. Sajnos életed ismerete nélkül még a semminél is kevesebbet tudok mondani rólad, az ismeret szavának ajándékát meg sajnos nem bírom... 😉
Az "élvezem az életet" mit takar? Paráznaságot, részegeskedést vagy bármit, mit Jézus nem helyesel? Én is járok buliba (bár, ha nem is rettenetesen gyakran), mégsem bűn, hisz nem teszek semmit, mi ellenkezik az Úr törvényivel.
A "hiszek" szór elég tág értelemben szokás használni. Pontosabban?
Imádkozás mit takar? Egy miatyánk, oszt annyi? Vagy tényleg az Istennel való beszélgetést?
Gondold végig az Egyház alapvető tanításait, válaszold meg ezeket s kérdéseket magadnak, és ott a válasz.
U. i.: A Katolikus Anyaszentegyház tanítása szerint az kárhozik el, ki súlyos (halálos) bűn állapotában ill. súlyos mulasztásokkal azokat mindvégig meg nem bánva hal meg. Szerintem ezek rád nem igazak.
# 21:44
" A tudatod csupán az agyad működése. Nagy dolognak tűnik, ám valójában könnyedén befolyásolható különféle anyagokkal, elektromossággal."
"A tudatunk igazából a fejlett idegrendszerünk egy jellegzetessége."
Így van. Amiről beszélsz az a tudat tartalma, énkép, öntudat, személyiség, egó, intellektus stb. Fiatal én, öreg én, haragos én, jókedvű én, szenvedő én, sérült én, haldokló én, nincs én, stb.
# 21:39
"Ez pedig tudományosan igazolt, ellenben se a lélek, se egyéb ehhez kapcsolható fogalmak nem igazolgatók tudományosan."
Hogyan igazolod azt, hogy fáj neked, ha megvágod a kezedet? Oké, vannak a bőrön receptorok, van idegrendszer ami elviszi a jelet az agyba, de ott mégis kinek fáj?
Azt hiszem ebben a beszélgetésben mondja el egy felkapott ideológus, hogy a tudomány képes mesterséges intelligenciát létrehozni, de mesterséges tudatot nem:
# 22:37
Azt hogyan bizonyítod be tudományosan, hogyha megvágod a kezed, az neked valóban fáj? Hogyan bizonyítod be, hogy a fájdalomreakciód nem szimuláció?
Oké, ha előttem csinálod, én valószínüleg elhiszem, hogy neked fáj, de az nem tudományos bizonyíték.
Ha nézem az MR képedet, miközben megvágnak, fogom látni, hogy az agyad mely területe hogyan aktiválódik, de ez még mindig nem tudományos bizonyíték arra, hogy van ott valaki, akinek tényleg fáj, nem "csupán" fájdalomreakciókat mímel.
Oké, én még ilyenkor is elhiszem neked, de ez nem tudományos bizonyíték, mert egy jól összerakot tamagocsinak is elhinném.
29, és ennek most amúgy mi értelme van, amit írsz? Mi a célod vele? Mert eddig csak az iskolázatlanságodat sikerült bizonyítanod vele.
Nem csak a látás valaminek a mércéje, rengeteg dolgot nem látunk, ami mérhető, vagy ami hatással van. A fájdalom maga nem látható, de a rá adott reakciók egyértelműen utalnak rá.
Ha arra akarod ezt valami nagyon "okos" módon visszakanyarítani, hogy isten se látható, de szerinted ettől még létezik, akkor elmondanám, hogy nálad sokkal értelmesebb és tanultabb emberek is vitáztak már erről, akiknek mondjuk tényleg voltak is érvei a témában, és isten létezésére nincs semmiféle bizonyíték. Szó szerint semmiféle. Még annyi sem, mint a sötét energiára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!