Ima mormolása?

Figyelt kérdés
Sziasztok kérlek le tudnátok írni mit jelent, hogy ima mormolása?
2023. dec. 6. 17:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
ez egy negativ toltetu kifejezes arra, ha valaki nem hangosan, de nem is teljesen magaban imadkozik, hanem alig hallhatoan es alig erthetoen
2023. dec. 6. 18:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom
2023. dec. 6. 18:51
 3/8 anonim ***** válasza:
23%

Egy betanult, Bibliában olvasható mondat ismételgetése halkan....

Jézus soha nem mondta, hogy ismételgetni kell egy általa mondott szöveget.

(Máté 6:7) 7 Mikor pedig imádkoztok, ne mondjátok újra meg újra ugyanazt, . . .

2023. dec. 6. 20:46
 4/8 anonim ***** válasza:

#3: Ilyet nem mondott Jézus. Hanem ezt mondta:

7„Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg.

2023. dec. 7. 13:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Jézus a továbbiakban ajánlotta is, hogy mi hogy imádkozzunk:

7„Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. 8Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle.” 9„Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, 10jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; 11mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma, 12és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; 13és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen.” 14„Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. 15Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket.”

2023. dec. 7. 13:36
 6/8 KZitus ***** válasza:

Szia

Az Anna imája talán hasonlít arra, amiről kérdeztél. Ismered a történetet? Talán jó ha felidézem:

"Amíg ő hosszasan imádkozott Jehovához, Éli figyelte a száját. Anna magában beszélt, csak az ajkai remegtek, de nem hallatszott a hangja. Ezért Éli úgy gondolta, hogy részeg. Így szólt hozzá: „Meddig leszel még részeg? Ne igyál több bort.” Anna erre így válaszolt: „Nem, uram! Elgyötört asszony vagyok én. Nem ittam sem bort, sem más szeszes italt, csak lelkemet öntöm ki Jehova előtt. Ne tekintsd semmirekellő asszonynak szolgádat, mert sok gondom és bajom miatt beszéltem mindeddig.” Éli erre így felelt: „Menj el békében, és teljesítse Izrael Istene kérésedet, amit kértél tőle! 1Sámuel 1:12-17

Jehova teljesítette kérését. Hálaadó szavait az 1Sámuel 2:1-10 verseiben olvashatod el, ha szeretnéd.

2023. dec. 7. 15:05
 7/8 anonim ***** válasza:

3

"egy betanult, Bibliában olvasható mondat ismételgetése", "egy általa mondott..."

1. nem betanult, lehet olvasva is

2. nem csak Bibliában olvasható mondat

3. nem feltetlenul ismetelgetve, lehet egyszer is

4. nem feltetlenul Jezus altal mondott, akar Jezushoz szolo is lehet

es Jezus tenyleg nem mondta azt, amit a szajaba adsz

kedves kerdezo, latod, vannak, akik rosszindulatuan hasznaljak, foleg a katolikusfobiasok, ezt a "mormolas" szot

aki csinalja, az nem mormolasnak nevezi, hanem imadkozasnak

lehet pl. a rozsafuzer, a zsolozsmak (imaorak liturgaja), az ortodoxok gyakran imadkozzak a Jezus imat

az evangelikusoknak is van imakonyvuk, az anglikanok is zsolozsmaznak, a reformatusok is elmondjak a Miatyankot

egyebkent az elhangzik a Bibliaban, hogy szuntelen imadkozzatok

"Szüntelen imádkozzatok. Mindenben hálákat adjatok; mert ez az Isten akarata" 1Thesz 5: 17-18

es az is, hogy imadkozzatok a zsoltarokat, vagyis

"Hálaadással szívetekben énekeljetek Istennek zsoltárokat, himnuszokat és szent énekeket!" Kol 3,16

ez pl. a zsolozsmak alapja

en nem vagyok katolikus, de ez a felekezetek kozotti rosszindulat (oda-vissza egyebkent) neha nagyon feltuno

2023. dec. 7. 19:23
 8/8 anonim ***** válasza:

7+

1-es voltam

2023. dec. 7. 19:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!