Ima mormolása?
Egy betanult, Bibliában olvasható mondat ismételgetése halkan....
Jézus soha nem mondta, hogy ismételgetni kell egy általa mondott szöveget.
(Máté 6:7) 7 Mikor pedig imádkoztok, ne mondjátok újra meg újra ugyanazt, . . .
#3: Ilyet nem mondott Jézus. Hanem ezt mondta:
7„Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg.
Jézus a továbbiakban ajánlotta is, hogy mi hogy imádkozzunk:
7„Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. 8Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle.” 9„Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, 10jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; 11mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma, 12és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; 13és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen.” 14„Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. 15Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket.”
Szia
Az Anna imája talán hasonlít arra, amiről kérdeztél. Ismered a történetet? Talán jó ha felidézem:
"Amíg ő hosszasan imádkozott Jehovához, Éli figyelte a száját. Anna magában beszélt, csak az ajkai remegtek, de nem hallatszott a hangja. Ezért Éli úgy gondolta, hogy részeg. Így szólt hozzá: „Meddig leszel még részeg? Ne igyál több bort.” Anna erre így válaszolt: „Nem, uram! Elgyötört asszony vagyok én. Nem ittam sem bort, sem más szeszes italt, csak lelkemet öntöm ki Jehova előtt. Ne tekintsd semmirekellő asszonynak szolgádat, mert sok gondom és bajom miatt beszéltem mindeddig.” Éli erre így felelt: „Menj el békében, és teljesítse Izrael Istene kérésedet, amit kértél tőle! 1Sámuel 1:12-17
Jehova teljesítette kérését. Hálaadó szavait az 1Sámuel 2:1-10 verseiben olvashatod el, ha szeretnéd.
3
"egy betanult, Bibliában olvasható mondat ismételgetése", "egy általa mondott..."
1. nem betanult, lehet olvasva is
2. nem csak Bibliában olvasható mondat
3. nem feltetlenul ismetelgetve, lehet egyszer is
4. nem feltetlenul Jezus altal mondott, akar Jezushoz szolo is lehet
es Jezus tenyleg nem mondta azt, amit a szajaba adsz
kedves kerdezo, latod, vannak, akik rosszindulatuan hasznaljak, foleg a katolikusfobiasok, ezt a "mormolas" szot
aki csinalja, az nem mormolasnak nevezi, hanem imadkozasnak
lehet pl. a rozsafuzer, a zsolozsmak (imaorak liturgaja), az ortodoxok gyakran imadkozzak a Jezus imat
az evangelikusoknak is van imakonyvuk, az anglikanok is zsolozsmaznak, a reformatusok is elmondjak a Miatyankot
egyebkent az elhangzik a Bibliaban, hogy szuntelen imadkozzatok
"Szüntelen imádkozzatok. Mindenben hálákat adjatok; mert ez az Isten akarata" 1Thesz 5: 17-18
es az is, hogy imadkozzatok a zsoltarokat, vagyis
"Hálaadással szívetekben énekeljetek Istennek zsoltárokat, himnuszokat és szent énekeket!" Kol 3,16
ez pl. a zsolozsmak alapja
en nem vagyok katolikus, de ez a felekezetek kozotti rosszindulat (oda-vissza egyebkent) neha nagyon feltuno
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!