Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki Jézust istenként tiszteli,...

Aki Jézust istenként tiszteli, hogy hivja?

Figyelt kérdés
Sziasztok a kérdés NEM! az, hogy Jézus maga Isten e. A kérdésem az lenne, aki Jézust úgy tiszteli mint Istent, ő Jézusnak hivja, vagy Isten-nek? Szabad Istennek hivni? köszönöm szépen.
nov. 29. 17:53
1 2
 1/16 anonim válasza:
87%
Jézusnak. Igen, szabad.
nov. 29. 17:59
 2/16 IstenGyermeke1 ***** válasza:
72%
Sokféleképpen nevezem Jézus Krisztust. De igen, lehet Istennek hívni.
nov. 29. 18:02
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem tudom valahogy igy nekem jobb, nem tudom megmagyarázni miért de én csak Istennek hivom ugyanúgy mint az Atyát és Szentlelket, valahogy ettől megnyugszom ha igy hivom.
nov. 29. 18:13
 4/16 anonim ***** válasza:
88%
Úr Jézus
nov. 29. 21:54
 5/16 anonim ***** válasza:
90%
Minden imámban az "Uram" megszólítást használom. Nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat. Ha meg beszélek róla, akkor a nevét használom, mint bárki más esetében is.
nov. 29. 23:43
 6/16 A kérdező kommentje:
4-5 köszönöm. Igen ha róla beszélek én is Jézusnak hivom.
tegnapelőtt 09:33
 7/16 anonim ***** válasza:
Imádlak Jézus ✌️💞
tegnapelőtt 11:36
 8/16 anonim ***** válasza:

Békesség neked kérdező!

Az a vallási messiás, akit te említesz a kérdésben, az a J betűs, azt nem ismerem, mégis okkal a fél világ ezen a néven szólítja. Isten nem vallás. Sokan a hívők közül nem is élik lélekből, ki is az Ószövetség bosszúszomjas istensége, ki az a messiás, akit az Igaz Megváltóból a vallás kreált, és ki a Pál. Krisztus nem Isten, ezt állítani már maga káromlás! Lelki szempontból egy az Atyával, mert az a lelkiség, ami Krisztusban is volt, az az Atyától való. Krisztus jelentése: Megváltó. Maga Isten Szent Lelke ő. Nem ő az Isten, hanem megmutatta nekünk, hogy milyen lelkiség szükséges ahhoz, hogy valaki Isten gyermekének neveztessen. És azt is megmutatta, hogy milyen az Isten, elhozta őt közénk személyes, intim síkra is, hogy az emberek jobban megismerjék. Személyes köteléket alakított ki. Nem templomba küldött imádkozni megy vallásba. Istenhez küldött! Mindig elmondta, hogy az Atya nála nagyobb. Belőle a vallás kreált istenséget. Többek között úgy, hogy anyagi síkon is megtörtént csodákat tulajdonított neki, amik szimbolikus cselekedetek, másrészt egy bálványra, keresztre szegezte őt, majd feltámasztotta a halálból, ami szintén szimbólum. Krisztus nem halt meg semmiféle kereszten és főleg nem támadt fel és jött ki a testével! a sírboltból. Szimbolikus értelemben, lelki síkon támadt fel.

Nem, nem szabad Istennek hívni, de a legfőbb: azon a néven meg főleg nem ildomos, ahogyan te is nevezed őt, mert soha! sem hívták őt úgy. Ha úgy nevezed, kihez imádkozol te is?

Látod, érdekes és tanulságos, hogy a kommentekben is miként hívják őt? Vallási, kimért, rideg módon. Úr, meg Isten, meg az a J betűs szócska, persze. De senkinél sem olvasom, sem itt sem máshol, hogy barátjának! hívná őt! Nekem ő a barátom, a legigazabb. Nem hajlongok előtte. Az eb az, aki meghunyászkodik a gazdája előtt. A gyermek a barátja nyakába ugrik és megöleli. Természetesen nekem is egyetlen Uram és Mesterem, de ez olyan protokolláris. Inkább a barátom már. És ő is ezt mondja a tanítványainak, hogy ők már a barátai, nem a szolgái. A legtöbben viszont, noha nem is tudják, de úgy tekintenek rá, ahogy szolga az urára, ezért nem ismerik őt.

A Szent Lélek adjon a kegyelméből, és nyissa fel a hályogos szemeket!

Üdv.

tegnapelőtt 11:47
 9/16 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Komolyan, mondom, a jehovásokkal vagy egy szinten érvelésből. Isten valóban nem vallás, viszont a kereszténység (vagyis pontosabban a Katolikus Egyház) a Krisztust követő vallás.

Valóban, nem úgy kezelem az Urat, mint egy barátot. Őt nem úgy szeretem, ahogy a legjobb barátomat. Istent imádom, ami a szeretet legmagasabb foka. Az imádat egyedül az Örökkévalót illeti meg, hiszen ezt mondta: "Ne legyen körödben más isten, idegen istent ne tisztelj soha!" (Zsolt 81,10) Sokkal jobban szeretem Őt, mint a legjobb barátomat.

Az eretnekséged egetrengető! Olvastad valaha az evangéliumokat? Le van írva egyértelműen, a Napnál is világosabban, hogy Jézus meghalt értünk, de feltámadott.

A te "hályogos szemedet" nyissa fel az Isten Igéje!

tegnapelőtt 14:32
 10/16 A kérdező kommentje:
IstenGyermeke1 nem csak a katolikusok vannak... el kell fogadni azt is ha valaki nem a te hited követi Jézus is biztosan igy tenne. A többivel egyetértek, de én tisztelem más hitét. 8 érdekes vélemény de mindenkinek joga van a hitéhez.
tegnapelőtt 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!