Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki Jézust istenként tiszteli,...

Aki Jézust istenként tiszteli, hogy hivja?

Figyelt kérdés
Sziasztok a kérdés NEM! az, hogy Jézus maga Isten e. A kérdésem az lenne, aki Jézust úgy tiszteli mint Istent, ő Jézusnak hivja, vagy Isten-nek? Szabad Istennek hivni? köszönöm szépen.
nov. 29. 17:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

10-es kommentelő: Békesség neked!

Köszönöm Istennek, de hagyd csak. Aki testi még és a szükséges részt választotta, az nem lát mást, csak azt. A saját egóját. Kötözködik, provokál. Azt hiszi, hogy csak Ő ismeri a Bibliát, más nem olvasta azt el. Magma is csak 5-ször! eddig, az első szótól az utolsóig. És kevesen értik azt annyira, mennyire magam már megértem. Az Igazságot hiszi hazugságnak, és oda-vissza. Nem veszi észre, hogy nem megalázza magát lelki gyermeki módon Isten előtt, hanem magát Előtte lejáratja és az embertársai előtt is. Ezért szükséges érte is imádkozni, áldani őt is, hogy hazatérjen Istenhez. Most még távol van Tőle, akármit is hisz. De még lehet számára is élő a kegyelem, hogy Hozzá visszatér. Viszont ez csak akkor következhet be, ha ő is szembesül azzal, ami a szívében honol. Hogy Isten Igazsága nem vallás és erőszakos térítés, nem beképzeltség és cinizmus, nem leterhelő világi tudás és információ, nem zaklatás, megalázás, hanem lelki alázat és szelídség. Amíg még él, van számára is remény, tart a kegyelem. Ha megtanulja magát megalázni, nem felemelni, akkor lesz ő felemelve Isten által. És ha megvallja magának az ilyen ember, hogy azért reagál folyton, mert bántja a tükör, amit kap. Majd megtanulja egyszer, megéli lélekből Isten által, hogy az szeret a legjobban, aki elenged. De sosem találkoztam még ilyen emberrel. Amióta ide írok ere a GYK oldalra, szüntelen csak zaklat. Sem a szűk környezetemben, sem a távoli ismeretségemben, sem sehol. És ezek kemény szavak, bocsánat érte, de nem engem minősítenek.

Viszont azt fontos tudni,hogy senkinek a hitét ne tiszteld! Elfogadod, persze, mást nem tehetsz, de ne tiszteld. Miként tisztelheted azt, aki lop, öl csal? Tiszteled, hogy neki abban van a hite? Áldani szükséges őket majd továbblépni, de a tisztelet az ami többek között a világunkat szétzúzta. Ez az elfogadás átka. Ez nem katonaság. Nem tisztelni szükséges egymást, hanem egymással lelki emberként viselkedni, ami nagy különbség! Ha tisztelsz, akkor a szükséges dolgokat a szőnyeg alá sepred. KI szükséges az Igazságot mondani. Ne bántava a másikat, ha ne értesz egyet, de nem is tisztelve.

A Szent Lélek adjon neki is a kegyelméből és szabadítsa meg a Babilonból!

Üdv.

tegnapelőtt 15:28
 12/16 A kérdező kommentje:
Szeretném kérni, hogy ne egymást téritsük, a topik témáról beszéljünk. köszönöm
tegnapelőtt 17:58
 13/16 IstenGyermeke1 ***** válasza:

A vitakultúrádról csak annyit, hogy meglehetősen kezdetleges — nem sértésnek szánom. Nehogy véletlenül is nekem válaszolj…

Megint jön a “tudok mindent, mindenki más pedig PONTOSAN olyan, amilyennek én most kitalálom.” jellegű szöveg. Evvel a problémát már többször leírtam, de megteszem mégegyszer abban a reményben, hogy egyszer csak eljut a tudatodig: ezek a defenzív módon írt szövegek közel sem fedik a valóságot; csak magadról festesz ezáltal egy nem éppenséggel pozitív képet.

Szeretném arra is felhívni a tisztes figyelmedet, hogy az a fajta arrogancia, amelyet rólam feltételezel; a te válaszaidban leledzik.

Csak néhány kijelentésedről (a teljesség igénye nélkül):

Primo, azt a megátalkodottságot, amit rólam írsz, reprezentálja az a kijelentésed, hogy te érted a Szentírást, mások nem nagyon. Mégis azt írod, Jézus nem halt meg. Pedig kerek perec leírják az evangelisták és a szent apostolok. Már megbocsáss, de szövegértésből egy első osztályos gyermek is felfogná ezt, ha odaadjuk neki a szöveget.

Ezenfelül felhívnám a figyelmedet arra, hogy én nem gondolom, hogy csak én ismerném a Bibliát. Épp ellenkezőleg. Olyan személyek véleménye alapján építem fel a sajátomat, akik jóval régebb óta tanulmányozzák az Isten Igeéjét, mint jómagam. És a hit, amelyet hiszek, nem az én kreálmányom — ellentétben a tieddel —, hanem az egy, szent, katolikus és apostoli hit, melyet Urunk apostolai adtak át nekünk, amelyet alapítása óta sziklaszilárdan megvall Egyházunk.

Secundo, megint, ugyanaz. Ugyanolyan légből kapott, komolytalan és igaztalan; mint az érzelmeimmel, a nememmel és istenkapcsolatommal kapcsolatos kinyilatkoztatásaid. A kettővel ezelőtti fiókodon keresztül még az Úr közvetlen hangjának, csalatkozhatatlannak vallottad magad, véleményedet pedig még a Szentírásnál is előbbrevalónak. Ezek a kijelentéseid cáfolnak rá ezekre.

Tertio, frankón ugyanazt csinálod, amit rólam állítasz. És megint elmondanám, hogy fölösleges teljes mellszélességgel az érzelmeimről és istenkapcsolatomról beszélned, amelyet te — állításod szerint — ismersz. Pedig ezt egyedül az Isten tudhatja, Ő az egyetlen bíró, szívek vizsgálója (vö.: 1Sám 16,7), te is ember vagy, te sem mondhatsz az Isten Nevében ítéletet.

Quarto, a tudás Istentől való dolog. Nekünk adta a világot, hogy uralkodjunk rajta (ld.: Ter 1,28). S semmit sem lehet tudatlanságban kormányozni, az botorságot szül, nem bölcsességet. A tudatlanság sötétséget szül, és maga az Isten is mérhetetlen bölcsességben kormányoz mindent. Ha kell hozok szentírási szakaszokat is erre.

Valamint a művéből megismerhetjük a Művészt, aki ily’ csodásan alkotott mindent.

Viszont tudom, hogy a világ bölcsessége nem vezet egyenesen Isten országába. Ha csak az van, ateizmus vagy agnoszticizmus lesz belőle. A teológiával együtt, kéz a kézben vezetnek el a Teremtő ismeretéhez, ha a Szentlélek lakik abban, aki ezeket műveli.

Végezetül a teljes hozzászólásodra érvényes észrevételeimet listáznám:

Primo, a személyeskedés NEM HELYETTESÍTI AZ ÉRVEKET. Ha engem mindennek elmondasz, nem lesz igazabb, sem tűnik fel jobb fényben a véleményed.

Secundo, nem támasztasz alá semmit. Ahogy az egyik kedvenc latin közmondásom szól (nem fordítom le, művelődj egy kicsit, nem árt meg): Quod gratis asseritur, gratis negatur.

Kedves kérdező!

Úgy látom elkerülte a figyelmed, hogy az egész kereszténységet írtam Isten vallásának. Nem csak a katolicizmust, bár az a legegyenesebb, legtisztább út, ami az Istenhez vezet.

Továbbá senkinek sem vontam kétségbe a vallásszabadsághoz való jogát. Neki is joga van bármiben hinni, de attól még a Szentírásnak ellentmond minden szava; ezáltal nevezhetem eretnekségnek.

tegnapelőtt 19:31
 14/16 anonim válasza:
8-as ugye nem gondoltad hogy ha valaki beleolvas az irományodba azzal is egyet is értenek szerintem te se tudod hogy mit irkáltál valójában nem is te írtad ezt ez az őrtorony maszlag turmixa....
tegnapelőtt 21:21
 15/16 anonim ***** válasza:

14-es kommentelő: Békesség neked!

Bocsásd meg, de nem 8-as vagyok, egy szám, hanem az embertársad. Vagy akár 8-as kommentelő.

Nem gondoltam ilyet. Az azért jól esne, ha az emberek illendően fejeznék ki magukat, nem tiszteletet adva, mint a katonaságon, hanem lelki emberi módon, illendően. Magam megosztom azt, amit kaptam Isten kegyelméből, A mai tendencia okán jó, ha 100-ból egy ember meghallja lassan már. De ha az ő földjébe úgy hullik el a mag, hogy abból gyümölcstermő fa növekedik, akkor már megérte! A többiek pedig már választottak, nekik sajnos félő, hogy már késő.

Velem aztán senki se értsen egyet. Azt halld meg te is kérlek, ki Által szólok. Ezt szükséges felismerni gyermeki alázattal. Istené a dicsőség nem emberé!

Nem, az igazság az, hogy te nem tudod még, miket írsz és jelentesz ki. Akkor nem sértenél meg azzal, hogy ilyen mértékben járatod le azt, amit hallasz és ahhoz hasonlítsz, akihez. Óvakodj ettől kérlek te is, mert aki megszólja a szolgát, az urat is megítéli! Nehogy meglepődj majd, amikor eljön a te időd is.

"Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők."

"Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekesznek."

"Azt mondom azért néktek: Minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek; de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek. Még a ki az ember Fia ellen szól, annak is megbocsáttatik; de a ki a Szent Lélek ellen szól, annak sem ezen, sem a más világon meg nem bocsáttatik."

"Embernek fia! őrállóul adtalak én téged Izráel házának, hogy ha szót hallasz számból, intsd meg őket az én nevemben. Ha ezt mondom a hitetlennek: Halálnak halálával halsz meg, és te őt meg nem inted és nem szólasz, hogy visszatérítsd a hitetlent az ő gonosz útjáról, hogy éljen: az a gonosztevő az ő vétke miatt hal meg, de vérét a te kezedből kívánom meg. De ha te megintetted a hitetlent, és ő meg nem tért hitetlenségéből és gonosz útjáról: ő az ő vétke miatt meghal, de te megmentetted a te lelkedet."

A Szent Lélek nyissa fel a te szemeidet is, amíg még élsz!

Üdv.

tegnap 10:37
 16/16 anonim ***** válasza:

12-es kérdező: békesség neked!

Pedig de, az volna az ildomos, hogy Isten kegyelmével kiigazítsuk egymást! Erre kaptam meg magam is az elhívást és erre kapja meg mindenki, akit Isten személyesen elhív. Mi élünk idelent ezen a Földön, emberek, és nincsen rajtunk kívül semmi és senki más. Isten nem vallási babonákkal teli angyalokat, szeráfokat, egyéb lényeket bíz meg az akaratával, hanem az emberbe, a gyermeki lélekbe helyezi azt. Nincsen más, csak Isten és mi, lelkek.

Az, amit te is írsz, az a fej homokba dugása: struccpolitika. Pontosan az volna a lényeges, hogy szüntelen megítéljük egymást Lélek által, és mondjuk ki az Igazságot, tápláljuk a másikat. Ne elítéljük, meg! Ez, hogy ne kanyarodjunk el a témától az adott kérdésfelvetés kapcsán, az önzés. Akkor, ha a kenyér megtörése zajlik, ami építő. Ha nem, akkor igaz, értelme nincsen folytatni. De itt nem ez történik. A gyümölcsöt szükséges meglátni. Az emberek, amikor már annyira eltávolodnak Istentől, hogy nem is hallják Őt, akkor mindig embereket küld el, hogy azok világoljanak azok előtt, akik a füleiket becsukták. Ez így volt és lesz is. Nem lehet, nem szabad hallgatni. Azt mondja Krisztus, hogy a háztetőkről kiáltsuk az Igazságot. Nincs ilyen, hogy valaki egy bordélyházba megy vagy akár egy nívós üzleti találkozóra és ott ez tabu, mert nem illik oda. Az Igazság Igazság marad, arról mindig szükséges szólni, bárhol is jár valaki. Az az Élet! És az emberek zöme ma tékozol. Ha az emberek ezt az elvet követnék és nem szólnának, már nem is élnénk. Egyrészt Isten kegyelmének köszönhetően vagyunk még életben, másrészt ha nem volnának munkások, gyermekek, akik szólják az Akaratát, akkor elfogyna a kegyelem is. Ezen szavak valakinek az életét menthetik meg! Ha csak 100-ból egy meghallja azokat, már megérte. Igen, ennyire elbutult és züllötté vált lélekben az emberek zöme.

A feletted lévő kommentről pedig annyit, hogy nem szükséges rá reagálni semmit sem. Vizsgáld meg kérlek te is alaposan a fát meg a gyümölcsét. Annyira tényközlő, hogy felesleges arra bármit is reagálni. Ha Isten kegyelmével rátekintesz, láthatod, nyíltan. Hogy ki Kiből szól és Kinek munkálkodik. Már csak az maradt hátra, hogy az adott személy lássa ezt meg Isten kegyelmével, és talán megmenekülhet még.

A Szent Lélek kegyelme hason szüntelen!

Üdv.

tegnap 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!